Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΟΦΗ-Απόλλων Αθηνών 2-1

Φιλική νίκη με 2-1 πέτυχε ο ΟΦΗ επί του Απόλλωνα. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 13/8 στις 18:00 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και είχε διάρκεια δυο 40λεπτα.
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου διανύει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της και αυτό ήταν μόλις το πρώτο φιλικό της. Η νίκη ήρθε στο φινάλε με τέρμα του υπό δοκιμή Χρήστου Κανελλόπουλου.
Ο Απόλλων Αθηνών του Στάθη Σταθόπουλου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ.


Η διάταξη των δυο ομάδων
Τερματοφύλακας της Ηρακλειώτικης ομάδας άρχισε ο Βεζυρίδης. Δεξί μπακ ήταν ο Ντονζελότ και αριστερό ο Γαλανόπουλος. Στόπερ ήταν οι: Ζαραμπί και Κάλαΐτζιτς. Αμυντικά χάφ ξεκίνησαν οι: Ουκάρ και Βερόν, ενώ πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο αγωνίστηκε ο Ζορμπάς. Δεξιά έπαιξε ο Μπενουνές, αριστερά ο Παπουλής και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπάνταης.
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με γκολκίπερ τον Σταυριανό. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Αντωνίου και αριστερός ο Κρουσταλέλης. Στόπερ έπαιξαν οι: Κύργιας και Κισκαμπάνης. Αμυντικά χαφ άρχισαν οι: Σαββίδης και Κορώνης. Δεξί χαφ ήταν ο Κατσαρός και αριστερός μέσος ο Διαμάντης. Σε ρόλο επιτελικού μέσου αγωνίστηκε ο Σεμερτζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζαχαρόπουλος.

Πολλές δοκιμές από τον Αναστόπουλο
Πέντε ποδοσφαιριστές συνολικά δοκίμασε ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος. Πρόκειται για τους: Αμπντεραούφ Ζαραμπί (32 ετών, Αλγερινός στόπερ από την Γαλλική Νιμ), Φραντσίσκο Ντονζελότ(25 ετών, Κολομβιανός δεξιός μπακ-χαφ από το Στρασβούργο), Καρίμ Μπενουνές (27 ετών, Αλγερινός δεξιός εξτρέμ από την Ουγγρική Βάσας), Χρήστο Κανελλόπουλο (25 ετών, επιθετικός από τον Φωκικό, πρώτος σκόρερ της F.L. II με 16 γκολ) και Κώστα Στρατομήτρο (23 ετών, κεντρικός αμυντικός από την Ζάκυνθο).
Αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ απουσίαζαν, μεταξύ των οποίων και ο «δικός» μας Γιώργος Γεωργίου.

Παρών στο γήπεδο ο Γιαννόπουλος


Ο αγώνας διεξήχθη υπό την παρουσία του Ευρυτάνα πρώην διαιτητή Super League Γιώργου Γιαννόπουλου. Ο κ. Γιαννόπουλος κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής του.

Λίγος ο φίλαθλος κόσμος


Ελάχιστοι φίλαθλοι προτίμησαν να περάσουν το απόγευμα τους στο προπονητικό κέντρο. Μεταξύ αυτών ήταν και περίπου 10 πιστοί φίλοι του Απόλλωνα, ενώ πανό είχε και ο ΟΦΗ.


Α΄ μέρος

Ισοπαλία με δυο υπέροχα γκολ
Η Αθηναϊκή  ομάδα προηγήθηκε στο σκορ με τον Γιώργο Σεμερτζίδη, ύστερα από έξοχο ομαδικό συνδυασμό. Λίγο αργότερα ο Αργεντινός Ρικάρντο Ματίας Βερόν ισοφάρισε σε 1-1 με υπέροχο μακρινό σουτ, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου.

Δυο ευκαιρίες του Κατσαρού
Σε ισάριθμα και πανομοιότυπα σουτ του Γιάννη Κατσαρού στο 19΄ και στο 31΄ αντίστοιχα, ο Βεζυρίδης είπε «όχι».

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Κρουσταλέλης από αριστερά έδωσε στον Σεμερτζίδη, ο οποίος με την σειρά τροφοδότησε δεξιά τον Κατσαρό, ο τελευταίος «έσπασε» ξανά στον Σεμερτζίδη, ο οποίος με σουτ στην αριστερή γωνία των Κρητικών έκανε το 0-1.
14΄: Ο Βερόν με εντυπωσιακό μακρινό σουτ στην δεξιά γωνία του Σταυριανού ισοφάρισε σε 1-1.
19΄: Ο Κορώνης με μπαλιά βρήκε τον Κατσαρό, το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή και δεξιά έδιωξε όμορφα σε κόρνερ ο Βεζυρίδης.
30΄: Χτύπημα φάουλ του Σεμερτζίδη κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του ΟΦΗ.
31΄: Ο Σαββίδης έκανε κάθετη μπαλιά στον Κατσαρό, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, με τον πορτιέρο του ΟΦΗ να αποκρούει με τα πόδια σε κόρνερ.


Β΄ μέρος

Καλύτερος ο Απόλλων
Το συγκρότημα του Στάθη Σταθόπουλου έχασε αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί ξανά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ίσχυσε ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου.

2-1 στο φινάλε
Ένα λεπτό πριν την λήξη οι υπό δοκιμή Μπενουνές-Κανελλόπουλος συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος πραγματοποίησε το 2-1, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του.

Θετική εμφάνιση του Βεζυρίδη


Ο 37χρονος γκολκίπερ του ΟΦΗ Πολυχρόνης Βεζυρίδης, όταν χρειάστηκε ήταν σταθερός, ενώ μάλιστα πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Ζαχαρόπουλος έστρωσε στον Μαρίνου, το σουτ του τελευταίου από δεξιά μπλόκαρε ο Βεζυρίδης.
66΄: Σουτ του Κανελλόπουλου από το ύψος της περιοχής και αριστερά μπλόκαρε ο Κόης.
67΄: Χτύπημα φάουλ του κορυφαίου του Απόλλωνα στο β΄ μέρος Καραδέμητρου απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Βεζυρίδης.
68΄: Γύρισμα του Διαμάντη από αριστερά, σουτ του Τσιλιγκίρη κατέληξε ψηλά άουτ.
69’: Ο Κοροβέσης τροφοδότησε τον Διαμάντη, το σουτ του αριστερού χαφ του Απόλλωνα απέκρουσε όμορφα ο Βεζυρίδης και στην επαναφορά ο Μαρίνου από κοντά σούταρε ψηλά άουτ.
72΄: Σουτ του Νύκταρη από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Κόη.
75΄: Μακρινό συρτό διαγώνιο σουτ του Καραδέμητρου έφυγε άουτ.
79΄: Ο Μπενουνές με κρυφή μπαλιά βρήκε τον Κανελλόπουλου, ο οποίος με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά πρόλαβε τον Κόη και διαμόρφωσε το 2-1.

Κίτρινες  Κάρτες
Ζαραμπί

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Αναστόπουλος (ΟΦΗ) :"Ήταν ένα παιχνίδι στα πλαίσια της προετοιμασίας που κάνουμε. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και συνεχίζουμε την ελεγχόμενη προετοιμασία.Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για τίποτα.»









Στάθης Σταθόπουλος (Απόλλων) : " Έγινε ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου και ειδικά για τα δεδομένα της εποχής. Εμάς, μας ενδιαφέρει να παίζουμε με τον τρόπο παιχνιδιού που θα έχουμε και στο πρωτάθλημα. Αντιμετωπίσαμε μια υπέροχη ομάδα, όπως είναι ο ΟΦΗ που διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς και δεν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.»






Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Ντονζελότ, Γαλανόπουλος, Ζαραμπί,
Καλαΐτζιτς (72΄ Στρατομήτρος), Ουκάρ, Βερόν (41΄ Κανελλόπουλος), Μπενουνές, Παπουλής(62΄ Κολιακουδάκης), Ζορμπάς (41΄ Ρόβας), Καμπάνταης (57΄ Νύκταρης)

Απόλλων (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός (41΄ Κόης), Αντωνίου (41΄ Δημογιάννης), Κρουσταλέλης (41΄ Κοροβέσης), Κύργιας, Κισκαμπάνης (64΄ Τσούκαλος), Κορώνης (41΄ Μπιμπίρης), Σαββίδης (54΄ Διαμάντης), Διαμάντης (46΄ Τσιλιγκίρης), Κατσαρός (41΄ Μαρίνου), Σεμερτζίδης (41΄ Καραδέμητρος), Ζαχαρόπουλος

Διαιτητής : Χρήστος Τσάμπρας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Αντώνης Γελάδας (ΣΠΔ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γκαλιμάνης (ΣΔΠ΄Ευρυτανίας)

Αναχωρεί ο Απόλλων


Οι «κυανόλευκοι» ολοκληρώνουν αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι και επιστρέφουν στην βάση τους. Προπονήθηκαν στο Καρπενήσι από τις 1 του μηνός και διέμειναν στο Hotel Avaris (Στο ίδιο με τον ΟΦΗ). Είχαν δώσει και άλλο ένα φιλικό με την Λάρισα (Ήττα με 2-0).
Και τυπικά αποκτήθηκε ο 19χρονος δεξιός μπακ-χαφ  Σπύρος Δημογιάννης από την Παναχαϊκή.







  
*Οι δηλώσεις των προπονητών είναι από το www.gentikoule.gr
 
Ρεπορτάζ & φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος