Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 2-1

Συνέχισε ανοδικά και με νικηφόρο αποτέλεσμα η ομάδα του Κατσαντώνη Αγράφων (4ο σερί τρίποντο). Επικράτησε του Αγίου Προκοπίου με 2-1 και θα τερματίσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από το Βελούχι.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου με την εμφάνιση τους απέδειξαν ότι καθόλου αδιάφορα δεν ήταν και έδωσαν τέλος στις φήμες, που ήθελαν την ομάδα να παρουσιάζεται αδιάφορη.
Το συγκρότημα του Κατσαντώνη έπιασε καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος, όπου εκμεταλλευόμενο τους κενούς χώρους που βρήκε απείλησε πολλές φορές τον Αστέρα. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι : Δημήτρης Σερπάνος και Ταξιάρχης Καλύβας.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου, απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις. Είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση, όμως δεν ήταν αρκετά, για να του χαρίσουν κάποιο βαθμό. Ο προπονητής και παίκτης της ομάδας της Παλαιοκατούνας Λάκης Αναστασόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο δεύτερο μέρος.
Τα Άγραφα εξασφάλισαν και μαθηματικά την 2η θέση, φτάνοντας τους 31 βαθμούς. Ο Άγιος Προκόπιος ισοβαθμεί με τον Αίολο στην 4η θέση, μένοντας στους 21 βαθμούς. Εάν ισοβαθμήσουν Αίολος και Άγιος Προκόπιος θα δώσουν μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο. Στα μεταξύ τους αποτελέσματα υπάρχει ισορροπία (Νίκη της κάθε ομάδας με ένα γκολ διαφορά).
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν το Σάββατο στις 4.30 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Την συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 50 φίλαθλοι.


Με πολλές απουσίες οι δυο ομάδες
Χωρίς δυο βασικά στελέχη αγωνίστηκε ο Άγιος Προκόπιος. Οι αμυντικοί Γιώργος Νταλαφούρας και Γιάννης Τσάκνης συμπλήρωσαν 4 κίτρινες και εξέτισαν την ποινή τους, βλέποντας τον αγώνα εκτός αγωνιστικού χώρου. Απουσίες είχε και ο Κατσαντώνης, τον έμπειρο μέσο Κώστα Γουλέτα και τον τραυματία στόπερ Ηλία Τσιγαρίδα.

Α΄ μέρος

Μουδιασμένο ξεκίνημα
Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι ομάδες δεν έδειξαν πολύ διάθεση και κατά συνέπεια δεν σημειώθηκε η μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες.

Προβάδισμα από στημένο με τον Σερπάνο
Τα Άγραφα σε κρίσιμο χρονικό σημείο (41΄) πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο 39χρονος Δημήτρης Σερπάνος έπειτα από κόρνερ του Σάκη Θεοχάρη άνοιξε το σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄ : Δυνατό σουτ του Κατή εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
32΄ : Εκτέλεση φάουλ του Πλακιά από πλάγια δεξιά απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Καλύβας από το δεξί του «παραθυράκι».
33΄ : Ο Πλακιάς εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Αναστασόπουλος στο δεύτερο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά από κοντά, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Αγράφων να αποκρούσει σε νέο κόρνερ.
39΄ : Ο Θεοχάρης χτύπησε κόρνερ από δεξιά, η δυνατή κεφαλιά του Καλύβα Τ. από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
41΄ : Ο Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σερπάνος από το ύψος της μικρής περιοχής με όμορφο χαμηλό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αστέρα και πέτυχε το 1-0.
42΄ : Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά, ο Θεοχάρης εξ επαφής σε κενή εστία δεν μπόρεσε να πλασάρει και στην συνέχεια  ο Καλύβας Κ. ανακόπηκε σωτήρια από τον Κουτσοθανάση σε κόρνερ.


Β΄ μέρος

Ρώσικη ρουλέτα το ματς
Δυο απανωτά γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος, μέσα σε 4 λεπτά. Αρχικά ο Λάκης Αναστασόπουλος ισοφάρισε για τον Αστέρα και στην συνέχεια ο Ταξιάρχης Καλύβας απάντησε και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Προσπάθησε για την ισοφάριση ο Αστέρας, βρήκε χώρους στην κόντρα ο Κατσαντώνης
Αρκετούς χώρους βρήκε στην κόντρα-επίθεση η ομάδα του Κατσαντώνη Αγράφων και θα μπορούσε να είχε φτάσει στην επίτευξη και τρίτου τέρματος. Ο Άγιος Προκόπιος ανέβηκε και κυνήγησε μέχρι τέλος το γκολ της ισοφάρισης.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Σερπάνος έπιασε γυριστό σουτ από καλή θέση, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
55΄ : Ο Κουτσοθανάσης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Σκύπι μόνος του από κοντά πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
59΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Αναστασόπουλος πήδηξε μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε (1-1). Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αφιέρωσε το τέρμα του στον 3χρονο γιό του Μάνο.
63΄ : Ο Μάρκης πάσαρε για τον Καλύβα Τ., ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κόκκοτα και με δυνατό σουτ στην  του  γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
65΄ : Σέντρα-σουτ του Πλακιά από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας, όμως ο ρέφερι και ο δεύτερος βοηθός Πολυχρόνης υπέδειξαν άουτ (!)
66΄ : Ο Καλύβας Κ. έκλεψε από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής από τον Πλακιά, επεχείρησε πανέμορφο πλασέ με φάλτσο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόκκοτα. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρασιά πάνω στον Κίτσιο.
79΄ : Ο Σερπάνος έδωσε στον Καλύβα Κ., που σούταρε από πλάγια, με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει εύκολα.
86΄ : Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου πέρασε μόλις άουτ από το δεξί «παραθυράκι» του Κατσαντώνη.
89΄ : Ο Καλύβας Κ. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως ο πορτιέρο της Παλαιοκατούνας απέκρουσε σωτήρια.
94΄ : Ο Καλύβας Κ. μπήκε ταχύτατα στην περιοχή τετ α τετ με τον Κόκκοτα, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε σωτήρια.


Κίτρινες  Κάρτες
Ζωχάκης, Κατής, Κρασιάς, Παρούτσας, Λαθύρης Δ.

Διακριθέντες
Άγραφα :  Καλύβας Τ., Ηλιάδης, Γατής
Άγιος Προκόπιος : Αναστασόπουλος, Κρασιάς, Κόκκοτας

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Έγινε ένα καλό παιχνίδι, με ενδιαφέρον και από τις δυο ομάδες. Από την μεριά εμείς θέλαμε να κλειδώσαμε την δεύτερη θέση, θέλαμε να αποδείξουμε ότι βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παράλληλα θέλαμε ακόμη να δείξουμε ότι τα παιχνίδια παίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό το πράγμα. Σίγουρα ετοιμαζόμαστε από εδώ και στο εξής για την επόμενη φάση, που θα ακολουθήσει για τα Play off. Στόχος μας είναι να παίζουμε κάθε αγωνιστική όσο το δυνατό καλύτερα, να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας, αδιάφορα ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας. Ευχόμαστε το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα ποιοτικά, προόδου. Πιστεύω σε αυτό ότι η ομάδα μου συνεργεί

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα η ομάδα μου έκανε τρίτη συνεχόμενη ήττα. Σίγουρα κάτι φταίει και αυτό που πιστεύω ότι μας λείπει είναι η τύχη. Γιατί αν εξαιρέσω τον αγώνα με την Κρέντη, στα άλλα δυο παιχνίδια η ομάδα μου δημιούργησε, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν τα καταφέραμε στις λεπτομέρειες. Σήμερα πιστεύω ότι η ομάδα μου έπαιξε ένα ντέρμπι,  στο οποίο έγιναν φάσεις και από τις δυο πλευρές , ωστόσο αδικούμαστε από το αποτέλεσμα του αγώνα. Δικαιολογώντας το ότι ήμασταν πολύ καλοί, χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Όταν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, πιστέψαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι και αυτό φανερώνει την λάθος νοοτροπία μας. Ο αντίπαλος κατάφερε σε μια σύγχυση της άμυνας μας να προηγηθεί για δεύτερη φορά και εμείς, ενώ προσπαθήσαμε, φανήκαμε λίγοι στο να γυρίσουμε το παιχνίδι για δεύτερη φορά. Πιστεύω ότι η χρονιά μας θα τελειώσει με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, που κάνουμε από την αρχή της σεζόν. Ακόμα να ευχηθώ στην ομάδα των Αγράφων να τελειώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, όπως αυτή ονειρεύεται.»
 

Συνθέσεις ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Ζωχάκης, Πατρώνης, Καλύβας Τ., Ηλιάδης, Κατής, Μάρκης(92΄ Γιαννιώτης), Γατής Β., Σερπάνος(82΄ Μπουμπουρής), Θεοχάρης(55΄ Κίτσιος Χ.), Καλύβας Κ.

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Κουτσοθανάσης(68΄ Τσέκας), Πλακιάς, Λαθύρης Ι.(54΄ Μάκκας), Κρασιάς, Αναστασόπουλος, Κονδύλης(49΄ Κουρλός), Παρούτσας, Σκύπι, Λαθύρης Δ., Τσίπρας

Διαιτητής : Γιώργος Βελέντζας (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (Ευρυτανίας)






Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος