Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Λάρισα-Απόλλων Αθηνών 2-0

Την πρώτη της φιλική νίκη στο Καρπενήσι πέτυχε η Λάρισα. Επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Αθηνών σε φιλικό, που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου. Το ματς ξεκίνησε στις 18:30 της Παρασκευής 5/8.
Το συγκρότημα του Κρίς Κόουλμαν ήταν ανώτερο και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, αποδίδοντας για την εποχή καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου έδωσε το πρώτο φιλικό της τεστ και παρουσιάστηκε πιο καλή στην επανάληψη.
 
Η διάταξη των δυο ομάδων
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Κόουλμαν. Τερματοφύλακας ήταν ο Σωτηρίου, δεξιός μπακ ο Παπαγεωργίου και αριστερός ο Κατσιαρός. Στόπερ ήταν οι: Ταλ και Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ ήταν οι: Νεμπεγλέρας και Χατζής, δεξί χαφ ο Χασομέρης και αριστερό ο Σεσίνια. Ο Σαΐτιώτης ξεκίνησε στην επίθεση και πίσω του έπαιξε ο Σιατραβάνης
Ο Στάθης Σταθόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ήταν ο έμπειρος Κόης. Αριστερός μπακ ο Κοροβέσης και αντίστοιχος δεξιά ο Αντωνίου. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας αποτελούσαν οι: Κισκαμπάνης και Μπιμπίρης. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι: Διαμάντης και Σαββίδης, αριστερός χαφ ήταν ο Τσιλιγκίρης και δεξιός ο Μαρίνου. Επιτελικός μέσος άρχισε ο Καραδέμητρος και επιθετικός ο Γιάννης Λαζανάς.
 
2 40λεπτα ο αγώνας
Διάρκεια δυο 40λεπτων είχε ο αγώνας μετά από συμφωνία των δυο ομάδων.

Ελάχιστοι θεατές

Χωρίς την παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση. Παρόντες ήταν ελάχιστοι φίλοι και από τις δυο πλευρές, όπως και από την περιοχή του Καρπενησίου.

Επιστρέφει στην βάση της η ΑΕΛ
Αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου η αποστολή της Λάρισας θα επιστρέψει στην βάση της, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της στο Καρπενήσι. Στο φιλικό δεν αγωνίστηκαν οι: Βενετίδης, Γκονζάλεζ, Τσιμπάμπα, Μιχαηλίδης και Ρομέου. Ντεμπούτο έκανε ο Σεσίνια.

Ενσωματώθηκε ο Κοροβέσης
Στην αποστολή του Απόλλωνα ενσωματώθηκε από την Πέμπτη 4/8 ο 20χρονος αμυντικός Νίκος Κοροβέσης, που αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της «ελαφράς ταξιαρχίας». Την προηγούμενη περίοδο έπαιζε στον Παναιγιάλειο. Η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου επισκέφτηκε χτες το μοναστήρι της Παναγίας στον Προυσό.

Α΄ μέρος


Προβάδισμα με «Σαίτα»
Ο έμπειρος φορ Γιώργος Σαΐτιώτης με όμορφη εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ σε 1-0 (Σκορ ημιχρόνου). Αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία.

Ευκαιρίες μόνο για τους «βυσσινί»
Δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο καμία φορά η ομάδα του Απόλλωνα. Μόνο η Λάρισα δημιουργούσε φάσεις στα καρέ του Θανάση Κόη.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Σέντρα του Νεμπεγλέρα, κεφαλιά του Σαΐτιώτη στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε άουτ.
15΄: Σουτ του Σιατραβάνη έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.
18΄: Μονοκόμματο μακρινό σουτ του Σαΐτιώτη έφυγε ελάχιστα έξω από το τέρμα του Κόη.
25΄: Σέντρα του Παπαγεωργίου από δεξιά, συνδυασμός Σαΐτιώτη-Σιατραβάνη, ο τελευταίος σούταρε από καλή θέση, με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα να μαζεύει.
33΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σαΐτιώτη από πλάγια αριστερά, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόη και 1-0.

Β΄ μέρος


Δυνατή αρχή
Αρκετά καλά μπήκαν οι δυο ομάδες στην επανάληψη, χάνοντας ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στην συνέχεια οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα.

2-0 από τον Νίκο Καρανίκα
Πέντε λεπτά πριν την λήξη μετά από υποδειγματικό συνδυασμό των νεαρών Αντώνη Βούζα-Νίκου Καρανίκα ο τελευταίος πραγματοποίησε το 2-0.

Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Μακρινό σουτ του Καραδέμητρου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Πρίφτη.
46΄: Σέντρα του Πλιάγκα από δεξιά, κεφαλιά του Σαΐτιώτη κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα.
52΄: Ωραία προσπάθεια και φαλτσαριστό σουτ του Σεσίνια από πλάγια αριστερά κατέληξε άουτ.
72΄: Μπαλιά του Κοροβέση στον Διαμάντη, διαγώνιο σουτ του τελευταίου από δεξιά έφυγε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Μπαταβάνη.
73΄: Σουτ του Ρομπίνιο εκτός περιοχής μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Σταυριανός.
75’: Σέντρα του Βούζα από αριστερά, ο Καρανίκας πετάχτηκε από κοντά όμορφα και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Σταυριανού διαμόρφωσε το 2-0.

Συνθέσεις ομάδων

Λάρισα (Κρίς Κόουλμαν) : Σωτηρίου (26 ΄ Πρίφτης, 58΄ Μπαταβάνης), Ταλ (56΄ Ααράμπ), Κολοβέτσιος (46΄ Καλί), Κατσιαρός (62΄ Ρέντζας), Παπαγεωργίου (56΄ Γκαλίτσιος), Νεμπεγλέρας (68΄ Ρομπίνιο), Χατζής (56΄ Ιγκλέσιας), Σιατραβάνης 62΄ Βούζας), Σαΐτιώτης (56΄ Φαλάγγας), Σεσίνια (52΄ Καρανίκας), Χασομέρης (36΄ Πλιάγκας)

Απόλλων (Στάθης Σταθόπουλος) : Κόης( 41΄ Σταυριανός), Αντωνίου, Κοροβέσης, Κισκαμπάνης, Μπιμπίρης, Σαββίδης (69΄ Τσούκαλος), Μαρίνου (41΄ Σεμερτζίδης), Καραδέμητρος (60΄ Κορώνης), Λαζανάς (41΄ Ζαχαρόπουλος), Διαμάντης, Τσιλιγκίρης (41΄ Κατσαρός)

Διαιτητής :  Χρήστος Τσάμπρας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Αντώνης Γελάδας (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γκαλιμάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)





 Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος