Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πάνος Μάρκης : «Δεν έχει σημασία που σκοράρω, αλλά που δίνω στην ομάδα μου κάτι θετικό»

Τις τελευταίες δυο αγωνιστικές ο μόλις 17 ετών Πάνος Μάρκης έχει σκοράρει και έχει οδηγήσει την ομάδα του σε δυο σημαντικές νίκες, που της εξασφάλισαν και την συμμετοχή για 2η συνεχή χρονιά στα μπαράζ. Ο νεαρός παίχτης του Κατσαντώνη μίλησε στο “Evrytania Sport” για τις τελευταίες του πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά και για την πορεία του με την ομάδα των Αγράφων.
Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη με δικά του τέρματα την 15η αγωνιστική κόντρα στο Κεράσοβο, αλλά και την 16η πέτυχε το μοναδικό τέρμα απέναντι στον Μυρίκη. Για αυτόν έχει σημασία μόνο, που βοήθησε την ομάδα και της έδωσε κάτι θετικό.
Θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα του και θεωρεί ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον ΑΠΟΚ και τα Άγραφα.
Το ποδοσφαιρικό του μέλλον το έχει συνδυάσει με τα Άγραφα και αυτή την στιγμή δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την ομάδα του.
Επίσης μας μιλάει για το κλίμα που επικρατεί στα Άγραφα και για τον προπονητή του τον κ. Αντωνίου.
Αγωνίστηκε και με την ομάδα νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, όπου σύμφωνα με τον ίδιον ο μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών στην Ευρυτανίας παίζει σημαντικό ρόλο για την πορεία των μικτών.
Ο 17χρονος Μάρκης αγωνίζεται στην δεξιά πτέρυγα των Αγράφων είτε σαν χαφ ή σαν μπακ. Φέτος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του (14 συμμετοχές) και έχει σκοράρει 3 φορές συνολικά. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2009 με Άγραφα, αγωνίστηκε στο Β΄ τοπικό, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία με τα χρώματα του Κατσαντώνη.

Evrytania Sport : Πάνο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας, το Evrytania Sport. Την φετινή χρονιά έχεις καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των Αγράφων. Πως το έχεις πετύχει αυτό;
Πάνος Μάρκης : Σε ευχαριστώ και εγώ για την φιλοξενία στην σελίδα σου. Πέρυσι δούλεψα σκληρά, έκανα υπομονή, γιατί δεν ήμουν πέρυσι στην βασική εντεκάδα. Το πάλεψα και φέτος πιστεύω ότι είμαι ένα βασικό μέλος της 11αδας.

Evrytania Sport : Πως νοιώθεις που σε τόσο μικρή ηλικία αγωνίζεσαι σαν βασικός σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί;
Πάνος Μάρκης : Με κάνει να νοιώθω περήφανο, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα.

Evrytania Sport : Στα τελευταία δυο παιχνίδια (Ενάντια σε Κεράσοβο και Μυρίκη) των Αγράφων έχεις σκοράρει και έχεις ανοίξει τον δρόμο προς την νίκη για την ομάδα σου. Θα θέλαμε να μιλήσεις για αυτούς τους αγώνες.
Πάνος Μάρκης : Δεν έχει σημασία για τα γκολ, που έχω βάλει. Σημασία έχει, που έδωσα στην ομάδα μου κάτι θετικό. Χαίρομαι όμως παρόλα αυτά. Θέλω να συνεχίσω έτσι.

Evrytania Sport : Ποιοι είναι οι στόχοι σας την φετινή χρονιά;
Πάνος Μάρκης : Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Για να συμμετέχουμε στην Δ΄ εθνική, δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από την διοίκηση. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε πολλές πιθανότητες.

Evrytania Sport : Το φαβορί για το πρωτάθλημα για σένα είναι ο ΑΠΟΚ; Είδαμε ότι στο παιχνίδι πρωταθλήματος τον κοντράρατε και χάσατε στο τέλος.
Πάνος Μάρκης : Ναι είναι ο ΑΠΟΚ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αξιότιμη. Όμως είναι κοντά σε μας, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές.

Evrytania Sport : Αλήθεια πως είναι το κλίμα στην ομάδα σου;
Πάνος Μάρκης : Είμαστε μια πολύ ενωμένη ομάδα σε θέμα διοίκησης, αλλά και ποδοσφαιριστών. Συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλον. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι κοντά. Δεν φωνάζουμε ο ένας στον άλλον. Όταν κάνει κάποιος λάθος δεν απογοητεύεται, αλλά τον ενθαρρύνει ο άλλος.

Evrytania Sport : Ως γνωστόν η ομάδα των Αγράφων κάνει προπονήσεις στο Καρπενήσι και δουλεύετε αρκετά.
Πάνος Μάρκης : Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις προπονήσεις. Κάνουμε πολύ ωραίες ασκήσεις, δουλεύουμε πολύ σκληρά. Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα από όλο αυτό και φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Evrytania Sport : Πως είναι οι σχέσεις σου με τον προπονητή σου τον κ. Αντωνίου;
Πάνος Μάρκης : Οι σχέσεις μας είναι άψογες. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Είναι καλός προπονητής και άνθρωπος.

Evrytania Sport : Φέτος αγωνίστηκες και στην ομάδα νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Απολογισμός μια νίκη εκτός έδρας με την Φωκίδα. Θα θέλαμε δυο λόγια την πορεία σας.
Πάνος Μάρκης : Είμαστε ένας μικρός νομός και έτσι δεν έχουμε πολλά άτομα. Καταφέραμε όμως να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, κάναμε καλές εμφανίσεις. Δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο, γιατί είμαστε μικρός νομός. Υπάρχουν λίγοι ποδοσφαιριστές και η επιλογή γίνεται από λίγα άτομα. Σε άλλους νομούς υπάρχουν πολλά περισσότερα άτομα.

Evrytania Sport : Στα Άγραφα ξεκίνησες το ποδόσφαιρο πριν από περίπου 2 χρόνια. Στο περσινό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ωστόσο δεν αγωνίστηκες σε πολλούς αγώνες.
Πάνος Μάρκης : Ήμουν μικρότερος καταρχήν πέρυσι. Έκανα υπομονή, εργάστηκα σκληρά, άρπαξα την ευκαιρία και τώρα είμαι στην βασική 11αδα.

Evrytania Sport : Το Σάββατο αγωνίζεστε με τον Άγιο Προκόπιο σε ένα δύσκολο παιχνίδι.
Πάνος Μάρκης : Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Θα το δούμε, όπως όλα τα υπόλοιπα και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε.

Evrytania Sport : Θα ήθελες να μας μιλήσεις για τα μελλοντικά σου σχέδια.
Πάνος Μάρκης : Τα σχέδια μου είναι να φτάσω την ομάδα τα Άγραφα, όσο πιο ψηλά γίνεται, είτε ως παίκτης, είτε ως μέλος της διοίκησης αργότερα.

Evrytania Sport : Περνάει από το μυαλό σου να αγωνιστείς σε μια μεγαλύτερη ομάδα;
Πάνος Μάρκης : Όχι δεν θέλω να φύγω πότε από τα Άγραφα, αν δεν υπάρξει σημαντικός λόγος. Σίγουρα, αν έχω κάποια ευκαιρία από μεγαλύτερη ομάδα, θα το συζητήσω πρώτα με την ομάδα μου.

Evrytania Sport : Κλείνοντας θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Πάνος Μάρκης : Ευχαριστώ που με καλέσατε στην σελίδα σας.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος