Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς άγχος υποδέχεται τον πρωτοπόρο Οικονόμο

Οι ελπίδες για παραμονή έχουν εξανεμιστεί πλέον στο στρατόπεδο του Απεραντιακού. Μόνο μαθηματικές πιθανότητες υπάρχουν για την παραμονή εφ όσον η ομάδα πραγματοποιήσει την υπέρβαση και κάνει πορεία «πρωταθλητισμού».
Την Κυριακή η ομάδα υποδέχεται χωρίς άγχος τον πανίσχυρο και πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου.
Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ντεμπούτο θα κάνει στον πάγκο των Απεράντιων ο Κώστας Πασσάς, μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Παναγιώτου.
Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση με 12 βαθμούς, ενώ το όριο της παραμονής είναι στους 21 βαθμούς. Δηλαδή η ομάδα της Ευρυτανίας 9 αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται 9 βαθμούς μακριά από το όριο της παραμονής.
Διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε από την ΕΠΟ ο Αριστομένης Κουτσιάυτης από την Άρτα, με επόπτες τον Δημήτρη Γεωργάρα και τον Νίκο Παππά.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία
Με δυο διαφορετικούς προπονητές προπονήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Απεραντιακού. Μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Παναγιώτου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή η προπόνηση έγινε στο Δημοτικό στάδιο με τον νέο προπονητή της ομάδας Κώστα Πάσσα. Η τελευταία προπόνηση έγινε την Παρασκευή το απόγευμα και όχι το Σάββατο το μεσημέρι, όπως γίνονταν με τον Δημήτρη Παναγιώτου. Ο Κώστας Πασσάς θα έχει στην διάθεση του την Κυριακή ετοιμοπόλεμους όλους τους ποδοσφαιριστές του και έβγαλε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα στο διπλό της Παρασκευής. Αρκετές αλλαγές πιθανότατα θα υπάρξουν σε πρόσωπα, αλλά και διάταξη.

Ο Οικόνομος
Στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει η νεοφώτιστη ομάδα της Λάρισας, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία πρωταθλητισμού, εκμεταλλευόμενη τα στραβοπάτημα του συνδιεκδικητή του τίτλου Πυργετού. Βρίσκεται στην κορυφή με 41 βαθμούς, έχοντας απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της(7 βαθμούς από τον 2ο Πυργετό). Την Παρασκευή το απόγευμα έκανε την τελευταία της προπόνηση. Ο Γιώργος Καλτέκης θα έχει στην διάθεση του τον 20χρονο μέσο Θανάση Παλαμίδα, που εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας. Αύριο το απόγευμα θα φτάσει στην Ευρυτανική πρωτεύουσα η αποστολή των «πρασίνων», η οποία θα διαμείνει στο ξενοδοχείο Μοντάνα.
Να τονίσουμε ότι οι πρωταθλητές Λάρισας έχουν την καλύτερη επίθεση του ομίλου (38 γκολ) και τους δυο πρώτους σκόρερ Αλέξη Νικούλη και Κώστα Φλίγκο. Τέλος το μεγάλο «αστέρι» της ομάδας ακούει στο όνομα Άγγελος Διγκόζης (Κυπελλούχος το 2007 με την ΑΕΛ, αποκτήθηκε τον Γενάρη), ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος παίχτης του ομίλου.

Ισοπαλία σε φιλικό με Τύρναβο
Μέσα στην βδομάδα δόθηκε και φιλικό κόντρα στον Τύρναβο, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2. Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη στο Δημοτικό στάδιο Τυρνάβου. Τα γκολ του Οικονόμου πέτυχαν οι : Ταχτιντής και Φτίκας.

Η Τσαριτσάνη ξεκίνησε με την εξής σύνθεση : Μπαχτσιβάνος, Μπίκος, Κολοβός, Τζούργκανος, Ραχωβίτης, Νικούλης, Χατζηλιόντας, Μπαράς, Πούτας, Ζαχαράκης, Ταχτιντής.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι : Φτίκας, Στάθης, Παπακωνσταντίνου, Μπαμπάλης, Ματούλας και Σιαφαρίκας.

Πεντάρα στον πρώτο γύρο
Με σκορ 5-2 είχε επικρατήσει η ομάδα της Τσαριτσάνης στον πρώτο γύρο για την 5η αγωνιστική τον Οκτώβρη. Το συγκεκριμένο ήταν και το τελευταίο ματς του Δημήτρη Τσιγαρίδα στον πάγκο του Απεραντιακό. Αυτή ήταν και η πιο βαριά ήττα του Απεραντιακού στο πρωτάθλημα.
Για τους νικητές ο Αλέξης Νικούλης σκόραρε τρεις φορές από το σημείο του πέναλτι (19΄, 45΄+2΄,92΄) και δυο φορές ο Βασίλης Ταχτιντής στο 25ο λεπτό και στο 67΄. Ο Απεραντιακός είχε μειώσει προσωρινά σε 4-2 χάρης σε γκολ του Βασίλη Νταβαρίνου στο 73΄ και του Άρη Νταβαρίνου στο 90΄.
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί με τους εξής ποδοσφαιριστές :

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιώργος Καλτέκης): Ξεσφίγγης, Κολιός, Λιούσκας (71΄ Χριστιανίδης), Κολοβός, Παλαμίδας, Μαντζαφούλης (76΄ Βαϊτσης), Μπαλής, Φλίγκος, Ταχτιντής, Νικούλης, Πούτας (65΄ Χατζηλιόντας).

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Τσάμης, Διαμάντης (46΄ Μπισμπίκης Δ.), Ντότσικας, Κατσίκας, Τλούπας (46΄ Μπισμπίκης Θ.), Κεφαλίδης, Μπουμπουρής, Νταβαρίνος Α., Πλατάκης (57΄ Νταβαρίνος Β.), Γεωργακόπουλος, Αρουτίδης
  
   Οι σκόρερ της Τσαριτσάνης
Νικούλης
11
Φλίγκος
10
Ταχτιντής
3
Διγκόζης
3
Ζαχαράκης
2
Κολοβός
2
Χατζηλιόντας
1
Βούλγαρης
1
Μπαλής
1
Παλαμίδας
1
Πούτας
1
Μαντζαφούλης
1
Αυτογκόλ
1



* Τον αγώνα της 18ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου περιφερειακού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Λαμία και Απόλλων Λάρισας (Κυριακή 20/2 στις 3 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Λαμίας) όριστηκε να διευθύνει η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή του ΣΔΠ Ευρυτανίας. Βοηθοί της θα είναι από τον ίδιο σύνδεσμο ο Λάμπρος Κολοκώτσιος και ο Ηλίας Γαλάνης.