Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ομόνοια Πέτρας-Απεραντιακός 0-1

Σπουδαίο διπλό έβγαλε η ομάδα του Απεραντιακού για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας επικράτησαν εκτός έδρας της Ομόνοιας Πέτρας στο Διάσελλο Άρτας με 0-1. Το τέρμα του Κώστα Αρουτίδη στο 64ο λεπτό έδωσε την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού στην Ευρυτανική ομάδα.
Ο Απεραντιακός του Κώστα Πασσά πέρασε με επιτυχία το δύσκολο τεστ απέναντι σε μια ομάδα, που οδηγεί το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Άρτας και έχει αποκλείσει δυο ομάδες Δ΄ εθνικής στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι Απεράντιοι έπιασαν εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο μέρος, όπου πέτυχαν το νικητήριο τέρμα και απώλεσαν πολλές ευκαιρίες, για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους. Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Ευρυτανίας έπαιξε προσεκτικά, προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν.
Η Ομόνοια Πέτρας του Πάνου Νίκου απείλησε αρκετές φορές στο πρώτο μέρος, έχοντας την ελαφριά υπεροχή. Στην επανάληψη φάνηκαν αρκετά αμυντικά κενά στους Αρτινούς, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ομάδα του Απεραντιακού. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα από την Πέτρα άσκησε πίεση με στημένες μπάλες, παίζοντας και με αριθμητικό πλεονέκτημα.
Το παιχνίδι έγινε την Τετάρτη στο γήπεδο Κάμπων Δημαρίου στο Διάσελλο Άρτας και ξεκίνησε στις 4.30 το μεσημέρι για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών του 5ου ομίλου. Περίπου 130-150 φίλαθλοι της τοπικής Ομόνοιας παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Το γήπεδο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα και βρίσκεται στην ορεινή Άρτα.


Παρουσίες από ΕΠΣ Άρτας και ΕΠΣ Ευρυτανίας στο γήπεδο
Τρία συνολικά διοικητικά μέλη ενώσεων ποδοσφαίρου παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Παρών ήταν στο παιχνίδι ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Σπύρος Τατσιόπουλος και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Άρτας Δημήτρης Σιμόπουλος (Εκτέλεσε χρέη παρατηρητή αγώνα). Από την ΕΠΣ Ευρυτανίας το ματς παρακολούθησε ο ειδικός γραμματέας Θόδωρος Ζελενίτσας.

Με Ερατεινή ή νέους Παναιτωλικού στην φάση των «16»
Στις 4 Μάιου θα αγωνιστεί ξανά ο Απεραντιακός για το κύπελλο ερασιτεχνών. Θα αγωνιστεί στο τελικό του ομίλου κόντρα σε Τολοφώνα Ερατεινή ή τους νέους του Παναιτωλικού. Με νίκη η ομάδα της Ευρυτανίας θα περάσει στους «8» του θεσμού και θα έχει την ευκαιρία να γράψει την σπουδαιότερη στιγμή της ιστορίας της.

Με πολλές απουσίες ο Απεραντιακός
Με αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών ταξίδεψε στο Διάσελλο η ομάδα του Απεραντιακού. Απουσίαζαν οι : Άρης Νταβαρίνος (Παραβρέθηκε στο ματς, αλλά ήταν τιμωρημένος), Φάνης Μπισμπίκης, Γιάννης Καραβασίλης, Τόλης Μπουμπουρής, Κώστας Μπουγατσιάς, Ντίνος Ζήσιμος, Ντίνος Γιαννόπουλος, Βασίλης Ντότσικας και Αλέκος Οικονόμου.

Η διάταξη των κυπελλούχων Ευρυτανίας
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχτηκε ο Απεραντιακός. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Τσάμης. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κατσίκας, με τον Κεφαλίδη. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Θαμνόπουλος και αριστερός ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Τλούπας, με τον Πανακούλια. Δεξί χαφ ξεκίνησε ο Βασίλης Νταβαρίνος και αριστερό ο Λεπτάκης. Σαν επιτελικός μέσος ξεκίνησε ο Γεωργακόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αρουτίδης.


Α΄ μέρος

Ισορροπία στο πρώτα λεπτά
Καμία ομάδα δεν ξεχώρισε στα πρώτα λεπτά, αφού οι δυο ομάδες έκαναν προσεκτικές κινήσεις.

Απειλούσε με αντεπιθέσεις
Πολλές φορές βγήκε στην κόντρα ο Απεραντιακός και έκανε αισθητή την παρουσία του, απασχολώντας συχνά τον τερματοφύλακα Χριστόγιαννη.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Νάσιος έδωσε στον Τσάπαλη, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, που πέρασε άουτ.
9΄ : Ο Μπισμπίκης Δ. σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί απομάκρυναν και το δυνατό σουτ του Αρουτίδη από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Χριστογιάννης.
12΄ : Σουτ του Μπισμπίκη Δ. εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
15΄ : Ο Τσάπαλης με μπαλιά τροφοδότησε τον Μαργαρίτη, που από πλεονεκτική θέση σούταρε άτσαλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσάμη.
21΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Πανακούλιας έκανε το γυριστό σουτ, που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ομόνοιας.
27΄ : Ο Γεωργακόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, βρέθηκε εκτός περιοχής, σούταρε χαμηλά και ο Χριστογιάννης έπεσε και μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
29΄ : Ο Νταβαρίνος Β. βρήκε τον Γεωργακόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής με τον γκολκίπερ της Ομόνοιας να αποκρούει.
40΄ : Ο Μπισμπίκης Δ. ελίχτηκε από αριστερά όμορφα, σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, αλλά ο Χριστογιάννης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στο δεξί του «παραθυράκι».


Β΄ μέρος

Αστόχησαν και οι δυο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με δυο χαμένες ευκαιρίες από τις δυο ομάδες. Πρώτα ο Γεωργακόπουλος  των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια ο Παππάς της Ομόνοιας έχασαν κλασικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Το χρυσό τέρμα ο Αρουτίδης
Οι Απεράντιοι χάνουν μια μετά την άλλη τις ευκαιρίες. Τελικά ο Κώστας Αρουτίδης θα σκοράρει και πάλι και θα χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του

Ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς
Αρκετές σημαντικές ευκαιρίες έχασε ο Απεραντιακός, για να καθαρίσει την υπόθεση-νίκη, όμως ήταν απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια.

Ολοκλήρωσε με 10
Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Απεραντιακός, αφού ο Μπάμπης Θαμνόπουλος αποβλήθηκε για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μαργαρίτη.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Λεπτάκης έβγαλε όμορφα την σέντρα από αριστερά, ο Γεωργακόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χριστογιάννη, πλάσαρε αδύναμα, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να πέφτει και να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
51΄ : Δυνατό σουτ του Τσάπαλη από το ύψος της περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Τσάμη.
52΄ : Ο Τσάπαλης σέντραρε από αριστερά, ο Παππάς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσάμη, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Απεράντιων απέκρουσε σωτήρια με τα ακροδάχτυλα.
60΄ : Ο Λεπτάκης έβγαλε την μπαλιά για τον Αρουτίδη, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά άνοιξε το κοντρόλ χάνοντας μοναδική ευκαιρία, καθώς ανακόπηκε σε κόρνερ από αμυντικό της Ομόνοιας.
64΄ : Ο Τλούπας σέντραρε από αριστερά και ο Αρουτίδης στο δεύτερο δοκάρι από καλή θέση με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Ομόνοιας και πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης (0-1).
65΄ : Δυνατή του εκτέλεση φάουλ του Τλούπα από καλή θέση απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας.
71΄ : Ο Αρουτίδης σέντραρε από αριστερά και ο Λεπτάκης από κοντά πλάσαρε ,με τον Χριστογιάννη να μπλοκάρει.
74΄ : Ο Λεπτάκης πάσαρε στον Μπισμπίκη Δ., ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να εκτινάσσεται και να αποκρούει σε κόρνερ.
77΄ : Ο Γεωργακόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά πλάσαρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
79΄ : Ο Γεωργακόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά σέντραρε και ο Τλούπας μόνος απέναντι στον Χριστογιάννη σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
80΄ : Γύρισμα του Μανιφάβα από καλή θέση πέρασε παράλληλα με το τέρμα του Τσάμη.
81΄ : Σουτ του Μαργαρίτη από καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Απεραντιακού.
88΄ : Ο Θαμνόπουλος θα κάνει ένα δυνατό μαρκάρισμα με τα δυο πόδια στον Μαργαρίτη, ο ρέφερι Μυριούνης θα εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα και θα αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή του Απεραντιακού.


Κίτρινες  Κάρτες
Πέτσας, Στέργιος, Δερβένης, Αρουτίδης

Διακριθέντες
Ομόνοια Πέτρας : Χριστογιάννης, Μαργαρίτης, Τσάπαλης, Δερβάνης 
Απεραντιακός : Αρουτίδης, Μπισμπίκης Δ., Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος Β., Τλούπας

Δηλώσεις προπονητών

Πάνος Νίκου (Ομόνοια Πέτρας) : «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δυνατό θα έλεγα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Όσο για το αποτέλεσμα, ξεκινήσαμε πολύ καλά, ελέγχαμε τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Μπορώ να πω ότι ήμασταν και πολύ καλύτεροι απέναντι σε μια ομάδα Δ΄ εθνικής, που έχει άλλες βάσεις από την αρχή της χρονιάς. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και κάπου αποσυντονιστήκαμε μετά την ευκαιρία που χάσαμε, το τετ α τετ, που έχασε ο ποδοσφαιριστής μας. Στην αμέσως επόμενη φάση, δεχτήκαμε το γκολ και χάσαμε τον ρυθμό μας για κανένα 10λεπτο. Βέβαια στο τελευταίο τέταρτο πάλι πιέσαμε, αλλά δεν ήμασταν όσο τυχεροί, θα θέλαμε να είμαστε. Η μπάλα θέλει και τύχη, για να μπορούσαμε να ισοφαρίζαμε και να πηγαίναμε το ματς στην παράταση.»

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τοπική ομάδα για την φιλοξενία, μας φέρθηκαν σαν να ήταν αδέρφια μας. Από την στιγμή, που ήρθαμε εδώ, μας πρόσεξαν σαν να ήμασταν αδελφά σωματεία. Τους ευχαριστούμε παρά πολύ για την φιλοξενία τους. Εύχομαι να μπορέσουμε στο μέλλον να τους ανταποδώσουμε την φιλοξενία. Ως προς τα αγωνιστικά, έγινε ένα καλό παιχνίδι, το οποίο είχε δύναμη, είχε φάσεις και στα δυο τέρματα, αλλά νομίζω ότι την νίκη, την δικαιούμασταν. Μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ και η Ομόνοια, αλλά και εμείς. Χάσαμε κλασσικές ευκαιρίες, που δεν χάνονται. Εύχομαι στην Ομόνοια να αναδειχτεί πρωταθλήτρια, γιατί το αξίζει πραγματικά. Είναι από τις λίγες ομάδες, που παίζουν σε τοπικό και είναι σε αυτή την κατάσταση. Εμείς συνεχίζουμε.»

Συνθέσεις ομάδων

Ομόνοια Πέτρας (Πάνος Νίκου) : Χριστογιάννης, Σταμούλης Ε., Μαργαρίτης, Πέτσας, Νάσιος, Γεωργάρας, Τσάπαλης, Παππάς(77΄ Μανιφάβας), Κακατάτσιος, Στέργιος(46΄ λ.τρ. Μάρης), Δερβένης

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Θαμνόπουλος, Μπισμπίκης Δ., Κεφαλίδης, Κατσίκας, Τλούπας, Λεπτάκης, Νταβαρίνος Β.(87΄ Σκοτίδας), Γεωργακόπουλος, Αρουτίδης(90΄ Κονιαβίτης), Πανακούλιας

Διαιτητής : Νικόλαος Μυριούνης (Ηπείρου)
1ος Βοηθός : Δονάτος Παπαδημητρίου (Ηπείρου)
2ος Βοηθός : Νικόλαος Τίκας (Ηπείρου) 


Άψογη φιλοξενία
Η αποστολή του Απεραντιακού αναχώρησε στις 10.30 το πρωί από το Καρπενήσι για το Διάσελλο με Ι.Χ. . Έμεινε ικανοποιημένη από την άψογη φιλοξενία της Ομόνοιας Πέτρας, ενώ γευμάτισε το μεσημέρι στο Διάσελλο.











Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος