Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κώστας Μπουγατσιάς : «Οφείλουμε να δείξουμε άλλο αγωνιστικό πρόσωπο»

Αποκτήθηκε από τον Απεραντιακό πριν από μερικούς μήνες, με στόχο να βοηθήσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς μετράει ουκ ολίγες συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες. Φυσικά αναφερόμαστε στον 31χρονο μεσοεπιθετικό Κώστα Μπουγατσιά.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε στο “Evrytania Sport για την σελίδα αυτή της καριέρας του στην ομάδα της Ευρυτανίας.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι η ομάδα βρίσκεται χαμηλά κυρίως λόγω της εχθρικής διαιτησίας, χωρίς όμως να βγάζει απ έξω την απόδοση των ποδοσφαιριστών.
Για το προσεχές ματς με την Λαμία αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα φτάσει στην νίκη.
Δίνει υπόσχεση στους φιλάθλους και τους διοικούντες του συλλόγου ότι θα προσπαθήσει αυτός και οι συμπαίκτες του να οδηγήσουν την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου. αλλά και σε μια αξιοπρεπή πορεία μέχρι το τέλος.
Ειδική αναφορά κάνει για τους διοικούντες αλλά και συγκεκριμένα για τον Πρόεδρο τον κ. Βελαέτη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές και στις δύσκολες στιγμές.
Ο Κώστας Μπουγατσιάς αποκτήθηκε από τα Σούρμενα. Έχει αγωνιστεί με την φανέλα του Απεραντιακού σε 6 παιχνίδια και σκόραρε 1 τέρμα στην εκτός έδρας ήττα από την Ελασσόνα.
Έχει παίξει κατά σειρά πριν τους Απεράντιους σε:  Αγία Άννα Εύβοιας, Κερατσίνι(2 θητείες), Αίαντα Σαλαμίνας, Λεωνίδιο, Ατρόμητο, Κερατσίνι, Φωκικό, Αγίους Αναργύρους, Ανδρούτσο Γραβιάς, Δόξα Βύρωνα, Γλυκά Νερά, Αναγέννηση Πετρούπολης, Τράχωνες, Σούρμενα.

Evrytania Sport : Κώστα καλωσόρισες στην σελίδα μας. Την Κυριακή η ομάδα σου αγωνίζεται κόντρα στην Λαμία στο ντέρμπι «ουραγών» του ομίλου. Είναι εφικτός ο στόχος της νίκης;
Κώστας Μπουγατσιάς : Φυσικά και είναι εφικτός ο στόχος της νίκης. Είμαστε μια ομάδα, η οποία αδικείται από την βαθμολογική της θέση. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί, λίγο πιο τυχεροί και είχαμε μια διαιτησία λίγο καλύτερη να μας αντιμετωπίζει καλύτερα στα παιχνίδια, νομίζω ότι η ομάδα θα μπορούσε να ήταν άνετα κάποιους βαθμούς πάνω από την ζώνη. Δυστυχώς δεν μας ευνόησαν όλοι αυτοί οι παράγοντες και αυτή την στιγμή καταλήξαμε να παλεύουμε με την Λαμία, για το ποιος θα τερματίσει λίγο ψηλότερα. Η νίκη είναι εφικτή, το πιστεύουμε όλα τα παιδιά. Θα παίξουμε για τον κόσμο της ομάδας και για την διοίκηση, γιατί πρέπει να δείξουμε και εμείς ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο, από αυτό που έχουμε δείξει μέχρι στιγμής.

Evrytania Sport : Ήρθες στον Απεραντιακό τον Γενάρη, στο διάστημα που είσαι εσύ, η ομάδα έχει κατακτήσει μόλις 2 βαθμούς. Τι δεν έχει πάει καλά κατά την γνώμη σου και δεν έχετε κάνει καμία νίκη ακόμα;
Κώστας Μπουγατσιάς : Είναι οι λόγοι που ανέφερα πριν. Κατ αρχάς έχουμε μια διαιτησία, που μας αντιμετωπίζει σαν μια μικρή τελευταία ομάδα, σαν μια απλή ομάδα του χωριού, που απλώς έρχεται για να χάσει με λιγότερα γκολ. Αυτό βγαίνει πάντα στον διαιτητή, τα σφυρίγματα είναι πάντα εναντίον μας.

Evrytania Sport : Κυρίως στο ματς με την Ελασσόνα είχατε πολλά παράπονα από την διαιτησία.
Κώστας Μπουγατσιάς : Το παιχνίδι με την Ελασσόνα ήταν σημαδιακό. Εάν παίρναμε ένα παιχνίδι, άλλαζε η ψυχολογία. Είχαμε έναν διαιτητή, ο οποίος μας ακύρωσε ένα καθαρό γκολ, δεν μας έδωσε ένα πέναλτι, μας έπαιζε 70-30 σε όλο το ματς, σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Έχουν παίξει τον ρόλο τους και οι διαιτητές, αλλά δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, φταίμε και εμείς οι παίκτες. Η ομάδα έφερε καινούργιους παίκτες τον Δεκέμβριο και ίσως δεν μπορέσαμε να μονταριστούμε, όπως θα έπρεπε να μονταριστούμε. Δεν ήμασταν από την αρχή όλοι οι παίκτες. Η ομάδα ξεκίνησε ήδη την τελευταία στιγμή από την αρχή, από ότι μου είπαν και τα παιδιά. Κάθε μήνα στην συνέχεια έρχονταν και από ένας παίκτης. Μέχρι να μάθει ο ένας τον άλλον, η ομάδα έχανε κάποια παιχνίδια, ώσπου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για έναν πρόεδρο, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι άψογος στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Οφείλουμε, για αυτόν τον άνθρωπο, που έχει βάλει κάποια λεφτά και μας έχει βοηθήσει όλους ,να δείξουμε ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο. Αξίζει αυτό μόνο και μόνο για κάποιους ανθρώπους, που προσπαθούνε, αλλά φυσικά και για την ιστορία του συλλόγου.

Evrytania Sport : Ο κ. Παναγιώτου έφυγε και ανέλαβε ο κ. Πασσάς. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα με την αλλαγή προπονητή;
Κώστας Μπουγατσιάς : Έχει έρθει ένας νέος προπονητής με τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τον προηγούμενο. Δείχνει ότι είναι ένας προσγειωμένος άνθρωπος, τουλάχιστον αυτό έχω προσλάβει εγώ σαν ποδοσφαιριστής από αυτές τις λίγες μέρες, που έχουμε συνεργαστεί. Δείχνει ότι θέλει να προσπαθήσει, έχει όρεξη για δουλειά, έχει τρόπο με τους παίκτες. Είναι τελείως διαφορετικός προπονητής. Πρέπει και εμείς οι έμπειροι να τον βοηθήσουμε, σε αυτή την ομάδα υπάρχουν κάποια παιδιά, που έχουν παίξει κάπου παραπάνω και οφείλουν να κρατήσουν τα τυπικά στην ομάδα. Δεν σημαίνει ότι επειδή η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την θέση πρέπει να είμαστε αδιάφοροι. Ήρθε ένας προπονητής, που έχει κάποιο σχέδιο, πρέπει να τον βοηθήσουμε να πετύχει τους στόχους του. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να κατεβαίνει η ομάδα κάθε Κυριακή στο γήπεδο και να δείχνει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να φέρνει κάποια καλά αποτελέσματα. Δεν μετράει μόνο να παίξεις καλά, αλλά να φέρνεις και ένα καλό αποτέλεσμα.

Evrytania Sport : Την Τετάρτη ο Απεραντιακός αγωνίζεται στον τελικό κυπέλλου κόντρα στο Βελούχι. Πως νοιώθεις που θα αγωνιστείς σε αυτό το παιχνίδι;
Κώστας Μπουγατσιάς : Είναι ένα σημαδιακό παιχνίδι την Τετάρτη. Δυστυχώς αυτή η ομάδα δεν έχει κατακτήσει ξανά κάποιο κύπελλο. Εγώ προσωπικά υπόσχομαι στον κόσμο της ομάδας και στην διοίκηση της ομάδας ότι θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, για να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του κυπέλλου. Να είναι σίγουροι ότι όλα τα παιδιά είμαστε διψασμένοι για αυτό τον τίτλο και θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Φυσικά σεβόμαστε τον αντίπαλο, το Βελούχι, είναι μια ιστορική ομάδα του νομού. από ότι έχω ακούσει. Εμείς όμως θα μπούμε μέσα στο γήπεδο και θα δείξουμε το πρόσωπο, που οφείλουμε να δείξουμε τόσο καιρό για να ικανοποιήσουμε τους ανθρώπους της ομάδας.

Evrytania Sport : Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Κώστας Μπουγατσιάς : Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι είναι άψογη η φιλοξενία εδώ των ντόπιων προς τους ποδοσφαιριστές, που έχουνε έρθει από κάποια άλλη πόλη. Η διοίκηση και συγκεκριμένα ο πρόεδρος έχει σταθεί πάρα πολύ στους παίκτες παρόλο, που η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Είναι κάτι που τον τιμάει και μας τιμάει ταυτόχρονα. Αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω, που μας κάνει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος