Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Λάκης Αναστασόπουλος : «Δεν βλέπω καμία βελτίωση στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια»

Η παρουσία του στα Ευρυτανικά γήπεδα δίνει άλλο πρεστίζ. Αν και έχει μπει στα 38 συνεχίζει απτόητος τις πολύ καλές εμφανίσεις και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα τον σκόρερ της κατηγορίας με 10 τέρματα. Φυσικά πρόκειται για τον προπονητή-παίκτη του Αγίου Προκοπίου τον Λάκη Αναστασόπουλο.
Ο ικανότατος ποδοσφαιριστής παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο “Evrytania Sport”.
Ο προπονητής-παίκτης μας εξηγεί πως ξαφνικά βρέθηκε στην ομάδα του Αστέρα, έχοντας έναν πρωτόγνωρο ρόλο για αυτόν. Μας μιλάει για την φετινή πολύ καλή χρονιά της ομάδας του και για τα μελλοντικά του σχέδια. Έχει βλέψεις να ασχοληθεί στο μέλλον με την προπονητική.
Τοποθετείται με ισχυρά επιχειρήματα γύρω από όλα τα τεκταινόμενα του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Δίνει τις δικές του προβλέψεις για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος και σχολιάζει την πορεία του Απεραντιακού. Είναι καυστικός για το νέο μέτρο που ψηφίστηκε από την ΕΠΣ για τους μικρούς και τους παίκτες άνω των 33 ετών.
Έντονη είναι η πικρία του για την ομάδα της καρδιάς του τον ΑΠΟΚ. Τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε στην Δ΄ εθνική απλήρωτος και παρόλα αυτά βοήθησε τα μέγιστα στο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Χρίζει μοναδικό υπαίτιο τον τότε Πρόεδρο του ΑΠΟΚ Μπάμπη Τσιτούρη.
Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω όσα πολύ ενδιαφέροντα μας αποκαλύπτει.

Evrytania Sport : Κύριε Αναστασόπουλε να σας καλωσορίσουμε στην νέα μας σελίδα το Evrytania Sport. Από φέτος καθοδηγείτε την ομάδα του Αγίου Προκοπίου. Πως  αναλάβατε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας διπλό ρόλο προπονητή-παίκτη;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΚατ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Ήμουν από πέρυσι παίκτης στον Άγιο Προκόπιο. Σαν προπονητής ανέλαβα τις τύχες της ομάδας εντελώς ξαφνικά. Είχε περάσει αρκετός καιρός και η ομάδα δεν είχε αποφασίσει με ποιον προπονητή θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Υπήρχαν κάποια προβλήματα με τον προηγούμενο προπονητή τον Κώστα τον Λαθύρη, ο οποίος δεν θέλησε να ακολουθήσει και την φετινή σεζόν. Ήταν απόφαση της διοίκησης και του προέδρου συγκεκριμένα. Με πήρε ένα τηλέφωνο και μου είπε εάν μπορώ να κάνω κάποιες προπονήσεις και μετά θα λυθεί το θέμα του προπονητή. Εγώ βοήθησα την ομάδα την πρώτη βδομάδα, την δεύτερη και σε δυο βδομάδες άρχιζε το πρωτάθλημα. Δεν υπήρξε καμία λύση στο θέμα του προπονητή, αποφασίσαμε από κοινού να αναλάβω τις τύχες της ομάδας εγώ.

Evrytania Sport : Από την καινούργια θέση σας πλέον, ποιοι είναι οι στόχοι σας; Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε με την ομάδα;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΌταν ανέλαβα εγώ, καθίσαμε όλοι μαζί, η διοίκηση και όλα τα παιδιά, κάναμε ένα τραπέζι και μιλήσαμε. Εκεί βάλαμε τους στόχους, ότι θα παίζουμε κάθε Κυριακή τον αγώνα μας, θα είμαστε μέσα στο γήπεδο ανταγωνιστικοί, θα παλεύουμε πάντα για την νίκη και θα πρέπει να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο, που θα παίζουμε. Από εκεί και πέρα κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει κάνει μόνο τρεις ήττες και έτσι ο στόχος της 4αδας είναι εφικτός. Άρα παλεύουμε για την είσοδο μας στα μπαράζ. Αν μας βγει, μας βγήκε αν όχι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί μέχρι στιγμής τουλάχιστον  έχουν χρησιμοποιηθεί 25 παίκτες και όλοι είναι ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε.

Evrytania Sport : Φέτος βλέπουμε την ομάδα πιο συσπειρωμένη, σαν μια οικογένεια. Τι έχει αλλάξει την φετινή χρονιά;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΑυτό οφείλεται σε όσα είπαμε μεταξύ μας, ότι θα πρέπει να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο.

Evrytania Sport : Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ποταμιά πετύχατε χατ-τρικ και είστε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 10 τέρματα. Αν και αγωνίζεστε στο κέντρο σκοράρετε συνέχεια. Πως το εξηγείτε αυτό;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΣε όλη την καριέρα μου έχω χρησιμοποιηθεί από στόπερ, αμυντικό χαφ, επιθετικό χαφ, αλλά και σέντερ φορ. Είναι αλήθεια ότι όλα τα χρόνια έχω κάποια ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σε όποια θέση και να έπαιξα, είτε στην Δ΄ εθνική είτε σε άλλη κατηγορία έχω πετύχει γύρω στα 100 γκολ. Εντάξει μπορεί να ήμουν τυχερός και οι ομάδες που ήμουνα έκαναν πρωταθλητισμό. Αλλιώς είναι σε μια ομάδα να παλεύεις μόνος σου για το πώς θα βάλεις το γκολ και αλλιώς είναι να είσαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να παίζεις σέντερ φορ και να σκοράρεις. Σίγουρα έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια για να βγεις πρώτος σκόρερ. Στόχος μου εμένα δεν είναι να βγω πρώτος σκόρερ στην Ευρυτανία, στόχος μου είναι να βοηθήσω τα παιδιά, την ομάδα, όπως με βοηθούν και αυτοί. Γιατί το πρώτο πράγμα που τους είπα όταν αρχίσαμε είναι ότι θέλω να με βοηθήσετε. Μέχρι στιγμής τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, γιατί είναι άψογοι στην δουλειά που κάνουν. Με σέβονται απόλυτα, όπως τους σέβομαι και εγώ. Για αυτό υπάρχει ένα δέσιμο μεταξύ μας. Μπορεί στα αποδυτήρια να με βλέπουν σαν προπονητή, αλλά μέσα στο γήπεδο με βλέπουν σαν συμπαίκτη. Αυτό είναι ένα πράγμα, που μας έχει οδηγήσει σε αυτά τα αποτελέσματα.

Evrytania Sport : Αρκετοί μικροί από την ομάδα σας, όπως για παράδειγμα ο Κονδύλης και ο Κουρλός έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες και έχουν βελτιωθεί αρκετά. Δυο λόγια θα θέλαμε για τους μικρούς της ομάδας.
Λάκης ΑναστασόπουλοςΟ Άγιος Προκόπιος έχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τους μικρούς. Έχουμε 5 μικρούς, οι οποίοι ενώ ξεκινήσαμε καλά και κάναμε προπονήσεις και μπορούσαν να έρθουν στο Καρπενήσι για να προπονηθούν και να βοηθηθούν, ώστε να βελτιωθούν. Μετά όμως λόγω του καιρού, του σχολείου, των φροντιστηρίων οι προπονήσεις σταματήσανε. Εγώ τους χρησιμοποίησα όλους τους μικρούς, που έχω στην ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι έγιναν ποδοσφαιριστές, έχουνε όμως δείξει μεγάλα σημάδια βελτίωσης. Θέλω να πω για τους μικρούς, αλλά και για τα άλλα παιδιά ότι μπορούν να δώσουν ακόμα περισσότερα. Μπορούν να δώσουν πάρα πολλά. Εάν κατέβουν στο γήπεδο θα γίνουν ακόμα καλύτεροι, αν δεν κατέβουν στο γήπεδο θα παραμείνουν στάσιμοι. Είναι στο χέρι τους, εάν γίνουν καλύτεροι ή μείνουν στάσιμοι. Εγώ προσπαθώ και τους βοηθώ είτε στο παιχνίδι, είτε στην προπόνηση, είτε στην συζήτηση που τους κάνω κατ ιδίαν στον καθέναν ξεχωριστά, σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν και στον ψυχολογικό τομέα, για να τους δώσω το κάτι παραπάνω. Αυτοί μου έχουν πει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα μαζί μου.

Evrytania Sport : Την νέα χρονιά στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο θα ισχύσει ένα νέο μέτρο. Θα πρέπει στην 11αδα να αγωνίζονται υποχρεωτικά 3 μικροί και μέχρι 2 παίκτες πάνω από τα 33. Με αυτή την αλλαγή ποιο θα είναι το μέλλον του Αγίου Προκοπίου;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΝομίζω ότι αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες, εκτός από 2-3, που δεν έχουν μικρούς. Κατ αρχήν είμαστε 8 ομάδες. Εάν δεν κατέβουν 3, δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο, δεν θα υπάρχει ΕΠΣ, δεν θα υπάρχει τίποτα. Εγώ πέρυσι για παράδειγμα είχα έναν μικρό, αλλά φέτος μεγάλωσε και το παιδί είναι πάρα πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Του χρόνου εάν έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα που θα βρω τους μικρούς; Δεν μπορεί ο μικρός από το Καρπενήσι να έρθει στον Άγιο Προκόπιο. Είναι δύσκολο. λόγω της απόστασης, λόγω του ότι θέλει να παίξει στον ΑΠΟΚ, στην Μυρίκη, στον Αίολο. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν πρόβλημα, ας γίνει ένα πρωτάθλημα με αυτές τις 3. Πρόβλημα δεν θα έχουν 4 ομάδες, ο Δημήτρης ο Αντωνίου με τα Άγραφα, ο οποίος έχει την Ακαδημία και θα μπορεί να πάρει κάποιους και οι άλλες 3 ομάδες του Καρπενησίου. Πρόβλημα θα έχουν το Μεγάλο Χωριό, η Κρέντη και γενικά όλες οι άλλες ομάδες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει αυτό το μέτρο. Όσον αφορά τους παίκτες πάνω από 33, εγώ θα πω κάτι ότι δεν μπορείς να κόψεις, τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία, την όρεξη για ποδόσφαιρο για άθληση σε κάποιον που είναι 33 ετών. Δεν μπορείς να πεις ότι 33 χρονών είναι μεγάλος. Σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν ποδοσφαιριστές 37 ετών. Είναι τραγικό αυτό έτσι όπως το σκέφτονται εδώ. Θα βάλεις κάποιον σε αυτή την ηλικία να κάθεται στον πάγκο ή και να μην ασχολείται καθόλου με το ποδόσφαιρο. Έτσι τον διώχνεις από τον αθλητισμό. Σκοπεύεις να φέρεις τους μικρούς στο γήπεδο; Κάνε ακαδημίες, παιδικό πρωτάθλημα, δούλεψε την ΕΠΣ διαφορετικά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, για να φέρεις τους μικρούς στο γήπεδο στην περιοχή αυτή. Σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα, πληθυσμιακά τα πράγματα είναι πολύ καλά. Εδώ βλέπεις ότι όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα με τους μικρούς και με τα παιδιά γενικά.

Evrytania Sport : Είχαμε διακοπή εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών ήδη δυο εβδομάδες, έρχεται και το ρεπό σας. Θα σας βγάλει αυτό εκτός αγωνιστικού ρυθμού;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΔεν θα το έλεγα αυτό. Η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, έχει σταματήσει τις προπονήσεις λόγω  κάποιων δουλειών, που είχαν κάποια παιδιά και λόγω του καιρού. Πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει εμάς τόσο πολύ, ότι θα αργούμε τόσο πολύ να παίξουμε. Δεν κάνουμε και τα πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, για να πω ότι είμαστε κουρασμένοι. Θα έχουμε έτσι περισσότερη δίψα για ποδόσφαιρο.

