Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Γιώργος Γεωργίου : «Περιμένουμε την άνοδο, για να βρεθεί η ομάδα εκεί που της αρμόζει»

Δυο φορές μίλησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου αυτές τις ημέρες ο Γιώργος Γεωργίου. Ο 32χρονος Ευρυτάνας αμυντικός του ΟΦΗ τόνισε χαρακτηριστικά για την πιθανότητα της ανόδου της Κρητικής ομάδας: «Είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και θα το δείξουμε στο γήπεδο». 
Ο Γεωργίου φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6. Ήταν ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές της ομάδας του στον δεύτερο γύρο.

Η συνέντευξη του Γεωργίου στον Athletic Radio 104,2  : 

Για το ενδεχόμενο να γίνουν τα πλέι οφ: «Αν ξεκινούσαν τα πλέι οφ τον Μάιο ήμασταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα και βρισκόμασταν σε τόσο καλή κατάσταση που τα πλέι – οφ θα ήταν τυπική διαδικασία. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια δικαίωση για όλους μας, για τους παίκτες, τους προπονητές, την διοίκηση που έτρεχε όλη μέρα αλλά και για τον κόσμο. Δεν γνωρίζω αν θα γίνουν πλέι  οφ και πως θα βγούμε στην Σούπερ Λιγκ όμως περιμένουμε την άνοδο για να βρεθεί η ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται και εκεί που της αρμόζει».

Για την υπομονή τόσων εβδομάδων: «Δεν κάνουμε άδικα υπομονή. Βλέπουμε τώρα ότι καλά κάναμε υπομονή γιατί ήρθε τώρα η δικαίωση».
Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ: «Είναι πολύ δύσκολη η διεξαγωγή των πλέι  οφ για πολλούς λόγους. Έχουν φύγει πολλοί παίκτες εκτός από την ομάδα μας που δεν έχουν φύγει αρκετοί και είμαστε έτοιμοι αφού κάναμε προπονήσεις. Γενικά, όμως είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρω πως μπορούμε να παίξουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες. Υπάρχουν παιδιά που έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιο τους όμως έχουν δείξει ότι βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας και θα θέλουν να παίξουν».
Για την ετοιμότητα των παικτών του ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι στο καλύτερο επίπεδο από όλες τις ομάδες σε ότι έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε προπονήσεις και είμαστε έτοιμοι ενώ είχαμε και τις λιγότερες απώλειες από κάθε άλλη ομάδα. Είμαστε με το ακουστικό στο χέρι και περιμένουμε την ενημέρωση ώστε να επιστρέψουμε, είτε παίζοντας πλέι – οφ, είτε πανηγυρίζοντας την απευθείας άνοδο για την Σούπερ Λιγκ».
Για το «δέσιμο» που υπάρχει στον σύλλογο: «Σίγουρα, αυτό που υπάρχει στην ομάδα είναι κάτι ιδιαίτερο. Ότι περάσαμε, μας έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο και για αυτό η ομάδα είχε τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο και ήταν όλοι δεμένοι μαζί τους. Μας βγήκε μέσα στο γήπεδο αυτός ο θυμός ότι πρέπει να δικαιωθούμε και να βρεθεί ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Είναι σίγουρο και βέβαιο ότι η ομάδα θα είναι στην Σούπερ Λίγκα, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο».
Για την δική του παρουσία στον ΟΦΗ: «Δεν σας κρύβω ότι ερχόμενος στον ΟΦΗ ήθελα να πάρουμε την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ. Και από εκεί και πέρα, όλα τα προβλήματα που έχει περάσει αυτή η ομάδα θα ξεπεραστούν και θα ομαλοποιηθούν. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να βρεθεί στον σωστό τρόπο και να γίνει πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες. Πιστεύω ότι μόλις βρεθούμε στην Σούπερ Λιγκ θα γίνει η ομάδα που ήταν και παλιότερα όπου όλοι ήθελαν να παίξουν στον ΟΦΗ».
Για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων: «Όλα αυτά γίνονται στην πλάτη των ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σε μια ομάδα που δεν είναι πουθενά και αποδεικνύεται και κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι εμείς κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο».

Η συνέντευξη του Γεωργίου στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6

Για την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ: «Σίγουρα είναι μία δικαίωση. Εμείς βέβαια είμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά θεωρώ ότι αυτό που έγινε δικαίωσε τους ανθρώπους του συλλόγου που πάλεψαν και πίστευαν ότι όντως η ομάδα ήταν σωστή κι έπρεπε να πάρει αδειοδότηση. Νομίζω ότι είναι δικαίωση και για μας που οι προσπάθειές μας δεν πήγαν χαμένες. Πλέον από δω και πέρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Για το αν πιστεύει ότι θα διεξαχθούν play off: «Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν play off αλλά εντάξει εμείς στο μυαλό μας πάντα πρέπει να παίρνουμε τη χειρότερη των περιπτώσεων ώστε αν οδηγηθούμε σ’ αυτή τη διαδικασία να είμαστε έτοιμοι, να παρουσιαστούμε αυτοί που πρέπει να είμαστε και η ομάδα να μην έχει πρόβλημα».

Για το πόσο έτοιμος είναι ο ΟΦΗ αγωνιστικά να συμμετάσχει σε μία τέτοια διαδικασία: «Όπως ξέρετε μέχρι τελευταία στιγμή η ομάδα έκανε προπονήσεις και είχε μπει στη διαδικασία και στο μυαλό μας να παίξουμε play off. Θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι αρκετά έτοιμη, εντάξει σίγουρα τώρα έχουμε κάποιες μέρες που έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις αλλά όλα τα παιδιά φύγαμε με πρόγραμμα και πηγαίνουμε και τρέχουμε καθημερινά. Υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές από τον προπονητή. Δεν έχουμε σταματήσει σχεδόν καθόλου και είμαστε έτοιμοι ούτως
ώστε ότι μας ζητηθεί να γίνει. Νομίζω ότι στην καλοκαιρινή περίοδο που βρισκόμαστε τώρα και γενικά όλα αυτά που γίνονται με τις ομάδες, δεν θα είναι ότι καλύτερο να πραγματοποιηθούν play off αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο τελικά η ομάδα μας θα είναι έτοιμη και αυτή που πρέπει μέσα στο γήπεδο ώστε να πάρει την άνοδο».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στις προπονήσεις εν’ όψει play off: «Σίγουρα θα επιστρέψουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έχουμε κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά και η διοίκηση και ο κόσμος που ήταν και αυτός συνέχεια κοντά μας και πάλευε κι εκείνος από την πλευρά του ώστε η ομάδα να δικαιωθεί. Θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε και για μας και για την καριέρα μας. Όλα τα παιδιά έχουν φιλοδοξίες, η ομάδα ν’ ανέβει στη Super League και ν’ αγωνιζόμαστε όλοι εκεί. Γνωρίζουμε όλοι ότι τόση προσπάθεια δεν πρέπει πάει χαμένη και στόχος όλων μας διοίκηση, τεχνικής ηγεσίας, ποδοσφαιριστών, κόσμου είναι να επιστρέψουμε στα μεγάλα σαλόνια με ή χωρίς μπαράζ».

Για την επιθυμία του να παίξει με τον ΟΦΗ στη Super League: «Στο μυαλό μου αυτό ήταν και αυτό είπα όταν ήρθα. Είπα ότι έρχομαι σε μία ομάδα Super League κι έρχομαι ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος μας, να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στη μεγάλη κατηγορία. Αγωνιστικά η ομάδα είχε δείξει σε τι κατάσταση βρισκόταν και ήμασταν η πιο καλή ομάδα. Προέκυψε το θέμα των αδειοδοτήσεων που η ομάδα δεν μπόρεσε ν’ ανέβει αρχικά. Αφού ξεπεράστηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου και το μήνυμα που του στέλνει: «Δεν το συζητάμε αυτό. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλα τα παιδιά. Για μας οι φίλαθλοι ήταν αυτοί μας έδιναν ώθηση στο να παίζουμε, ν’ αγωνιζόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους να στηρίξουν την ομάδα κι εμάς. Πιστεύω ότι δικαιώνεται και ο κόπος του κόσμου. Ο κόσμος του ΟΦΗ διψάει να δει την ομάδα στη Super League, εκεί που αξίζει. Να είναι σίγουροι ότι κι εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό όπως κάναμε μέχρι τώρα και όλοι μαζί να βρεθούμε στη Super League. Κι εκεί να έχουμε πολύ καλές στιγμές, το γήπεδο να είναι γεμάτο, να υπάρχει αισιοδοξία, η ομάδα να έχει μία καλή πορεία και να είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι. Οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίζουν το ίδιο έντονα την ομάδα όπως το έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Και αυτή η ομάδα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα. Είναι ευχής έργον για κάθε ποδοσφαιριστή ν’ αγωνίζεται στον ΟΦΗ που έχει ένα τόσο φανταστικό κόσμο και όλα τα παιδιά νιώθουμε τυχεροί γι’ αυτό».

Για το αν μπορεί το υπάρχον ρόστερ με κάποιες προσθήκες να είναι ανταγωνιστικό στη Super League: «Είναι κομμάτι που δεν θα ήθελα εγώ να μιλήσω, υπάρχουν ο προπονητής και οι άνθρωποι της διοίκησης που ξέρουν πολύ καλά αυτή τη δουλειά. Νομίζω όμως ότι η ομάδα έχει δείξει ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό, υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Σίγουρα δεν ξέρω τι θα γίνει με κάποια παιδιά που έχουν φύγει και η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη προς την ομάδα. Θεωρώ ότι εκεί θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να βρουν το ίδιο ισάξιους ποδοσφαιριστές. Εγώ αυτό που
έχω να πω για όλα τα παιδιά που είμαστε στην ομάδα είναι ότι όσα διαδραματίζονταν μας είχαν πεισμώσει πάρα πολύ κι έχουμε γίνει μία οικογένεια. Και αυτό το κλίμα που υπήρχε θεωρώ ότι ήταν και αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ομάδα ώστε να έχει τόσο καλή πορεία παρ’ όλα τα προβλήματα. Μακάρι να υπάρχει τέτοιο κλίμα και στη συνέχεια, να είμαστε έτσι το ίδιο αγαπημένοι όλα τα παιδιά και ο προπονητής και η διοίκηση να παραμείνουν ενωμένοι. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον».

Για τη δική του προσφορά στον ΟΦΗ και την υπόσχεση που δίνει: «Εγώ από την πλευρά μου ήρθα τον περασμένο Ιανουάριο για να βοηθήσω. Το καλό είναι ότι προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Σ’ αυτό βοήθησε πάρα πολύ το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, οι άνθρωποι, το προπονητικό τιμ, η διοίκηση όσο μπορούσαν οι άνθρωποι. Και αυτοί ήταν κοντά μας και ο κόσμος, δεν το συζητάω. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να είμαι καλά, να έχω υγεία και θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε ειδικά μέσα στο «Γεντί Κουλέ» ο κόσμος και η ώθηση που σου δίνει είναι κάτι το φανταστικό. Μας δίνουν το κάτι παραπάνω».  

Για την αποχώρηση του παρτενέρ του στην άμυνα Φράντς Μπερτίν: «Οι ομάδες έτσι είναι. Σίγουρα ο Φράντς είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δεν σας κρύβω ότι εγώ θα ήθελα όλα τα παιδιά που ήταν στην ομάδα και υπήρχε αυτό το καλό κλίμα μακάρι να μπορούσαν να παραμείνουν αλλά σίγουρα εντάξει όλοι είναι επαγγελματίες, κι’ αυτοί πρέπει να κοιτάξουν τις οικογένειές τους και το μέλλον τους. Δεν μπορούμε να πούμε σε κάθε παιδί για την επιλογή που έκανε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία όπου κι αν πήγαν. Ξέρω ότι κι ένα άλλο παιδί που εγώ είχα πολύ καλή συνεργασία και ήμασταν φίλοι και εκτός γηπέδου, ο Ανέστης Αγρίτης κι αυτός θα ήθελε να μείνει στην ομάδα. Για κάποιους λόγους ίσως έχει μία άλλη επιλογή. Απλά ξέρω καλά ότι κι αυτός θα ήθελε να είναι στην ομάδα του ΟΦΗ, κι εμείς θα το θέλαμε γιατί ήταν πολύτιμη η βοήθειά του. Και στον Φράντς και στον Ανέστη και σε όσα άλλα παιδιά έχουν επιλέξει κάτι άλλο τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οι ομάδες έτσι είναι, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, πιστεύω να υπάρχει καλή επιλογή στη συνέχεια ώστε να έχουμε ένα το ίδιο δυνατό σύνολο και να
μπορεί η ομάδα να έχει καλή συνέχεια».

Κυπριακές «σειρήνες» για τον Γεωργίου 

Δυο Κυπριακές ομάδες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Γιώργο Γεωργίου. Πρόκειται για τον Ερμή Αραδίππου και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Ο πανύψηλος στόπερ είναι γνωστός στο «νησί της Αφροδίτης» από το πέρασμα του στην Ανόρθωση (2008-2011).