Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Πυργετός Λάρισας-Απεραντιακός 2-0

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της πραγματοποίησε στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Απεραντιακού. Είχε εξαιρετική παρουσία ειδικά στο δεύτερο μέρος, πολλές χαμένες ευκαιρίες, δυο δοκάρια, ωστόσο ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τον πανίσχυρο Πυργετό Λάρισας.
Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά κοίταξε στα μάτια τον δυνατό αντίπαλο του και είχε πάρα πολύ καλή απόδοση. Πρόσεξε κατά κύριο λόγο τα μετόπισθεν, ωστόσο απείλησε και επιθετικά μαζικά στην επανάληψη. Δέχτηκε γκολ στο πρώτο μέρος σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, ενώ στα πρώτα λεπτά ο Τσάμης (Το 2ο πέναλτι που αποκρούει) είχε αποκρούσει πέναλτι του Στύλου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ευρυτανίας είχε εξαιρετική απόδοση, ο πλάγιος μπακ Δημήτρης Μπισμπίκης σημάδεψε δυο φορές τα δοκάρια του Γκικούδη, ενώ χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες.
Ο Πυργετός του Χρήστου Γκάτα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Χάρης την εμπειρία του και ορισμένες ενέργειες των ποδοσφαιριστών του έφτασε δύσκολα στην νίκη. Σκόραραν οι: Γιάννης Κόκκινος και Γιώργος Τσατσαλίδης, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Αποστόλης Στύλος νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι. Η ομάδα της Λάρισας έχει πολλά παράπονα, ισχυριζόμενη ότι οι ποδοσφαιριστές του Απεραντιακού έπαιξαν σκληρά και θεωρούν ότι ο Φάνης Μπισμπίκης θα έπρεπε να είχε αποβληθεί στην φάση 31ου λεπτού, όταν τραυμάτισε σοβαρά τον Στυλιανό.
Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση με 15 βαθμούς, με την γραμμή της παραμονής να παραμένει στους 23 βαθμούς. Χάθηκε σημαντική ευκαιρία να μειωθεί η διαφορά από την ζώνη. Ο Πυργετός παρέμεινε στην 2η θέση, φτάνοντας τους 41 βαθμούς, 9 λιγότερους από την κορυφή. Την ερχόμενη Κυριακή ο Απεραντιακός υποδέχεται στο Καρπενήσι το Μουζάκι.
Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Πυργετού, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κάκιστη κατάσταση.

Με γεμάτο κέντρο η διάταξη των Απεράντιων
Με σύστημα 4-1-4-1 κατέβασε την ομάδα ο Κώστας Πασσάς. Ο Απεραντιακός παρατάχτηκε με τερματοφύλακα τον Τσάμη. Δεξί μπακ ήταν ο Θαμνόπουλος και αριστερό ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε ο Κατσίκας, με τον Φάνη Μπισμπίκη. Μπροστά από τα στόπερ σαν αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Κεφαλίδης. Μπροστά του είχε στον άξονα τον Άρη Νταβαρίνο και τον Πανακούλια. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Λεπτάκης και αριστερά ο Γεωργακόπουλος. Στην κορυφή της επίθεση έπαιξε ο Αρουτίδης.

Α΄ μέρος

Χαμένο πέναλτι με Στύλο
Σημαντική χαμένη στιγμή είχαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά. Απώλεσαν πέναλτι, αφού ο Τσάμης απέκρουσε την εκτέλεση του Στύλου.

Ο Τσατσαλίδης άνοιξε το σκορ
Η ομάδα της Ευρυτανίας ισορρόπησε στην συνέχεια, ένα λάθος στην άμυνα σε κρίσιμο χρονικό σημείο έδωσε την ευκαιρία στον Πυργετό να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Τσατσαλίδη.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Ο Τσατσαλίδης ανατράπηκε από τον Μπισμπίκη Δ. και ο Δραγάτης καταλόγισε το πέναλτι. Ο έμπειρος επιθετικός Στύλος ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Τσάμης έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε σωτήρια.
20΄ : Σουτ του Παρμαξίδη πέρασε ελάχιστα άουτ.
28΄ : Ο Αρουτίδης κέρδισε την μπάλα από λάθος του Γκικούδη, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει.
31΄ : Ο Μπισμπίκης Θ. έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Στυλιανό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν την κόκκινη κάρτα, αλλά ο ρέφερι καταλόγισε κίτρινη.
45΄ : Ο Παρμαξίδης έβγαλε την μπαλιά στην άμυνα του Απεραντιακού, Κατσίκας και Τσάμης δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο Τσατσαλίδης σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).


Β΄ μέρος

Πιο καλά ο Απεραντιακός
Πολύ κοντά στην ισοφάριση έφτασε ο Απεραντιακός, αφού είχε δοκάρι με τον Μπισμπίκη Δ. και μεγάλη ευκαιρία χαμένη με τον Αρουτίδη.

Με άπιαστο γκολ του Κόκκινου 2-0
Ο Γιάννης Κόκκινος με ένα μακρινό άπιαστο σουτ έβαλε μπροστά την ομάδα του με δυο τέρματα διαφορά.

Νέο δοκάρι με τον Δημήτρη Μπισμπίκη
Ο Απεραντιακός συνέχισε να πιέζει και είχε στα τελευταία λεπτά και δεύτερο δοκάρι με τον 19χρονο αριστερό μπακ Δημήτρη Μπισμπίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ, ο Τσατσαλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τσάμης απέκρουσε.
55΄ : Ο Πανακούλιας έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Γεωργακόπουλο, αυτός πλάσαρε, αλλά ο Πολύζος απέκρουσε στην γραμμή σε κόρνερ.
57΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Αρουτίδης πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Γκικούδης απέκρουσε σωτήρια.
60΄ : Σουτ του Τσατσαλίδη μπλόκαρε ο Τσάμης.
63΄ : Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατσίκα πάνω στον Τσατσαλίδη.
67΄ : Ο Μπισμπίκης Δ. ελίχτηκε από αριστερά, έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πυργετού και στην συνέχεια έσκασε στο έδαφος.
73΄ : Ο Κόκκινος με σουτ από πλάγια αριστερά ανάμεσα σε κέντρο και περιοχή του Απεραντιακού έστειλε την μπάλα πρώτο στο αριστερό κάθετο δοκάρι  και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του Τσάμη, «γράφοντας» το 2-0 με ένα ασύλληπτο σουτ.
77΄ : Ο Νταβαρίνος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε άστοχα.
87΄ : Ο Μπισμπίκης Δ. βρέθηκε μέσα στην περιοχή τον γηπεδούχων, αλλά σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πυργετού, χάνοντας εκ νέου νέα μεγάλη ευκαιρία.
89΄ : Ο Παγκαρλιώτας αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα, επειδή απομάκρυνε την μπάλα πριν εκτελεστεί φάουλ υπέρ του Απεραντιακού.
90΄ : Οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για πέναλτι, όταν αντίπαλος τράβηξε την φανέλα του Νταβαρίνου

Κίτρινες  Κάρτες
Μπισμπίκης Δ., Λεπτάκης, Μπισμπίκης Θ.

Διακριθέντες
Πυργετός :  Κόκκινος, Τσατσαλίδης, Πολύζος, Καραγιάννης, Γκικούδης
Απεραντιακός : Θαμνόπουλος, Μπισμπίκης Δ., Νταβαρίνος, Γεωργακόπουλος

Δηλώσεις προπονητών

Χρήστος Γκάτας (Πυργετός Λάρισας) : «Καταρχήν είναι κρίμα, που αναγκάζονται οι ομάδες να παίξουν σε τέτοια γήπεδα. Είναι περιττό να μιλήσουμε για οτιδήποτε, που έχει να κάνει σχέση με τεχνική, παρόλα αυτά και οι δυο ομάδες προσπάθησαν αρκετά στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι εμείς μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και βάλαμε προβλήματα στον Απεραντιακό. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ σε εκείνο το διάστημα, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι. Προς το τέλος του ημιχρόνου πετύχαμε ένα τέρμα, σε ένα καλό χρονικό σημείο για μας. Με αυτό το  1-0 πήγαμε προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η παρουσία μας δεν ήταν τόσο καλή. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι ο Απεραντιακός ίσως δικαιούνταν ένα τέρμα, παίζοντας έτσι στο μισό γήπεδο και ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις και μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποιες από αυτές. Η  ομάδα μας δεν ολοκλήρωνε τις επιθετικές προσπάθειες. Έδινε έτσι το δικαίωμα στον αντίπαλο να βγει στην κόντρα. Πετύχαμε το δεύτερο γκολ με τον Κόκκινο, ένα παρά πολύ όμορφο γκολ, εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : « Ήταν ένα παιχνίδι, στον οποίο αδικηθήκαμε κατά πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με μια ευκαιρία και συγκεκριμένα το πέναλτι,που δεν μπήκε γκολ. Ύστερα από ένα λάθος της άμυνας  μας, δεχτήκαμε γκολ, σε μια αδράνεια, που δεν μύριζε καθόλου γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο, η μόνη που υπήρχε ήμασταν εμείς, χάσαμε τουλάχιστον 5 ευκαιρίες πάνω στην γραμμή, είχαμε δυο δοκάρια και ο αντίπαλος είχε ένα σουτ από το κέντρο, που δεν πιάνονταν και έβαλε το  δεύτερο γκολ. Ήταν ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο παιχνίδι φέτος του Απεραντιακού. Πιστεύω ότι εάν έπαιζε σε όλα τα άλλα παιχνίδια έτσι, με τόσο πάθος αυτή την στιγμή δεν θα κινδύνευε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πυργετό και εμείς συνεχίζουμε.»

Συνθέσεις ομάδων

Πυργετός Λάρισας (Χρήστος Γκάτας): Γκιγκούδης, Γκουγκούδης(77΄ Φιλιππούλης), Στυλιανός(34΄ λ.τρ. Καραγιάννης), Μπουτογιάννης, Πολύζος, Κουρδής, Κόκκινος, Ελευθεριάδης, Στύλος(71΄ Παγκαρλιώτας), Παρμαξίδης, Τσατσαλίδης

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς): Τσάμης, Θαμνόπουλος, Μπισμπίκης Δ., Μπισμπίκης Θ(41΄ λ. τρ. Τλούπας), Κατσίκας, Κεφαλίδης, Λεπτάκης(82΄ Γιαννόπουλος), Αρουτίδης(74΄ Ζήσιμος) , Νταβαρίνος Α, Γεωργακόπουλος, Πανακούλιας

Διαιτητής : Δημήτρης Δραγάτης (Χαλκιδικής)
1ος Βοηθός : Στέφανος Δημητριάδης (Χαλκιδικής)
2ος Βοηθός : Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)