Evrytania Sport : Ποια είναι τα προγνωστικά σας για το φετινό πρωτάθλημα και τις 4 ομάδες που θα μπουν στα μπαράζ;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΓια μένα είναι τραγικό να υπάρχει πρωτάθλημα με 8 ομάδες. Εάν κοιτάξετε, είμαστε η χειρότερη ΕΠΣ. Δεν έχουμε πολλές ομάδες να αγωνίζονται και είμαστε το μικρότερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Δεν ξέρω εάν δικαιολογείται αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι κάθε χρόνο βελτιώνεται το πρωτάθλημα, γιατί έπαιξα και πέρυσι. Μπορεί να μην ευχαριστήσω πολλούς, αλλά θεωρώ ότι βαδίζουμε στα ίδια πράγματα. Δεν βλέπω καλύτερο πρωτάθλημα, καλύτερες συμμετοχές από ποδοσφαιριστές, κάποιο αξιόλογο ταλέντο να βγαίνει και να προχωρήσει παρακάτω. Δεν βλέπω κάποια ομάδα να πω ότι όντως ότι αυτή η ομάδα αξίζει να είναι εκεί που είναι, να είναι πρώτη και δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα ή δικαία θα αγωνιστεί στην Δ΄ εθνική. Δεν θεωρώ ότι καμία ομάδα αυτή την στιγμή δεν είναι έτοιμη για να πάει στην Δ΄ εθνική. Την Δ΄ εθνική αυτή την στιγμή την θεωρώ πολύ εύκολη, όχι για να αγωνιστώ εγώ, αλλά σαν κατηγορία γενικά σε σχέση με τα άλλα χρόνια είναι πολύ εύκολη. Έχει πέσει το επίπεδο. Δεν το συζητάμε ότι πρωταθλητής, εάν είναι σοβαρός όπως είναι μέχρι τώρα, θα είναι ο ΑΠΟΚ. Τα Άγραφα θεωρώ ότι έχουν την καλύτερη ομάδα, τους καλύτερους παίκτες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι στα Play off. Από εκεί και πέρα είμαστε εμείς και το Ραπτόπουλο, οι οποίοι είμαστε ακριβώς δυο ίδιες ομάδες. Δεν έχουμε κάτι διαφορετικό, μόνο μικρές λεπτομέρειες.

Evrytania Sport : Πως βλέπετε την ομάδα του Απεραντιακού που εκπροσωπεί την Ευρυτανία στην Δ΄ εθνική; Τι ελπίδες έχει για παραμονή;
Λάκης Αναστασόπουλος : Η ομάδα του Απεραντιακού ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις και όνειρα, με ένα δίδυμο τον Γιάννη τον Φλωράκη, με τον οποίον είχα συνεργαστεί παλιά και τον Δημήτρη τον Τσιγαρίδα, οι οποίοι μέχρι την στιγμή που ήταν δεν τα κατάφεραν στις λεπτομέρειες. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές κρίνεται στην λεπτομέρεια. Σίγουρα έγινε μια κίνηση μετά με τον Δημήτρη τον Παναγιώτου, ο κ. Παναγιώτου τους βοήθησε πάρα πολύ, τους έδωσε αυτό που τους έλειπε, έναν τρόπο παιχνιδιού διαφορετικό. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, της κατηγορίας μπορεί να δει διαφορετικά τα πράγματα. Εκεί που πίστευα ότι έχουν πολλές ελπίδες να τα καταφέρουν και να παλέψουν για σωθούν, δυο ατυχή αποτελέσματα τους έκαναν πάρα πολύ δύσκολη την θέση τους. Δηλαδή ο αγώνας μέσα στο Πετρωτό και εδώ μέσα με τον Ρήγα Φεραίο, δυο παιχνίδια που έπρεπε να πάρεις βαθμό ή βαθμούς με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, εκεί δεν τα κατάφερες. Τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη η θέση τους. Εγώ θα τους παροτρύνω και θα τους πω να μην τα παρατήσουν. Ένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει από έναν αγώνα, είναι στο χέρι τους μέχρι τελευταία στιγμή να παλέψουν για την παραμονή. Είναι καλό για την Ευρυτανία, για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο να σωθούν και να υπάρχει στην Δ΄ εθνική εκπροσώπηση από δυο ομάδες.

Evrytania Sport : Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για το Βελούχι. Το όνομα σας έχει συνδεθεί και με τις 4 παραμονές του ΑΠΟΚ στην Δ΄ εθνική. Πέρασες πάρα πολλά με αυτή την ομάδα. Πως νοιώθεις τώρα που έχεις φύγει;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΜπορώ να πω ότι η ομάδα του ΑΠΟΚ είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ήρθα για πρώτη φορά το 95 για 5 μήνες. Η ομάδα ήταν κάτω από την ζώνη, όταν είχα έρθει εγώ και εκεί παρέμεινε. Δεν καταφέραμε να σωθούμε εκείνη την χρονιά, ήμουνα ο μοναδικός «ξένος». Αν δεν κάνω λάθος τότε ήταν η πρώτη μεταγραφή που έκαναν σε «ξένο» ποδοσφαιριστή. Μετά, ενώ πήγα στον Παναυπλιακό η ομάδα με έφερε ξανά το 97, ενώ είχε ξαναβγεί στην Δ΄ εθνική. Καταφέραμε να πετύχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΠΟΚ την σωτηρία της ομάδας, σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο με πάρα πολύ μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Ήμουνα ο δεύτερος σκόρερ στην ομάδα, πρώτος ήταν ο Παναγιώτης ο Φουρλιάς. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και ξεκίνησα μια καριέρα στις επαγγελματικές κατηγορίες και ερασιτεχνικά στην Δ΄ εθνική πήγα πάρα πολύ καλά. Επέστρεψα το 2006 και συνέβαλλα στο να κάνει η ομάδα άλλες 3 παραμονές συνεχόμενες στην Δ΄ εθνική, να αποκτήσει ένα κύρος, μια προσωπικότητα. Καταφέραμε να λένε όλοι τι ωραίο ποδόσφαιρο που παίζουμε. Με  χαροποιεί ιδιαίτερα που συνέβαλλα και εγώ και τις 4 φορές να σωθεί η ομάδα του ΑΠΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συνεργάστηκα στον ΑΠΟΚ αυτά τα χρόνια. Με τους περισσότερους είμαστε φίλοι ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που είχα και κάποια άτομα από την διοίκηση. Λέω κάποια άτομα από την διοίκηση, γιατί στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγνός, αλλά νόμιζα ότι στο Καρπενήσι είχα να κάνω με αγνούς και καλούς ανθρώπους. «Γελάστηκα» στα 20 χρόνια που έχω παίξει ποδόσφαιρο δεν έχω χάσει λεφτά πουθενά και όμως τα δυο τελευταία χρόνια έπαιξα ποδόσφαιρο στον ΑΠΟΚ χωρίς να πληρωθώ, πράγμα που μπορεί να μην το ξέρει ο κόσμος, οι φίλαθλοι, οι παίκτες. Όπως εγώ και πολλά παιδιά χάσαμε πολλά λεφτά. Θεωρώ ότι μοναδικός υπαίτιος είναι ο τότε πρόεδρος της ομάδας, ο κύριος Μπάμπης Τσιτούρης. Αυτός ο άνθρωπός για μένα, κακώς ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και είναι τραγικό αυτό που έκανε στην ομάδα. Η ομάδα είχε μια προσωπικότητα, ότι και να γίνει δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα προς τρίτους και προς πρώτους, προς τους ποδοσφαιριστές.

Evrytania Sport : Είχε ανοιχτεί η ομάδα πολύ οικονομικά και είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε να αντέξει;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΌχι δεν το πιστεύω αυτό. Ήδη υπήρχε μείωση μισθών την τελευταία χρονιά που έμεινα και το δεχτήκαμε. Το δέχτηκα εγώ συγκεκριμένα, να πέσω από τα λεφτά που έπαιρνα. Τους βοήθησα στο να σωθεί η ομάδα και πάλι δεν με πλήρωσε. Πως ήθελε αυτός ο άνθρωπος να καθίσω και την επόμενη χρονιά;

Evrytania Sport : Πριν από μερικά χρόνια είχατε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, ρήξη χιαστών. Πως καταφέρατε και τον ξεπεράσατε τόσο γρήγορα;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΉταν δύσκολη στιγμή για μένα. Ήταν η δεύτερη δύσκολη στιγμή, γιατί είχα κάνει ξανά χιαστό, στο άλλο το πόδι όταν έπαιζα στην Λαμία την χρονιά που βγήκαμε Γ΄ εθνική το 99-2000. Μακάρι να μην συμβεί αυτό ξανά σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Από ότι έμαθα έπαθε και ο μικρός ο Κρίντας το ίδιο πρόβλημα με μένα. Να του ευχηθώ καλή ανάρρωση, να μην το βάλει κάτω, γιατί είναι καλός ποδοσφαιριστής. Εγώ οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαλαγιάννη, ο οποίος με χειρούργησε, τον γιατρό μου στην Αθήνα ο οποίος με βοήθησε στο να επανέλθω στους 4.5 μήνες στα γήπεδα. Πάρα πολύ γρήγορα είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις. Είχαμε παίξει 5-6 αγώνες στην αρχή, επανήλθα στους 7 τελευταίους τις σεζόν και πιστεύω ότι με 4-5 γκολ εάν θυμάστε σε κρίσιμα παιχνίδια με τον Ριζόμυλο, με τον Άγιο Κωνσταντίνο βοήθησαν την ομάδα στο να παραμείνει στην κατηγορία.   

Evrytania Sport : Με το νέο σας πόστο και σαν προπονητής. Έχετε φιλοδοξίες να ασχοληθείτε με την προπονητική;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΈχω φιλοδοξίες, για να ασχοληθώ με την προπονητική. Ανέλαβα την ομάδα εντελώς ξαφνικά, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα, φοβήθηκα, ήμουν «τρακαρισμένος», κάναμε δυο φιλικά και ήμουν εκτός τόπου και χρόνου. Μου άρεσε πάρα πολύ όμως αυτό το πράγμα. Θα ασχοληθώ καθαρά με την προπονητική και ήδη σκοπεύω να πάω σε ένα σεμινάριο, που γίνεται στην Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου, για να πάρω το δίπλωμα προπονητικής για Uefa Β.

Evrytania Sport : Σαν ποδοσφαιριστής πόσο καιρό θα συνεχίσετε ακόμα;  
Λάκης Αναστασόπουλος : Εάν συνεχίσω στο ίδιο επίπεδο, θα ασχοληθώ σαν ποδοσφαιριστής. Εάν βγάλω το δίπλωμα και έχω κάποια αξιόλογη πρόταση στο να δουλέψω θα ασχοληθώ μόνο σαν προπονητής.

Evrytania Sport : Πόσο δύσκολη θα είναι η απόφαση να κρεμάσετε τα παπούτσια σας μετά από τόσα χρόνια ποδόσφαιρο ακόμη και σε επαγγελματικές κατηγορίες;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΘα είναι πολύ δύσκολη απόφαση. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που έγινε τώρα. Δεν θα καταλάβω την απουσία μου από το γήπεδο, γιατί με βοήθησε πολύ να μπω στο κλίμα του προπονητή χωρίς να έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο. Και πάλι θα είμαι μέσα στα γήπεδα, άρα δεν θα με επηρεάσει τόσο πολύ. Σίγουρα αλλιώς είναι να κλωτσάς και αλλιώς να καθοδηγείς.

Evrytania Sport : Κλείνοντας θέλετε να πρόσθετε κάτι άλλο;
Λάκης ΑναστασόπουλοςΝα ευχηθώ καλή επιτυχία στην σελίδα σας. Καλή επιτυχία στον Απεραντιακό στο υπόλοιπο της σεζόν και μακάρι να σωθεί. Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα, μακάρι να δούμε κάποιους παίκτες να βγαίνουν από το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Καλή επιτυχία επίσης στην ομάδα μου, που έχει στόχο την είσοδο στα μπαράζ.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος

Ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Μπάμπης Τσιτούρης απάντησε με δηλώσεις στον Λάκη Αναστασόπουλο. Διαβάστε το ρεπορτάζ κάνοντας κλικ εδώ.