Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Αγίου Προκοπίου για τον ημιτελικό

Η διοίκηση της ομάδας του Αγίου Προκοπίου εξέδωσε ανακοίνωση για τον Κυριακάτικο ημιτελικό αγώνα μπαράζ που έδωσε με τον ΑΠΟΚ. Στην ανακοίνωση αυτή η ομάδα από την Παλαιοκατούνα αναφέρεται στα γεγονότα που συνέβησαν στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγίου Προκοπίου: 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ"

Την 17/04/2011 και ώρα 17:00 διεξήχθη στο γήπεδο Καρπενησίου ποδοσφαιρικός αγώνας της ομάδας μας με τον ΑΠΟΚ, για τα μπαράζ του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα με χιονόπτωση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Mε τη λήξη του ημιχρόνου και την είσοδο των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια, το σύνολο των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν να αγωνίζονται υπό αυτές τις συνθήκες ενώ τρεις ποδοσφαιριστές μας μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Καρπενησίου με συμπτώματα υποθερμίας και μάλιστα ένας εξ’ αυτών σε σοβαρή κατάσταση, οι οποίοι παρέμειναν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Από το Γ.Ν. Καρπενησίου έχει εκδοθεί σχετική γνωμάτευση που αποδεικνύει αυτό το γεγονός, η οποία και θα διαβιβασθεί στους αρμόδιους φορείς.
Θεωρώντας ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των ποδοσφαιριστών, ζητήσαμε από τον διαιτητή και τους παράγοντες του ΑΠΟΚ να διακοπεί ο αγώνας και να γίνει σε άλλο χρόνο και όποτε επιθυμεί γνωρίζοντας τους  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ενώ οι διαιτητές ήταν θετικοί γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το πρόβλημα που υφίσταται, ανταφτού οι παράγοντες του ΑΠΟΚ αρνήθηκαν προβάλλοντας ως δικαιολογία αρχικά ότι έχουν παίξει με πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία και ότι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν σε άλλη στιγμή τους παίχτες της ομάδας τους. 
Προφανώς για τους παράγοντες αυτούς περισσότερη σημασία είχε η διαφαινόμενη νίκη της ομάδας τους, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία και σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.  
Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει έλλειψη ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους ποδοσφαιριστές και άγνοια του "ευ αγωνίζεσθαι".
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας αγωνίστηκε αρχικά με εννέα και τελείωσε το παιχνίδι με οκτώ παίκτες, μη μπορώντας άλλοι ποδοσφαιριστές να αγωνισθούν υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.
Σε δημοσίευμα το οποίο δημοσιεύθηκε στο internet, έγινε λόγος ότι αυτή η συμπεριφορά μας έχει οδηγήσει το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω. Ας έρθουν στη θέση μας αυτοί οι οποίοι χωρίς να σκεφτούν και κάνοντας εύκολα κριτική, τι δικαιολογίες θα έβρισκαν και πως θα αντιμετώπιζαν την οικογένεια του ποδοσφαιριστή ο οποίος παίζει μπάλα επειδή του αρέσει και από χόμπι ως ερασιτέχνης στην περίπτωση που κάποια από αυτά τα περιστατικά είχε αρνητική κατάληξη.
Τώρα αν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες για την κατάντια του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου, και για πισωγύρισμα, αυτά θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στις ιστορικές ομάδες της Ευρυτανίας και όχι σε ομάδα που μόλις συμπλήρωσε δύο χρόνια ζωής από την ίδρυσή της.
Σκοπός της ομάδας μας για την φετινή αγωνιστική περίοδο, ήταν η είσοδο της στα μπαράζ του πρωταθλήματος, σκοπός που επιτεύχθηκε και για το λόγο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο την προπονητή όσο και τους ποδοσφαιριστές μας για την επιτυχία τους αυτή, παίζοντας καθαρό ποδόσφαιρο, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κανείς ποδοσφαιριστής του σωματείου μας δεν έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα, το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα, δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξή μας απέναντί τους, καθότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αποδέκτες κακοπροαίρετης κριτικής.
Τέλος θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για τη δίκαιη νίκη του.
Με την ευκαιρία να ευχηθούμε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

 Εκ΄ του Διοικητικού Συμβουλίου