Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αίολος-Κρέντη 2-1

Με μεγάλη δυσκολία ο Αίολος πανηγύρισε μια αρκετά σημαντική νίκη, «λυγίζοντας» την Κρέντη με σκορ 2-1.
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο στις 16:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για την 17η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Ήταν επεισοδιακός και είχε 15λεπτη διακοπή στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου (Είχε πολλές απουσίες) σημείωσε την 2η συνεχόμενη νίκη της, που την έφεραν στην 4η θέση με 21 βαθμούς και το δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδο της στα μπαράζ την τελευταία αγωνιστική απέναντι στα αδιάφορα Άγραφα. Ο Αίολος ήταν αυτός, που είχε το κίνητρο και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1.
Η Κρέντη του Χρήστου Καλαμπάκα ολοκλήρωσε τις φετινές τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, καθώς την τελευταία αγωνιστική πραγματοποιεί το ρεπό της. Θα τερματίσει με 17 πόντους, είτε στην 7η, είτε στην 8η θέση. Έκανε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο, συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς. Στον αγώνα του Σαββάτου αν και αδιάφορη, λίγο έλλειψε να κάνει την «ζημιά» στον αντίπαλο. Ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίχτες εξ αιτίας 2 αποβολών.


Α΄ Μέρος

Κακός ποιοτικά ο αγώνας
Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν κακός, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και συνεχόμενες διακοπές.

Προβάδισμα με αριθμητικό μειονέκτημα για τους Κρεντιώτες
Η Κρέντη παρά το γεγονός ότι έμεινε πολύ νωρίς με παίχτη λιγότερο ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ (0-1). Ο Αίολος μετά το αρχικό σοκ, προσπάθησε να πιέσει, δεν δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, αυτή ήρθε από τους φιλοξενούμενους, που έχασαν την ευκαιρία να πάνε δυο τέρματα μπροστά στο ημίχρονο.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κορέντζελου λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Ντάλλα.
9΄ : Απευθείας κόκκινη στον Βασίλη Κωστόπουλο (2η φετινή) για εξύβριση στον Χαλκιά έπειτα από ένα δυνατό τάκλιν του παίκτη του Αίολου στον μέσο της Κρέντης.
10΄ : Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βούρτσα Γ. από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Λάππας έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, με αποτέλεσμα να γίνει το 0-1.
24΄ : Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από αρκετά μακριά απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ ο πορτιέρο της Κρέντης.
43΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάκκας Ε. έπιασε καρφωτή κεφαλιά ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνά μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λάππα.

Β΄ Μέρος


Δυνατή αρχή για τους γηπεδούχους
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία ανέβηκε κατακόρυφη και πίεσε για την ισοφάριση, κάτι που έγινε στο 65΄.

15λεπτη διακοπή στο 70΄
Ο αγώνας σημαδεύτηκε στο 70ο λεπτό από 15λεπτη διακοπή. Ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος λόγω των συνεχόμενων και έντονων διαμαρτυριών παιχτών και παραγόντων των δυο ομάδων έφυγε για τα αποδυτήρια.

Επανέναρξη, με 9 η Κρέντη και 2-1
Το ματς άρχισε ξανά. Η Κρέντη έμεινε με 9 παίχτες λόγω αποβολής του Βαγγέλη Μάκκα. Τρία λεπτά μετά την επανέναρξη οι γηπεδούχοι έφτασαν και στην επίτευξη του «χρυσού» δεύτερου τέρματος, πετυχαίνοντας την ανατροπή. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο, με τους «Αιολίτες» να πανηγυρίζουν ένα πάρα πολύ σημαντικό τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν φραστικά έντονα στο διαιτητικό τρίο.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Εκτέλεση φάουλ του Κορέντζελου λίγο έξω από την περιοχή είχε αποδέκτη σε ευνοϊκή θέση τον Ζαλοκώστα, το σουτ του οποίου πάνω στην κίνηση έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντάλλας.
54΄ : Ο Χαλκιάς έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα, το σουτ του Κατσαρή απομάκρυνε εκ νέου ο γκολκίπερ της Κρέντης.
56΄ : Ο Κατσαρής έκανε κάθετη μπαλιά για τον Ζαλοκώστα, αυτός σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε αδύναμα, με τον Ντάλλα να μπλοκάρει.
65΄ : Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ, μετά από σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και συνεχόμενες κόντρες, σουτ του Νάσιου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντάλλας και στην επαναφορά ο προωθημένος Σιταράς με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.
69΄ : Ο προπονητής του Αίολου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.
70΄ : Ο διαιτητής Κολοκώτσιος μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες και από τις δυο πλευρές αποχωρεί για 15λεπτα. Με την επανέναρξη ο Βαγγέλης Μάκκας αντικρίζει απευθείας κόκκινη για εξύβριση στον επόπτη Γαλάνη.
72΄ : Σουτ του Κατσαρή λίγο έξω από την περιοχή έδιωξε στην γωνία του σε κόρνερ ο Ντάλλας.
74΄ : Ο Σιαλμάς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στους αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 2-1. Ο παίχτης του Αιόλου σημείωσε το 4ο φετινό του τέρμα.


Κίτρινες Κάρτες
Χαλκιάς, Κορέντζελος, Σιαλμάς, Καμαρέτσος, Ντάλλας Α., Βούρτσας Γ., Καστάνης

Διακριθέντες
Αίολος : Κατσαρής, Χαλκιάς, Σιαλμάς, Σιταράς
Κρέντη : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Βούρτσας Γ.

Δηλώσεις προπονητών


Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Για ένα παιχνίδι ακόμη δείξαμε πάθος και θέληση, για να πάρουμε την νίκη. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι παίζαμε ίσως με μια από τις καλύτερες ομάδες, που έχουν έρθει στην έδρα μας. Μας μένει ένα παιχνίδι, για να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την είσοδο στην 4αδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο και να ζητήσω συγνώμη από τον αμυντικό της αντίπαλης ομάδας Περούλα για την κίνηση, που έκανα απέναντι του. Εμείς συνεχίζουμε με πάρα πολλές δυσκολίες πλέον, με τραυματισμούς και πάρα πολλές κάρτες. Μέσα από τις προπονήσεις θα βρούμε τις λύσεις για τον επόμενο αντίπαλο



Χρήστος Καλαμπάκας (Κρέντη) : «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Αν και παίζαμε με αριθμητικό μειονέκτημα, προηγηθήκαμε, παλέψαμε, αλλά δυστυχώς στο τέλος με 9 παίκτες λυγίσαμε. Είναι η πρώτη φορά όμως στην ζωή μου, που οι αποφάσεις του διαιτητικού τρίου, με αναγκάζουν να αναφερθώ και να διαμαρτυρηθώ για την διαιτησία. Συνεχόμενα τραγικά λάθη από τον επόπτη κύριο Γαλάνη και από τον διαιτητή κύριο Κολοκώτσιο παρέσυραν τους ποδοσφαιριστές μου σε ακραίες και όχι σωστές αντιδράσεις. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από τους διαιτητές. Ο Αίολος προσπάθησε πολύ να κερδίσει και του αξίζουν συγχαρητήρια. Του εύχομαι καλή συνέχεια και στους παίκτες μου με υγεία και περισσότερη δύναμη για την καινούργια σεζόν.»

Συνθέσεις ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Λάππας, Ζαχαρόπουλος(59΄ Καμαρέτσος), Ράικος Γ.(34΄ λ.τρ Νούλας Ο.), Σιταράς, Ξαγάρας, Χαλκιάς, Σιαλμάς, Νάσιος, Αζακάς(46΄ Ζαλοκώστας), Κορέντζελος, Κατσαρής

Κρέντη (Χρήστος Καλαμπάκας) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Κόκκοτος (66΄ Βούρτσας Ν.), Περούλας, Μπύρος Σ., Μάκκας Κ.(82΄ Ντάλλας Σ.), Καστάνης, Τσιγαρίδας, Βούρτσας Γ., Κωστόπουλος

Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)





Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος