Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απεραντιακός-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0 (Διακόπηκε στο 9΄)

Μόλις 9 λεπτά παίχτηκαν στον 21o τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο τελικός ανάμεσα σε Απεραντιακό και ΑΠΟΚ διακόπηκε οριστικά. Το γήπεδο μέσα σε λίγα λεπτά καλύφθηκε από χιόνι και ήταν αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε μια νέα ημερομηνία μέσα στον Μάρτιο.

Με 15λεπτη καθυστέρηση η έναρξη
Στις 3 παρά έφτασε στο γήπεδο το διαιτητικό τρίο από την Φθιώτιδα. Στην ράχη Τυμφρηστού η κυκλοφορία γίνονταν με δυσκολία εξ αιτίας της χιονόπτωσης. Εκείνη την στιγμή το γήπεδο ήταν καθαρό και οι ομάδες έκαναν κανονικά το ζέσταμα τους. Ο τελικός ξεκίνησε στις 3.15 αφού ο ρέφερι Δουδούμης έλεγχε τον αγωνιστικό χώρο. Εκείνη την στιγμή άρχισε σιγά-σιγά το γήπεδο να καλύπτεται από χιόνι.

Α΄ μέρος

Μόλις 9 λεπτά παίχτηκαν στον τελικό, αφού το γήπεδο καλύφτηκε από χιόνι και οι γραμμές του γηπέδου δεν φαίνονταν. Η μπάλα άρχισε να κυλάει με δυσκολία και ο αγωνιστικός χώρος γίνονταν ακατάλληλος για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη στιγμή, αφού το παιχνίδι γίνονταν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Παρόν το συμβούλιο της ΕΠΣ

Σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκαν στο γήπεδο. Πάρων ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης, η «ψυχή» της ΕΠΣ, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας, ο Αντιπρόεδρος Μίλτος Μπομποτσιάρης, ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος και το μέλος της ΕΠΣ και παλιός Πρόεδρος Χρήστος Δημητρόπουλος. Απουσίαζαν οι : Γιώργος Παπαντζίμας, Θεόδωρος Ζελενίτσας και Δημήτρης Χρυσικός.


Οι παρουσίες από τον χώρο της διαιτησίας

Τα 9 λεπτά του τελικού παρακολούθησε ο αρχιδαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης και ο Αντιπρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Φθιώτιδας Βαγγέλης Πολυχρονάκης.

Δεν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο
Ενός λεπτού σιγή ήταν να κρατηθεί στην αρχή του αγώνα στην μνήμη του αδικοχαμένου αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν συνέβαλλαν στο να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Ο Παππάς έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα πριν περίπου ένα μήνα. Αγωνίζονταν στον ΑΠΟΚ την χρονιά 1980-81.


Με φιλάθλους ο ΑΠΟΚ
Ελάχιστοι φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο. Υπήρχε ένας πυρήνας 8-10 ατόμων, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας του Βελουχίου.


Τι έγραψε ο Δουδούμης στο φύλλο αγώνα
Το παιχνίδι διακόπηκε στο 9o λεπτό λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου
Συγκεκριμένα : Α) λόγω του χιονιού, που έπεφτε η περιφέρεια της μπάλας μεγάλωνε σε βάθος και γίνονταν αντικανονική. Β) το χιόνι, που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο είχε παγώσει και δημιουργούσε κίνδυνο τραυματισμού των παικτών.
Το σκορ στο σημείο της διακοπής ήταν 0-0.


Εντός 15 ημερών θα οριστεί η συνέχεια
Σε νέα ημερομηνία θα οριστούν τα υπόλοιπα λεπτά του τελικού. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα ορίσει την συνέχεια του τελικού σε νέα ημερομηνία εντός 15 ημερών.

Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Θαμνόπουλος, Ντότσικας, Μπισμπίκης Θ., Κατσίκας, Πανακούλιας, Λεπτάκης, Κεφαλίδης, Νταβαρίνος Α., Αρουτίδης, Ζήσιμος

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Κ., Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Ζαραβέλης, Ζαλοκώστας, Πάτρου, Τσιλιμέκης

Διαιτητής : Ανέστης Δουδούμης (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Γεωργία Αποστόλου (Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός : Χρήστος Δόσκορης (Φθιώτιδας) 





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος