Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Γιώργος Γεωργίου: «Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι σε οικείο περιβάλλον»

Αποκλειστικές δηλώσεις στο ''Evrytania Sport'' έκανε μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης της Δευτέρας 15/8 ο Γιώργος Γεωργίου. Ο 32χρονος Ευρυτάνας κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ μας μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας του στο Καρπενήσι, για τους στόχους των Κρητικών και για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Είναι χαρούμενος, που προετοιμάζεται για άλλη μια φορά στον τόπο καταγωγής του και «εκθειάζει» τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους δυο βασικούς στόπερ στο σχήμα του Νίκου Αναστόπουλου. Από τον Ιανουάριο, που μεταγράφηκε στον ΟΦΗ από την Κυπριακή Ανόρθωση αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχος της άμυνας και έναν από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές των «νεοφώτιστων»  στην πορεία τους για την άνοδο στην Super League.

Αναλυτικά η συνέντευξη


Evrytania Sport : Γιώργο πως κύλησε η πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας του ΟΦΗ;
Γιώργος Γεωργίου : Η ομάδα έρχεται από τα Play Off και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα στις συνθήκες. Πρέπει να δουλέψουμε δυο εβδομάδες σε ένα μέρος ιδανικό, που είναι το κατάλληλο για να την γρήγορη προσαρμογή μας. Νομίζω ότι πάνε καλά μέχρι τώρα τα πράγματα, έχουμε άλλη μια βδομάδα να δουλέψουμε, να έρθει η ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα, ώστε να είναι έτοιμη για τα παιχνίδια της Super League.

Evrytania Sport : Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου για την νέα περίοδο;
Γιώργος Γεωργίου : Ο ΟΦΗ πρέπει να παίξει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, μια γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορούμε.

Evrytania Sport : Πως αισθάνεσαι που προετοιμάζεσαι στον τόπο καταγωγής σου;
Γιώργος Γεωργίου : Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι σε ένα οικείο περιβάλλον. Γνωρίζω καλά αυτό το μέρος από πιτσιρικάς. Για μένα είναι ευχάριστο, που βλέπω κάποιους δικούς μου ανθρώπους, αλλά το μυαλό μου είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για την δύσκολη χρονιά, που έρχεται.

Evrytania Sport : Ένα σχόλιο σου για τον μη υποβιβασμό τελικά του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.
Γιώργος Γεωργίου : Εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές και δεν μπορούμε να σχολιάζουμε όλα αυτά τα πράγματα. Είναι αποφάσεις κάποιων άλλων. Αυτό, που θέλω εγώ σαν ποδοσφαιριστής είναι τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να μην υπάρχουν «σκιές» για κάποια παιχνίδια. Μακάρι να παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα καθαρό και όλα τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στο γήπεδο, για να ευχαριστιέται και ο κόσμος και να έρχεται στους αγώνες.

Evrytania Sport : Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα και να σε ρωτήσουμε κάτι τελευταίο. Πληροφορείσαι τις εξελίξεις στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο;
Γιώργος Γεωργίου : Υπάρχουν εδώ συνθήκες και υποδομές, ώστε οι ομάδες να κάνουν κάτι καλό. Αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά και πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι με τον αθλητισμό. Είναι καλό για την νεολαία εδώ της περιοχής. Θέλω και αισιοδοξώ να έρθουν καλύτερες ημέρες για τις Ευρυτανικές ομάδες, τις παρακολουθώ, μακάρι να πάνε ακόμη καλύτερα, γιατί έχουμε ένα αθλητικό κέντρο, που είναι στολίδι για τον νομό και μακάρι να το εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε πιο καλά. Ευχαριστώ και εγώ.

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος