Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Εθνική πίνγκ-πόνγκ στο Καρπενήσι


 Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται η εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των ανδρών από την Τρίτη 16 Αυγούστου. Η προετοιμασία θα διαρκέσει έως τις 24 του μηνός, με τους επιτραπέζιους αντισφαιριστές να διαμένουν στο Hotel Spa Montana.
Οι διεθνείς μας προετοιμάζονται για τις επερχόμενες αγωνιστικές τους δραστηριότητες με αποκορύφωμα την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Την συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει ήδη οι: Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης μέσω της παγκόσμιας κατάταξης στο απλό, με το ομαδικό να αποτελεί τον μεγάλο στόχο.
Η προετοιμασία ξεκίνησε από το ΣΕΦ στις 8/8 και η επερχόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας, τον Οκτώβριο. Η Εθνική μας είναι στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Καρπενήσι ξανά
Δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης προετοιμάζεται στο Καρπενήσι. Έχει προτιμήσει αρκετές φορές την Ευρυτανική πρωτεόυσα, με τελευταία τον Ιούνιο τον 2008 (16-23 του μηνός). Ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κωστόπουλος προπόνησε τους: Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Ντανιέλ Τσόκα, Κώστα Παπαγεωργίου, Τάσο Ρηνιώτη και Κλαούντιο Κύρου.

Η αποστολή
Ο 41χρονος ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής έχει στην διάθεση του τους εξής 9 αθλητές: Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Τάσο Ρηνιώτη, Κώστα Λαγογιάννη, Λευτέρη Μάκρα, Γιώργο Φραγκούλη και Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Οι δυο τελευταίοι είναι 19 και 18 χρονών αντίστοιχα και κλήθηκαν για 1η φορά, ενώ αρκετά ταλαντούχος θεωρείται και ο Μάκρας. Κοντά στην αποστολή είναι και ο φυσιοθεραπευτής των εθνικών ομάδων Ακρούτ Ναΐμ. Ο τελευταίος, μαζί με τον Βατσακλή και τον Κρεάνγκα ήρθαν στο Καρπενήσι από την Δευτέρα 15/8.

Δηλώσεις του τεχνικού της Εθνικής

Ο Κώστας Βατσακλής τόνισε κατά την έναρξη της προετοιμασίες στα Μ.Μ.Ε. «Τα παιδιά γέμισαν τις μπαταρίες του, που λέμε, κι επανήλθαμε με ευχάριστη διάθεση και πολύ καλό κλίμα. Στη σύντομη ομιλία μου προς τους αθλητές υπενθύμισα κυρίως τους βασικούς μας στόχους, που είναι η πρόκριση στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε δύο μήνες. Περισσότερα θα πούμε στο Καρπενήσι. Σίγουρα είναι μία χρονιά με ειδικό βάρος μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι χαρά μας που γνωρίζουμε ήδη την πρόκριση των Κρεάνγκα, Γκιώνη, όμως αυτή ακριβώς η διπλή πρόκριση αποτελεί βάση για το ομαδικό και μας βάζει στη διαδικασία να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μία τρίτη και καθοριστική πρόκριση.  Είναι συνεχώς στο μυαλό μας να προκριθούμε και στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά και αυτή η σκέψη δεν θα φύγει  μέχρι να το πετύχουμε.»

Μαζί με 2 σπουδαία ονόματα

 












Στην προετοιμασία συμμετέχουν αθλητές από το πρωτάθλημα της Α΄ Γαλλικής κατηγορίας. Είναι δυο από τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος: Ο Γάλλος Μισέλ Μαρτίνεζ και ο επίσης Γάλλος(Με κινέζικες ρίζες) Μπάι Φενγκτιάν. Ο Μαρτίνεζ πήρε την θέση του Κορεάτη Τσο Εόν Ράε, που δεν θα μπορέσει να μετάσχει στο καμπ. Επίσης ο Τσέχος Ντιμιτρι Προκόπτσοφ δεν συμμετέχει, λόγω υποχρεώσεων του με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Μαρτίνεζ είναι συμπαίκτης του Γκιώνη στην Ανζέρ Βαγιάντ και ο Φενγκτιάν του Κρεάνγκα στην Ενεμπόν.
Οι παραπάνω αθλητές ανεβάζουν αρκετά το επίπεδο της προετοιμασίας.

Οι σημαντικότεροι αθλητές της Εθνικής και οι διακρίσεις του:

Καλλίνικος Κρεάνγκα


Γεννήθηκε στην πόλη Μπίστριτσα της Ρουμανίας το 1972. Το 1989 εκπροσώπησε την Ρουμανία στο Ευρωπαϊκό τουρνουά πινγκ-πονγκ στο Λουξεμβούργο . Την ίδια χρονιά σε ηλικία 17 ετών ήρθε στην Ελλάδα, αφού του έγινε πρόταση να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Έχει διακριθεί άπειρες φορές σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Ανήκει στην Γαλλική Ενεμπόν(Hennebont). Μέχρι το 1995 άνηκε στον Α.Σ. Ζωγράφου και από εκείνη την χρονιά και μετά ανήκει σε ομάδες του εξωτερικού (Στην Γερμανική Finower TTC, στην Βελγική Royal Villete Charleroi, στην Γερμανική TTC Weiheim, στην Γερμανική TTF Ochsenhausen και πριν καταλήξει στην Ενεμπόν στην επίσης Γαλλική ομάδα της Μονπελιέ).
Αυτήν την στιγμή είναι το Νο29 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής.

Σημαντικότερες διακρίσεις: 
Χρυσό μετάλλιο στο μικτό διπλό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992
Χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1994
Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό TOP 12 του 2011. Στον ίδιο θεσμό πήρε το αργυρό το 2007 και το χάλκινο (1999, 2009, 2010)
Χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1993.
Αργυρό μετάλλιο στο απλό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2002
Αργυρό μετάλλιο στο διπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2005
Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο (2003, 2004)
Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2003
Χάλκινο μετάλλιο στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2003
Χάλκινο μετάλλιο στο μικτό διπλό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 1991
9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008)

Παναγιώτης Γκιώνης


Στο νο40 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης. Είναι 31 ετών και ανήκει στην Γαλλική Ανζέρ Βαγιάντ. Έχει αγωνιστεί σε: Κορωνίδα Γαλατσίου, Α.Σ. Πέρα, Ραμστάιν (Γερμανία), SMEC Μετς(Γαλλία) και Ποντουάζ Σερζί (Γαλλία). Είναι ένας μοντέρνος δεξιόχειρας αμυντικός, με αποτελεσματικότητα ωστόσο και στην επίθεση. Μετά τον Κρεάνγκα είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής βάσει επιτυχιών.

Σημαντικότερες διακρίσεις
Χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2009
Χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης νέων στο διπλό μικτό το 2006
Χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες παίδων (1992) και νέων (2006)
Χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ευρώπης νέων στο διπλό μικτό( 1996)
Χρυσό μετάλλιο στο διπλό στους Βαλκανικούς Αγώνες (1996)
6η θέση με την Εθνκή ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1997
 **Στο παλμαρέ του είναι και πολλά μετάλλια σε τουρνουά  όπεν.

Κώστας Παπαγεωργίου


Είναι 32 ετών και ανήκει στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Μεγάλο του όπλο είναι το αποτελεσματικό σερβίς. Πριν την τωρινή του ομάδα άνηκε σε: Α.Π.Ο. Ηρακλής Ηρακλείου Αττικής, Ολυμπιακό και Ραμστάιν (Γερμανία). Είναι ο τρίτος Έλληνας στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του                                                                                                    
Πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών (2005, 2010,2011)                                                            
Αργυρό μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο διεθνές ανοικτό πρωτάθλημα Σλοβενίας (2001)           
Χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων 1995

Τάσος Ρηνιώτης


Ανήκει στον Ολυμπιακό και είναι 28 χρονών. Προηγούμενοι σύλλογοι του ήταν οι: Α.Ο.Σ. Τελαμών, Ρουφ 80, Σούρμενα, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, 3Β Βερολίνου (Γερμανία) και Αιλεμπουργκ (Γερμανία).

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του
Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών στους Βαλκανικούς Αγώνες (2001)                     
5η θέση στο απλό στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα (2000)                                          
6η  θέση στο διπλό ανδρών της Πανεπιστημιάδας (2007)

Κώστας Λαγογιάννης
Είναι 30 ετών και ανήκει στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Προηγούμενες ομάδες του ήταν: Α.Ο.Σ. Τελαμών, Α.Π.Ο. Ηρακλής Ηρακλείου και η Γερμανική Έλζ. Παρουσιάζει ποικιλία χτυπημάτων από κοντά και από μακριά.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του
Πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών (2001)                                                         
Χρυσό μετάλλιο στο Μεσογειακό Κύπελλο νέων 2002 (Διπλό και ομαδικό)             
Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό νέων στους Βαλκανικούς αγώνες (1996)               
Χάλκινο μετάλλιο στο απλό στο Μεσογειακό Κύπελλο Νέων (2002)                          
Χάλκινο μετάλλιο στο απλό στο Μεσογειακό Κύπελλο νέων 1998                          
Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2001

Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ανήκει στον Α.Ο. Ταταύλα και είναι 27 ετών. Προηγούμενο σύλλογοι του ήταν οι: Γ.Α.Σ. Αετός Αθήνας, Ραμστάιν (Γερμανία),Φορτούνα Πασάου (Γερμανία). Του αρέσει να παίζει μακριά από το τραπέζι.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του
Πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό ανδρών (2003)                                                            
Χρυσό μετάλλιο στο Μεσογειακό κύπελλο νέων( 2002) σε διπλό και ομαδικό                                   Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό του ανοιχτού πρωταθλήματος του Λουξεμβούργου (2006)

**Για τους: Λευτέρη Μάκρα, Γιώργο Φραγκούλη και Γιώργο Κωνσταντινόπουλο δεν βρήκαμε αρκετές πληροφορίες, για να τους παρουσιάσουμε αναλυτικά.