Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απεραντιακός-Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-4

Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Κώστα Φλίγκο, ο οποίος σημείωσε καρέ, ο πρωτοπόρος Οικονόμος Τσαριτσάνης έφυγε νικητής από το Καρπενήσι, επικρατώντας του τοπικού Απεραντιακού με το εντυπωσιακό 1-4.
Η ομάδα της Ευρυτανίας γνώρισε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα(Η πιο βαριά εκτός ήταν και πάλι από τον Οικονόμο) της στο φετινό πρωτάθλημα και παρέμεινε για άλλο ένα ματς μακριά από τις επιτυχίες. Ντεμπούτο έκανε στον πάγκο των γηπεδούχων ο Κώστας Πασσάς.
Ο Απεραντιακός του Κώστα Πασσά έπαιξε χωρίς άγχος και είχε αρκετά καλή απόδοση σε ορισμένα διαστήματα. Βελτίωσε αρκετά την εικόνα του και έδειξε περισσότερη διάθεση σε σχέση με τα προηγούμενα κρίσιμα παιχνίδια. Φαίνεται ότι έφυγε το άγχος, που υπήρχε στα τελευταία ματς για θετικό αποτέλεσμα. Αρκετά λάθη όμως έγιναν στην αμυντική γραμμή, από τα οποία προήλθαν όλα τα γκολ του Οικονόμου. Στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα απείλησε αρκετές φορές. Μάλιστα χάθηκε και πέναλτι στο 73΄(Ο Αρουτίδης νικήθηκε από τον Πουλάκη), ενώ το γκολ επιτεύχθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο πρωτοπόρος Οικονόμος εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Πυργετού και αύξησε την διαφορά στους 9 βαθμούς και βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η Τσαριτσάνη κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και επιβεβαίωσε την βαθμολογική της θέση. Ο Κώστας Φλίγκος πέτυχε όλα τα τέρματα των νικητών και πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
3 πέναλτι(2 για τον Απεραντιακό και 1 για τον Οικονόμο) υπέδειξε συνολικά ο Κουτσιαύτης. Ίδιος αριθμός πέναλτι είχαν υποδειχτεί και στον πρώτο γύρο στο 5-2 υπέρ της Τσαριτσάνης, αλλά ήταν όλα υπέρ της Λαρισινής ομάδας.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Περίπου 50-70 φίλαθλοι την παρακολούθησαν, μεταξύ των οποίων και 10-15 εκδρομείς από την Τσαριτσάνη. Έγινε ένα ανοιχτό ματς με πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.
Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να προπορεύονται, έφτασαν τους 44 βαθμούς και αύξησαν την διαφορά από τον Πυργετό. Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση έχοντας 12 βαθμούς. Το όριο της παραμονής είναι στους 23 βαθμούς πλέον. Την ερχόμενη Κυριακή ο Απεραντιακός υποδέχεται την Λαμία στο ντέρμπι ουραγών του ομίλου.


Αλλαγή διάταξης στο ντεμπούτο του Πασσά
Με διαφορετική διάταξη παρέταξε τον Απεραντιακό ο Κώστας Πασσάς σε σχέση με αυτή του Δημήτρη Παναγιώτου. Η ομάδα ξεκίνησε με σύστημα 4-5-1, που όταν επιτίθονταν γίνονταν 4-3-3. Την εστία των Απεράντιων υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσε ο Φάνης Μπισμπίκης, με τον Κατσίκα. Δεξιός οπισθοφύλακας ξεκίνησε ο Μπουμπουρής και αριστερός ο Τλούπας. Στο κέντρο σαν αμυντικό χαφ έπαιξε ο Πανακούλιας έχοντας πιο μπροστά του στον άξονα τον Κεφαλίδη και τον Θαμνόπουλο. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Γεωργακόπουλος και αριστερά ο Άρης Νταβαρίνος. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Λεπτάκης.

Α΄ μέρος

Ισορροπία στο πρώτο 30λεπτο
Μοιρασμένο ήταν το ματς στα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες. Ο Απεραντιακός φάνηκε απειλητικός σε δυο περιπτώσεις με εκφραστή τον Νίκο Λεπτάκη.

«Αέρας» δυο τερμάτων
Ο Κώστας Φλίγκος ανέλαβε δράση και σκόραρε δυο φορές, βάζοντας μπροστά τους πρωτοπόρους σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.


Οι καλύτερες φάσεις
18΄ : Σέντρα-σουτ του Φλίγκου από δεξιά μπλόκαρε ο Τσάμης.
20΄: Ο Γεωργακόπουλος τροφοδότησε τον Λεπτάκη, αυτός ελίχτηκε από αριστερά, έκανε ωραία ενέργεια, πλάσαρε,αλλά ο Πουλάκης μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία.
24΄ : Ο Λεπτάκης πίεσε ψηλά, ο Οικονόμου προσπάθησε να διώξει η μπάλα κόντραρε στον Λεπτάκη και πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των «πρασίνων».
34΄: Σουτ του Διγκόζη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
39΄ : Ο Παλαμίδας έκανε την μπαλιά πίσω από το κέντρο και δεξιά, η άμυνα των γηπεδούχων έκανε λάθος και ο ταχύτατος Φλίγκος μπήκε στην περιοχή από δεξιά αφύλακτος, πλάσαρε τον Τσάμη υποδειγματικά και άνοιξε το σκορ(0-1).
44΄ : Ο Βούλγαρης έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, ανατράπηκε από τον Φάνη Μπισμπίκη και κέρδισε πέναλτι. Ο Φλίγκος το εκτέλεσε εύστοχα, πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Τσάμη και έκανε το 0-2.
45΄+1΄ : Ο Νταβαρίνος Α. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λεπτάκης πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, η οποία πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.


Β΄ μέρος

Προβάδισμα τριών τερμάτων για Τσαριτσάνη
Πιο δυνατά ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά ο Απεραντιακός, αλλά οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Φλίγκο.

Νικήθηκε ο Αρουτίδης, ο Φλίγκος όμως ήταν εύστοχος
Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι για το 1-3, καθώς ο Κώστας Αρουτίδης νικήθηκε από τον Πουλάκη. Η μπάλα τιμώρησε τους γηπεδούχους και στο 84΄ ο Φλίγκος πέτυχε καρέ, ενώ λίγο πριν ο Βούλγαρης είχε δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις η μείωση του σκορ
Ο Στάθης Πανακούλιας στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Απεραντιακό.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Νταβαρίνος Α. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γεωργακόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, που πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Πουλάκη.
54΄: Ο Λεπτάκης έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά, γύρισε στον επερχόμενο Πανακούλια, ο οποίος πλάσαρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι άουτ από το δεξί δοκάρι.
57΄ : Ο Κουτρούλιας έβγαλε την βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Φλίγος βγήκε τετ α τετ με τον Τσάμη. πλάσαρε χωρίς δυσκολία στην αριστερή γωνία και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
71΄ : Ο Νταβαρίνος Α. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Μπισμπίκη Θ. εξ επαφής έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
73΄ : Ο Αρουτίδης έκανε εντυπωσιακή επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μενίκου και ο Κουτσιαύτης καταλόγισε το πέναλτι. Ο Αρουτίδης, που το κέρδισε ανέλαβε να το εκτελέσει, σούταρε στην αριστερή γωνία, αλλά ο Πουλάκης έπεσε και απέκρουσε.
80΄ : Ο Βούλγαρης βρέθηκε στην περιοχή σε θέση πλάγια δεξιά σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
84΄ : Σε ξαφνική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Βούλγαρης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Φλίγκο, ο οποίος απέναντι στον Τσάμη πλάσαρε για να γράψει το 0-4 και να πετύχει το 4ο  προσωπικό του τέρμα.
89΄ : Ο Αρουτίδης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Ζήσιμος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, ο Πουλάκης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ, σε μια φάση που τραυματίστηκε ο γκολκίπερ της Τσαριτσάνης.
90΄: Ο Άρης Νταβαρίνος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Πουλάκης απέκρουσε σε νέο κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.
94΄ : Ο Φάνης Μπισμπίκης βρέθηκε στο έδαφος από σπρώξιμο του Ραχωβίτη και κέρδισε το πέναλτι. Ο Πανακούλιας εκτέλεσε, σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Πουλάκη και μείωσε στο τελικό 1-4. Ο Στάθης Πανακούλιας πέτυχε το 2ο τέρμα του(Και το 1ο ήταν από την άσπρη βούλα στην εντός έδρας ήττα με τον Ρήγα Φεραίο).


Κίτρινες  Κάρτες
Μπουμπουρής, Μπισμπίκης Θ., Παλαμίδας, Μενίκου, Βούλγαρης, Κουτρούλιας, Ραχωβίτης.

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Λεπτάκης, Νταβαρίνος Α., Πανακούλιας
Οικονόμος Τσαριτσάνης : Φλίγκος, Βούλγαρης, Παλαμίδας, Μαντζαφούλης

Δηλώσεις προπονητών

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα στον πρωτοπόρο και εμάς, που βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις. Θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι, για να αναζωπυρώσουμε κάποιες μικρές ελπίδες. Μέχρι το 40΄ πήγαμε καλά, εκεί έγιναν δυο λάθη στην άμυνα και βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0. Ισορροπήσαμε το παιχνίδι, το φέραμε στα μέτρα μας, στο 45΄ είχαμε ευκαιρία φτάσαμε κοντά να κάνουμε το 2-1 αλλά δεν έγινε. Σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να έχουμε πιεστεί μέχρι εκείνη την στιγμή, βρεθήκαμε να χάνουμε με 3-0. Μετά πιέσαμε πάλι, χάσαμε ευκαιρίες, χάσαμε πέναλτι και πάλι όμως σε ίδια αντεπίθεση δεχτήκαμε και τέταρτο τέρμα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι μεγάλες, την αδικεί η θέση που βρίσκεται, γιατί έχει παίκτες αξιόλογους. Θα βελτιωθούμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια και να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Η Τσαριτσάνη δικαιολογεί την θέση της. Όπως δείχνει θα στεφθεί πρωταθλήτρια

Γιώργος Καλτέκης (Οικονόμος Τσαριτσάνης) : «Από την αρχή που ήρθαμε εδώ, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, επειδή το γήπεδο έχει πλαστικό χόρτο. Εμείς δεν έχουμε μάθει να παίζουμε σε πλαστικό χόρτο. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σε γήπεδα με πλαστικό χόρτο. Πιστεύω πιο εύκολα από όσο φοβόμασταν πήραμε το παιχνίδι. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο τρόπος παιχνιδιού του Απεραντιακού, που δεν είχε σκοπιμότητα. Ίσως τα πρώτα δυο γκολ αποσυντόνισαν τον Απεραντιακό και απελευθέρωσαν την δική μας την ομάδα. Κοιτάμε όλα τα παιχνίδια ένα προς ένα με την ίδια σοβαρότητα και σεβασμό. Για αυτό και η ομάδα με το αποτέλεσμα του Πυργετού είναι 9 βαθμούς μπροστά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Απεραντιακό για την φιλοξενία. Εύχομαι να πετύχει τους καινούργιους στόχους, που βάζει η διοίκηση, γιατί φαίνεται ότι είναι μια ομάδα σχετικά οργανωμένη. Το Καρπενήσι αξίζει να έχει κάποιες ομάδες στην Δ΄ εθνική, ίσως και λίγο παραπάνω.»

Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Μπουμπουρής(46΄ Αρουτίδης), Τλούπας(59΄ Μπισμπίκης Δ.), Μπισμπίκης Θ., Κατσίκας, Πανακούλιας, Λεπτάκης, Θαμνόπουλος, Νταβαρίνος Α., Γεωργακόπουλος, Κεφαλίδης(66΄ Ζήσιμος)

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιώργος Καλτέκης) : Πουλάκης, Ματζαφούλης, Οικονόμου(63΄ Ραχωβίτης), Κουτρούλιας, Παλαμίδας, Διγκόζης(74΄ Νικούλης), Μενίκου, Φλίγκος, Βούλγαρης, Μπαλής, Λιούσκας(81΄ Πούτας)

Διαιτητής : Αριστείδης Κουτσιάυτης (Άρτας)
1ος Βοηθός : Δημήτρης Γεωργάρας (Άρτας)
2ος Βοηθός : Νίκος Παππάς (Άρτας)





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος