Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Χωρίς άγχος στον Απόλλωνα για να τριτώσει το σερί των νικών

Μετά την επιτυχία του Απεραντιακού για το θεσμό του κυπέλλου, η ομάδα επιστρέφει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Ο Απεραντιακός μέσα σε διάστημα λίγων ημερών πήρε δυο νίκες με 1-0, με σκόρερ τον Κώστα Αρουτίδη. Επικράτησε τον Μετεώρων στο Καρπενήσι και της Ομόνοιας Πέτρας στο Διάσελλο. Σίγουρα όλοι θέλουν να συνεχίσουν με ανάλογα αποτελέσματα στην συνέχεια.
Οι ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία είναι μόνο μαθηματικές, αφού ακόμη και αν ο Απεραντιακός κάνει το 3 στα 3 στα επόμενα παιχνίδια οι 30 βαθμοί είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν αρκούν. 
Η Ευρυτανική ομάδα την Κυριακή ταξιδεύει στην Λάρισα, όπου στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιπούπολης θα αντιμετωπίσει στις 5 το απόγευμα τον τοπικό Απόλλωνα για την 24η αγωνιστική του 4ου ομίλου. 
Ο Απεραντιακός βρίσκεται στην 13η θέση με 21 βαθμούς και απέχει 7 βαθμούς από το όριο της παραμονής. Με εκτός έδρας νίκη την Κυριακή και με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα συνεχίσει να διατηρεί τις απειροελάχιστες μαθητικές ελπίδες για παραμονή. Ο Απόλλωνας βρίσκεται στην 9η θέση. μαζί με Ρήγας Φεραίο και Θύελλα Πετρωτού, έχοντας 27 βαθμούς. Το όριο της παραμονής είναι έναν βαθμό παραπάνω, στους 28.
Τον αγώνα της Κυριακής θα διευθύνει Γιώργος Βρέσκας από τον σύνδεσμο Ημαθίας. Βοηθούς θα έχει τον Ιωάννη Καραγκιζόπουλο και τον Γιώργο Τσιούμπρο από τον ίδιο σύνδεσμο. 

Ικανοποίηση για την πρόκριση στο κύπελλο
Έκδηλη είναι η ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας για την σημαντική επικράτηση επί της Ομόνοιας Πέτρας. Πλέον όλοι «γλυκοκοιτάζουν» μια πορεία στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών. Σε αυτό συμβάλει ότι ο Απεραντιακός αγωνίζεται στον τελικό του 5ου ομίλου στο γήπεδο του, περιμένοντας αντίπαλο και επιπλέον με νίκη προκρίνεται απευθείας στους «8» του θεσμού. Από τους νικητές των 10 ομίλων, οι νικητές του 3ου και 4ου ομίλου θα δώσουν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο τον Μάιο, για να εισέλθουν στην 8αδα. 

Τα μικροπροβλήματα συνεχίζονται
Ο Κώστας Πασσάς έδωσε την Πέμπτη ρεπό στους ποδοσφαιριστές, ώστε να ξεκουραστούν από το κοπιαστικό ταξίδι για το παιχνίδι του κυπέλλου, αλλά και από την κόπωση στον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο. Στο ματς με τον Απόλλωνα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μπάμπης Θαμνόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Πέτρα. Αντίθετα επιστρέφει ο Άρης Νταβαρίνος και ο Ντίνος Ζήσιμος, που εξέτισαν την ποινή του στο παιχνίδι κυπέλλου.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μεσοεπιθετικού Νίκου Λεπτάκη, καθώς και του τερματοφύλακα Γιώργου Τσάμη. Οι δυο ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα «σφίξουν» τα δόντια και θα αγωνιστούν. Επίσης ο δεύτερος τερματοφύλακας Γιάννης Καραβασίλης απέχει τον τελευταίο καιρό από τις προπονήσεις, καθώς έντονες είναι οι «φήμες» που κάνουν λόγο για προβλήματα του ποδοσφαιριστή με την διοίκηση.
Στην διάθεση του Κώστα Πασσά θα τεθεί ο στόπερ Φάνης Μπισμπίκης, ενώ είναι πιθανό να απουσιάζει και πάλι ο επιθετικός Κώστας Μπουγατσιάς.  

Ο Απόλλωνας 
Ματς ζωής ή θανάτου δίνει την Κυριακή ο Απόλλωνας, που παίζει όλους τους κόπους της χρονιάς στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Ζόραν Μπάμποβιτς ανέλαβε ξαφνικά πριν από λίγες βδομάδες την τεχνική ηγεσία της ιστορικής ομάδας. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε καθοδηγήσει την προηγούμενη ομάδα του το Πετρωτό στην συνάντηση κόντρα στον Απεραντιακό, που έληξε με 2-1 υπέρ των Τρικαλινών (13η αγωνιστική). Ο αριστερός μπακ του Απόλλωνα Παντελής Βενέτης συμπλήρωσε 4 κίτρινες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την Κυριακή. 

Νίκη του Απεραντιακού στο Καρπενήσι
Με 2-0 είχε επικρατήσει του Απόλλων Λάρισας την 11η αγωνιστική στο Καρπενήσι η ομάδα του Απεραντιακού. Ο Αρουτίδης στο 14΄ και ο Γεωργακόπουλος στο 35ο λεπτό σημείωσαν τα γκολ της Ευρυτανικής ομάδας.

Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί με τους εξής ποδοσφαιριστές :

Απεραντιακός (Δημήτρης Παναγιώτου) : Τσάμης(15΄ λ.τρ. Καραβασίλης), Μπουμπουρής, Ντότσικας, Κεφαλίδης, Κατσίκας, Θαμνόπουλος, Νταβαρίνος Β.(73΄ Μπισμπίκης Δ.), Νταβαρίνος Α., Αρουτίδης(85΄ Γιαννόπουλος), Γεωργακόπουλος, Ζήσιμος.

Απόλλων Λάρισας (Γιώργος Κεραμάρης & Μάκης Αλεξούδης) : Μαγαζιώτης, Περήφανος, Βενέτης, Σκάκος, Καπετάνι, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Καλαμπάκας(64΄ Καραγκιόζης), Φουσίκας, Στεγίου, Γιαννούλης(64΄ Γαρυφαλλόπουλος).

Οι σκόρερ του Απόλλωνα Λάρισας
Φατούρας
5
Φουσίκας
4
Γιαννακόπουλος
3
Στεργίου
2
Γαρυφαλλόπουλος
2
Μπόντε
1
Πολύζος
1
Κορλός
1
Μπίμπα
1
Βενέτης
1