Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Άγιος Προκόπιος-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-5

Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση ο «φουριόζος» ΑΠΟΚ επιβλήθηκε του τοπικού Αγίου Προκοπίου μέσα στην Παλαιοκατούνα με το ευρύ 0-5. Ο ΑΠΟΚ ζευγάρωσε τις νίκες του και προκρίθηκε στους τελικούς αγώνες των Play Off, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Αγράφων.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Ελεφάντη έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη, κυριάρχησε και σκόραρε ακατάπαυστα για την τελική επικράτηση. Δημιούργησε παράλληλα αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων. Πολύ καλός ήταν ο 19χρονος δεξιός μπακ Ζαχαρίας Πολυτσέρης, που σκόραρε δυο τέρματα.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου κατάφερε να κοντράρει τον δυνατότερο αντίπαλο μόνο για ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η ομάδα από την Παλαιοκατούνα περιόρισε τα ατού του ΑΠΟΚ και κατάφερε να γίνει και απειλητική. Γνώρισε όμως ξανά την ήττα και πάλι με 5 τέρματα διαφορά. Μετά την ήττα αυτή ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία του Αστέρα στο πρωτάθλημα, που κρίνεται επιτυχημένη.
Ο ημιτελικός έγινε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα με την παρουσία περίπου 50 φιλάθλων. Το δεύτερο μέρος έγινε κάτω από διαστήματα με βροχόπτωση.


Η διάταξη του Αγίου Προκοπίου
Ο Λάκης Αναστασόπουλος κατέβασε την ομάδα με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κόκκοτας. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Κουρλός και αριστερό ο Μάκκας. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Τσάκνης, με τον Νταλαφούρα. Μπροστά από τους δυο στόπερ ήταν ο Αναστασόπουλος και πιο μπροστά του ο Λαθύρης Δ. Δεξιά στο κέντρο ξεκίνησε ο Κουτσοθανάσης και αριστερά ο Τσίπρας. Ο Παρούτσας έπαιξε σαν περιφερειακός επιθετικός και ο Σκύπι στην κορυφή της επίθεσης.

Η διάταξη του Βελουχίου
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Ελεφάντη ξεκίνησε με 3-4-3, που πολλές φορές γίνονταν και 3-5-2. Γκολκίπερ ήταν Ρεσίτης. Στην άμυνα έπαιξε ο Κρασιάς σαν λίμπερο και σαν στόπερ ο Ντουφεκιάς με τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Στην δεξιά πλευρά αγωνίστηκε ο Πολυτσέρης και στην αριστερή ο Συγκελόπουλος. Στο κέντρο στον άξονα έπαιξε ο Πασσάς, με τον Πάτρου. Σε θέση με ρόλο επιτελικού μέσου έπαιξε ο Ζαραβέλης και ο Ζαλοκώστας. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Α΄ μέρος

Πιο καλά μπήκε ο ΑΠΟΚ
Μέτριο ποιοτικά το ματς στο α΄ μέρος, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με τον ΑΠΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι. Η Καρπενησιώτικη ομάδα απώλεσε δυο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο 15λεπτο, έχοντας δυο δοκάρια.

Ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι
Ο Άγιος Προκόπιος μετά το 20ο  λεπτό ισορρόπησε αρκετά το παιχνίδι, έχοντας καλή αμυντική παρουσία,  δεν μπόρεσε όμως να πετύχει κάποιο τέρμα, καθώς οι φάσεις, που δημιούργησε ήταν από στημένα του Λάκη Αναστασόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
8΄ : Σουτ-Βολίδα του Ζαραβέλη από τα όρια της μεγάλης περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρια του Κόκκοτα.
26΄ : Μονοκόμματο σουτ του Τσίπρα με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον Ρεσίτη, που ήταν στην σωστή θέση.
32΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
37΄ : Νέο απευθείας χτύπημα φάουλ του Αναστασόπουλου από μακριά απέκρουσε ωραία ο Ρεσίτης σε κόρνερ.


Β΄ μέρος

Παράσταση για έναν ρόλο
Μονόλογος των φιλοξενουμένων, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, πέτυχαν γρήγορο γκολ στο 50΄ και από εκεί και πέρα έπαιξαν πιο ελεύθερα προσφέροντας θέαμα και έτσι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίστασης στην ομάδα του Αγίου Προκόπιου. Έφτασαν σε μια ευρεία και άνετη νίκη με το επιβλητικό 0-5.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Πάτρου έκανε πάσα με το τακουνάκι για τον Πασσά, ο οποίος με κοντινή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόκκοτα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (0-1).
55΄ : Σουτ του Πάτρου εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αστέρα.
59΄ : Ο Ζαραβέλης με ωραία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε τον αμαρκάριστο Ζαλοκώστα σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Κόκκοτα, πλάσαρε όμως λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
61΄ : Ο Συγκελόπουλος έκανε ενέργεια από αριστερά, έβγαλε την συρτή σέντρα, ο Ζαραβέλης βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή πέτυχε το 0-2.
64΄ : Ο Ζαλοκώστας έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς, πάσαρε για τον αμαρκάριστο Πολυτσέρη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος πάνω στην γραμμή με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 0-3.
 69΄ : Ο Τσέκας σέντραρε από αριστερά και η καρφωτή κεφαλιά του Αναστασόπουλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
70΄ : Ο Νικολάου κέρδισε τις κόντρες, έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 0-4.
77΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, μετά από αδράνεια της άμυνας η μπάλα έφτασε στον Πολυτσέρη στο δεύτερο δοκάρι , που και πάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, για το τελικό 0-5.


Κίτρινες κάρτες
-

Διακριθέντες
Άγιος Προκόπιος : Αναστασόπουλος, Νταλαφούρας, Τσίπρας
ΑΠΟΚ Βελούχι : Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Πασσάς, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης


Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Σήμερα παίξαμε τον τελευταίο αγώνα, κλείνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, με ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί, αλλά σίγουρα δεν άξιζε να πάρει τέτοιες διαστάσεις το σκορ. Η ομάδα μου έκανε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας στα ίσια τον ΑΠΟΚ, ο οποίος μας απείλησε με δυο στημένα (Πλάγιο, κόρνερ) και είχε δυο δοκάρια στις συγκεκριμένες φάσεις, κάνοντας και 1-2 ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να απειληθούμε ιδιαίτερα. Αντίθετα η ομάδα μου δημιούργησε 3-4 ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι και νομίζω ότι αξίζαμε το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε το πρόβλημα μας στα στημένα, από τα οποία προήλθε το πρώτο γκολ και άλλα 3 τέρματα του ΑΠΟΚ, αν δεν κάνω λάθος. Το παιχνίδι άνοιξε μετά το πρώτο γκολ, για μας ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση, προσπαθήσαμε, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες να μειώσουμε, αλλά ο ΑΠΟΚ σαν πιο έμπειρη ομάδα με μεγάλη αντοχή βρήκε κενούς χώρους και οι αντεπιθέσεις του δημιουργήσαν το αποτέλεσμα της ήττας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όπως κι την διοίκηση, γιατί όλοι μαζί γίναμε η 4η ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος της Ευρυτανίας. Επίσης θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου για τις δίκαιες νίκες του ΑΠΟΚ και να τους ευχηθώ να πραγματοποιήσουν την άνοδο της ομάδος τους στην Δ΄ εθνική.»

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Από την αρχή της αναμέτρησης είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, βγάλαμε στο γήπεδο την ηρεμία, που επιζητούσαμε, με αποτέλεσμα να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που μας απέφερε και τα γκολ. Ήμασταν σε γενικές γραμμές αποτελεσματικοί και επιστρέψαμε σε αυτό που κάνουμε, δηλαδή να κρατάμε την εστία μας ανέπαφη. Είμαι ευχαριστημένος για μια ακόμη φορά από τους παίκτες μου. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αγίου Προκοπίου, τόσο για την φιλοξενία και την εμφάνιση της, όσο και για την συνολική εικόνα, που έδειξε σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, της εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον. Για μας συνεχίζεται η τεράστια προσπάθεια, που έχουμε ξεκινήσει, οφείλουμε να δείξουμε σοβαρότητα, σκληρή δουλειά στο γήπεδο για την ολοκλήρωση των στόχων μας.»

Συνθέσεις ομάδων

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Κουρλός(75΄ Γκούρλιας), Μάκκας(60΄ Κρασιάς), Τσάκνης, Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ., Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Κουτσοθανάσης(65΄ Τσέκας), Τσίπρας, Σκύπι

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντουφεκιάς, Πασσάς, Ζαραβέλης, Ζαλοκώστας(65΄ Νικολάου), Πάτρου(80΄ Κουτσουπιάς Θ.), Γενιτσαρόπουλος Α.(46΄ Τριανταφυλλόπουλος)

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (Ευρυτανίας)





Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος