Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απεραντιακός-Αγρότης Λιανοκλαδίου 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν Απεραντιακός και Αγρότης Λιανοκλαδίου. Η συνάντηση ήταν κάκιστη ποιοτικά και ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.
Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν μπόρεσε ούτε και σε αυτό το παιχνίδι να «γευτεί» την χαρά της νίκης. Ήταν πολύ καλή στην αμυντική της λειτουργία, αλλά επιθετικά δεν είχε την «ζωντάνια» που χρειάζονταν για να απειλήσει τον ισχυρότερο αντίπαλο.
Ντεμπούτο έκανε ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Νίκος Λεπτάκης, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει την νέα του ομάδα. Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος αμυντικός Φάνης Μπισμπίκης.
Το Λιανοκλάδι του Μάκη Ζαχαρόπουλου ανέβηκε πολύ στα τελευταία λεπτά της συνάντησης και έφτασε πολύ κοντά στην εκτός έδρας νίκη. Απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις και είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Θανάση Σερπάνου. Εκτός αποστολής έμεινε ο πρώτος σκόρερ του Αγρότη Λευτέρη Βεστάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Με την φανέλα του Αγρότη αγωνίστηκε ο 30χρονος μεσοεπιθετικός Άλεξ Μπακαλίδης. Ο άλλοτε παίκτης του Βελουχίου αποχώρησε τραυματίας από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Βασίλη Ντότσικα στο 5o λεπτό των καθυστερήσεων. Ο παίκτης του Αγρότη μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Καρπενησίου για εξετάσεις.
Ο Απεραντιακός παρέμεινε σταθερά στην 13η θέση, φτάνοντας τους 12 βαθμούς την στιγμή που η ζώνη της παραμονής είναι στους 19 βαθμούς. Το Λιανοκλάδι έμεινε μόνο στην 3η θέση, φτάνοντας τους 27 βαθμούς.
Το ματς ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και είχε αναβληθεί την Κυριακή. Ο Απεραντιακός την προσεχή Κυριακή αγωνίζεται εκτός έδρας στην Νέα Αγχίαλο με τον τοπικό Πύρασο.
Ηλιόλουστη ήταν η μέρα με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους 14-15 βαθμούς. Αυτό συνέβαλλε να βρεθούν στο γήπεδο περίπου 150 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και εκδρομείς από το Λιανοκλάδι.
Παρόντες ήταν στο γήπεδο και αρκετά μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παραβρέθηκαν οι : Δημήτρης Πεταρούδης, Γιώργος Παπαντζίμας, Διονύσης Βονόρτας, Μίλτος Μπομποτσιάρης και Θοδωρής Ζελενίτσας.


Πως παρατάχθηκε ο Απεραντιακός
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε για άλλο ένα παιχνίδι την ομάδα ο Δημήτρης Παναγιώτου. Την εστία του Απεραντιακού υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κατσίκας με τον Κεφαλίδη. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Μπουμπουρής και αριστερός ο Τλούπας. Στα αμυντικά χαφ το «δίδυμο» αποτελούσαν ο Πανακούλιας με τον Θαμνόπουλο. Δεξιά στο κέντρο ξεκίνησε ο Λεπτάκης  και αριστερά ο Μπουγατσιάς. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Αρουτίδης, έχοντας από πίσω του σαν επιτελικό μέσο τον Ζήσιμο. Η 4αδα της επίθεσης άλλαξε πολλές φορές διάταξη.

Α΄ μέρος


Χωρίς φάση τα πρώτα 45΄
Καμία ομάδα δεν έγινε απειλητική στα πρώτα 45 λεπτά της συνάντησης. Έγινε  παιχνίδι κέντρου, το οποίο «κούρασε» όλους τους φιλάθλους του αγώνα.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Λεπτάκης βγάζει την κάθετη για τον Αρουτίδη, ο οποίος από καλή θέση πλασάρει η μπάλα βρίσκει στους αμυντικούς και περνά κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αλεξανδρή.
41΄ : Ο Σκόρδας εκτελεί δυνατά πλάγιο από δεξιά, ο Μπακαλίδης παίρνει την κεφαλιά, η οποία βρίσκει σε αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ.
45΄ : Ο Σερπάνος έβγαλε μπαλιά για τον Καλύβα, αλλά ο Τσάμης την τελευταία στιγμή βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε στα πόδια του έμπειρου μέσου του Αγρότη.


Β΄ μέρος

Στο ίδιο «μοτίβο»
Δεν άλλαξε κάτι και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Κακό ποιοτικά παιχνίδι και ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Ανέβηκε στο τέλος το Αγρότης
Ανέβασε πολύ την απόδοση του ο Αγρότης στο τελευταίο τέταρτο. Είχε δοκάρι με τον Σερπανο και άλλες ευκαιρίες να φτάσει στην νίκη. Ενώ «φωνάζει» και για πέναλτι στην φάση του 76ου λεπτού.

Οι καλύτερες φάσεις
66΄ : Ο Καλύβας έβγαλε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από δεξιά, η προβολή του Μπουγιώτα από κοντά έφυγε άουτ.
76΄ : Ο Σκόρδας εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Τσάμης απέκρουσε προσωρινά, ο Κραβαρίτης σούταρε από το ύψος του πέναλτι ,ενώ ο Τσάμης ήταν εξουδετερωμένος και ο Μπουμπουρής απέκρουσε με το στήθος έχοντας μπροστά όμως τα χέρια του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι. Ο ρέφερι Τίκας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
78΄ : Ο σπεσιαλίστας Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη(Απέκρουσε πρώτα εντυπωσιακά με εκτίναξη την εκτέλεση φάουλ).
79΄ : Ο Κουφιώτης σέντραρε από αριστερά, ο Κραβαρίτης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
82΄ : Απευθείας φάουλ του Νταβαρίνου Α. από καλή θέση πέρασε άουτ.
95΄ : Ο Τζουάνας πάτησε για τον επερχόμενο Σερπάνο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής αλλά ο Τσάμης μπλόκαρε.

Κίτρινες κάρτες
Βιτζέκας, Κραβαρίτης

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Κατσίκας, Πανακούλιας, Αρουτίδης, Κεφαλίδης
Λιανοκλάδι :  Σκόρδας, Κουφιώτης, Τατσιόπουλος, Μπακαλίδης

Δηλώσεις προπονητών
Δημήτρης Παναγιώτου (Απεραντιακός) : «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς ήμασταν σε κρίσιμη καμπή, έπρεπε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε και δώσαμε αυτά τα οποία μπορούμε αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει παράπονο από την προσπάθεια. Πλησιάσαμε στη νίκη πρώτοι εμείς μέσα στο παιχνίδι. Δεν καταφέραμε κάτι μέσα από 2-3 καλές φάσεις που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Προς το τέλος παραλίγο να το χάσουμε το ματς, με 1-2 καλές φάσεις του αντιπάλου που οφείλονται στην κλάση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Για το σημερινό παιχνίδι, η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι άσχημο, αλλά οπωσδήποτε δυσκολεύουν τα πράγματα και χρειάζεται άμεσα η επιστροφή της ομάδας στα τρίποντα.»

Μάκης Ζαχαρόπουλος (Λιανοκλάδι) : «Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες. Εμείς δεν ήμασταν, όπως θα έπρεπε να είμαστε. Παρ΄ όλα αυτά πιστεύω ότι δικαιούμασταν να κερδίσουμε. Είχαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς. Δεν μας δόθηκε και ένα πέναλτι πάνω στην γραμμή, όταν είσαι στην γραμμή δεν υπάρχουν χέρια στο στήθος. Απέκρουσε σαν τερματοφύλακας ο αμυντικός της αντίπαλης ομάδας. Εμείς συνεχίζουμε, θα δούμε τι προβλήματα τραυματισμών έχουμε με τα παιδιά που χτυπήσανε. Ελπίζω να συνεχίσουμε καλά μέχρι το τέλος. Εύχομαι στην ομάδα του Απεραντιακού καλή συνέχεια να έχει και να εκπληρώσει τους στόχους της.»



Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Δημήτρης Παναγιώτου) : Τσάμης, Μπουμπουρής, Τλούπας, Κεφαλίδης, Κατσίκας, Πανακούλιας, Θαμνόπουλος, Ζήσιμος(69΄ Νταβαρίνος Α.), Αρουτίδης, Λεπτάκης(80΄ Ντότσικας), Μπουγατσιάς(65΄ Γεωργακόπουλος)

Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Αλεξανδρής, Σκόρδας, Καββαδίας, Βιτζέκας, Κουφιώτης, Τσακμάκας(54΄ Κραβαρίτης), Καλύβας, Χανής(60΄ Τζουάνας), Μπουγιώτας(71΄ Τατσιόπουλος), Σερπάνος, Μπακαλίδης

Διαιτητής : Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
1ος Βοηθός : Δημήτρης Βαφειάδης (Καρδίτσας)
2ος Βοηθός : Δημήτρης Τίκας (Καρδίτσας)


Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος