Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΑΕΚ-Ακαδημία Καρπενήσι 2002 1-1

Δεν αναδείχτηκε νικητής στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Ακαδημία. Οι δυο ομάδες παρέμειναν στο ισόπαλο 1-1 και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/6 στις 17:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για τα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας (1ος Όμιλος).
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα με σχετικά καλή εμφάνιση. Έφτασε τους 3 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση. Συνολικά είχε 3 ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ δεν γνώρισε καμία φορά την χαρά της νίκης.
Όσον αφορά την Ακαδημία αυτή ήταν η πρώτη της απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα, που παραμένει αήττητη. Το νεανικό συγκρότημα θα τερματίσει στην 1η θέση (Έχει 7 πόντους) και απομένει μόνο η αναμέτρηση απέναντι στην Αγία Τριάδα για την ολοκλήρωση του ομίλου.

Α΄ Μέρος

Ματς κέντρου, χωρίς φάσεις 
Το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις λίγες ευκαιρίες, που τους παρουσιάστηκαν. Η Ακαδημία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ ισορρόπησε και απάντησε στις δυο ευκαιρίες του αντιπάλου. Γκολ δεν υπήρξε και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ατομική ενέργεια και μπάσιμο στην περιοχή του Κόγια, που μόνο απέναντι από τον Κοράκη, όμως ο Ιώαννου τον ανέκοψε σωτήρια την τελευταία στιγμή.
13΄ : Ο Οικονόμου Δ. έκανε ωραία μπαλιά-«τρύπα» για τον Γραβιά, που σε πλεονεκτική θέση πλάσαρε πάνω στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του δικεφάλου.
26΄ : Μετά από κόντρες στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Φεγγούλης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, απόφυγε και τον Κουρκούνη, αλλά ο Αντωνίου με ωραία προσπάθεια έδιωξε πάνω στην γραμμή το πλασέ του παίχτη των γηπεδούχων.
35΄ : Ατομική προσπάθεια του Φεγγούλη, πάσαρε για τον Κυριαζή, ο οποίος πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ της Ακαδημίας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Προβάδισμα του δικεφάλου με Σώμαλη
Το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ στο 50ο λεπτό με τον Στέλιο Σώμαλη βοήθησε στο να δούμε ένα καλύτερο β΄ ημίχρονο, με πιο γρήγορο ρυθμό.

Πίεση και ισοφάριση από τους μικρούς
Η Ακαδημία πίεσε για την ισοφάριση, την οποία και τελικά πέτυχε, αλλά και οι δικέφαλος ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και βάσει της εικόνας του παιχνιδιού μοιάζει δίκαιο.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Φεγγούλης έκανε προσωπική προσπάθεια από αριστερά, πάσαρε στον Σώμαλη, ο οποίος με ωραίο τεχνικό πλασέ, που πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα έκανε το 1-0.
62΄ : Προσπάθεια του Θεοδωρογιάννη από αριστερά και μπάσιμο στην περιοχή, διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουρκούνη.
65΄ : Σουτ του Σώμαλη λίγο μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ακαδημίας.
67΄ : Ανατροπή του Οικονόμου Δ. από τον Παπαροιδάμη και πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος στην δεξιά γωνία του Κοράκη (Έπεσε σωστά, χωρίς να αντιδράσει) και έγινε έτσι το 1-1.
72΄ : Ατομική ενέργεια από δεξιά και σέντρα-σουτ του Τσέκα, προβολή του Φεγγούλη πάνω στην κίνηση, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουρκούνη.
80΄ : Ο Οικονόμου Σ. βρέθηκε μετά από κόντρες απέναντι στον Κοράκη, όμως πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.


Διακριθέντες
ΑΕΚ : Σώμαλης, Φεγγούλης, Τσέκας, Ιωάννου
Ακαδημία : Οικονόμου Δ., Οικονόμου Σ., Κόγιας, Γαλάνης

Κίτρινες Κάρτες
Παπαροιδάμης, Κουρκούνης

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας) : Κοράκης, Λαμπαδάρης, Χρυσικός(61΄ Θεοδωρογιάννης), Παπαροιδάμης, Ιωάννου, Κυριαζής, Τσέκας, Σώμαλης(82΄ Κολόκας), Χατζόπουλος, Τριανταφύλλου, Φεγγούλης

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας) : Κουρκούνης, Γενιτσαρόπουλος(51΄ Παπαδόπουλος), Γαλάνης, Αντωνίου, Κόγιας, Καρατσίκης, Οικονόμου Δ., Τσάκνης, Φούκας(53΄ Τσιάμης), Γραβιάς, Οικονόμου Σ.(87΄ Ξαγάρας)

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Πάνος Πλατής (Ευρυτανίας)




Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος