Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πρόταση του “Evrytania Sport” για δημιουργία ομάδας μπάσκετ

Μετά από αρκετά χρόνια διεξάγεται στην πόλη μας τουρνουά μπάσκετ και από την μεριά μας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια, στον Δήμο Καρπενησίου, στην οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, αλλά και στους αθλητές των ομάδων, που συμμετέχουν σε αυτήν την «γιορτή». Πόσο μάλλον όταν αυτή η διοργάνωση πραγματοποιείται με άριστο τρόπο και αρκετοί νέοι του τόπου μας έχουν την ευκαιρία να διαφύγουν για κάποιες ώρες το απόγευμα από το άγχος της καθημερινότητας και να εξασκήσουν το «χόμπι» τους.
Σαν “Evrytania Sport”, που είμαστε ένα νέο Μ.Μ.Ε. για τα αθλητικά δρώμενα του νομού μας «αγκαλιάζουμε» αυτήν την διοργάνωση και προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αγώνων, όπως και η πλειοψηφία των τοπικών μας Μ.Μ.Ε.
Στο τουρνουά συμμετέχουν γύρω στους 150 αθλητές. Από αυτό αποδεικνύεται ότι στην περιοχή μας πέρα από το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα, υπάρχει και μια ανιδιοτελή αγάπη από αρκετούς συμπολίτες μας και για την «πορτοκαλί» μπάλα, που έχει προσφέρει τόσες χαρές και επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό.
Πρόταση μας είναι να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς, από κάποια κίνηση πολιτών, ώστε να μπουν οι βάσεις για την δημιουργία του πρώτου σωματείου καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας. Όλοι μαζί πρέπει να συσπειρωθούμε, ώστε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο και σε αυτό πρώτα από όλα χρειάζεται η συμπαράσταση των τοπικών φορέων και αυτών, που πραγματικά αγαπούν το άθλημα. Άλλωστε ίσως είμαστε ο μοναδικός νομός, ο οποίος δεν έχει κάποια ομάδα μπάσκετ. Μικρότερες πληθυσμιακά περιοχές (π.χ Μαλεσίνα, Ιτέα) συμμετέχουν σε ερασιτεχνικές κατηγορίες της περιφέρειας.
Κάθε προσπάθεια, που ενδεχομένως γίνει θα μας βρει σύμμαχο και υποστηρικτή της. Το μπάσκετ είναι άθλημα, το οποίο προάγει τις αξίες της ευγενής άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε. Μην ξεχνάμε επίσης ότι κάθε καλοκαίρι έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε τα αστέρια της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών να προετοιμάζονται στο προπονητικό μας κέντρο.
Με την δημιουργία μιας ομάδας θα έχουν την δυνατότητα οι νέοι της πόλης μας να αγωνιστούν και σε επίσημους αγώνες και να ονειρευτούν ότι μπορούν να γίνουν οι μελλοντικοί «Διαμαντίδηδες», «Σπανούληδες» κτλ.

Σας ευχαριστούμε
Η συντακτική ομάδα του “Evrytania Sport