Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αναβολή της 13ης αγωνιστικής

Μόνο ένα παιχνίδι θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας πήρε σήμερα το πρωί την απόφαση να αναβάλλει ολόκληρη την αγωνιστική, για να διεξαχθεί το αναβληθέν παιχνίδι ανάμεσα σε Άγραφα και ΑΠΟΚ.
Πρόκειται για μια πρωτάκουστη απόφαση. Αναβολή όλης της αγωνιστικής για να διεξαχθεί ένα παιχνίδι; Δηλαδή δεν μπορούσαν οι ομάδες να αγωνιστούν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ή κάποια προσεχή Τετάρτη; Παρόμοιες αναβολές είχε κάνει και η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας με Πρόεδρο τον Δημήτρη Χρυσικό στο παιχνίδι Μυρίκη- Αίολος(2009-2010) και ΑΕΚ – Παλαιοκατούνα(2007-2008). Την ίδια τακτική ακολουθεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ, το οποίο εκλέχτηκε περίπου πριν ένα χρόνο. Μάλιστα η τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΕ κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση για την τακτική που ακολουθούσε.
Οι ομάδες είχαν πρόθεση να αγωνιστούν κάποια Τετάρτη, αφού είναι ομάδες που έχουν έδρα στο Καρπενήσι και δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών. Αρνητικά έχει σχολιαστεί η αναβολή από τις περισσότερες ομάδες της Α΄ κατηγορίας, που χάνουν και πάλι τον αγωνιστικό τους ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άγιος Προκόπιος, ο οποίος έκανε την προηγούμενη αγωνιστική το ρεπό του θα αγωνιστεί εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες μετά από ένα μήνα και κάτι μέρες. Η ομάδα της Παλαιοκατούνας έπαιξε για τελευταία φορά στις 23 Ιανουαρίου.
Επιπλέον δεν έχει καμία βάση η αναβολή του αγώνα, καθώς οι δυο ομάδες βρίσκονται στις πρώτες δυο θέσεις και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Έτσι το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί μόνο η αναμέτρηση των Αγράφων με τον ΑΠΟΚ στις 3 το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο.
Η 13η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου. Είναι πολύ πιθανό με τόσες αναβολές να ολοκληρωθεί και φέτος το τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας στα τέλη Ιουνίου. Ένα πρωτάθλημα με μόλις 9 ομάδες είναι πιθανό να εξελιχτεί και φέτος σε ένα «μαραθώνιο».
Τέλος όπως όλα δείχνουν τα Play Off θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές του Πάσχα.