Στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων, ο Πρωτέας επικράτησε σε ρυθμούς ρελαντί με 71-25 των Funky Gorillas.
Το ματς διεξήχθην την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 20:00. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Ο Πρωτέας του Γιώργου Μαντέκα εκμεταλλεύτηκε την ήττα των Ιντιάνα Μέθυσερς από το Sinaloa Set και κέρδισε με 2 νίκες-1 ήττα την πρωτιά του ομίλου. Συμμετείχε με 6 αθλητές και τον τραυματία Ζαχαρία Βαρελά εκτός δράσης. Με 18 πόντους τελείωσε το ματς ο Κώστας Σεριανάι.
Οι Funky Gorillas αποτελούμενοι από εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία της Ευρυτανίας τιμούν με το ήθος τους τον θεσμό και χαίρονται τα παιχνίδια, παρότι δεν έχουν καταφέρει να φανούν ανταγωνιστικοί. Ο Πέτρος Κιούσης σημείωσε 10 πόντους.
Για τα προημιτελικά οι «γαλάζιοι» θα παίξουν τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 20:00 με τους Dunkbusters, ενώ οι «πράσινοι» την Παρασκευή 20 Ιουνίου με το Body Lab B.C.
Διαιτητής ο Τσάνε
Ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) που αγωνίζεται στους The Bricks πλαισίωσε τον Δημήτρη Σταλίκα στη διαιτητική ομάδα.
Πρωτιά Σεριανάι
Σκοράροντας μόνο εντός 6,75 ο Κώστας Σεριανάι (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πρωτέα. Ο Κώστας Νιαβής πέτυχε 14.
Με εμπειρία
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Πρωτέα και με 4 τίτλους στο παλμαρέ του ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση.
Διψήφιος ο Κιούσης
Για τους καθηγητές ξεχώρισε με 10 πόντους ο Πέτρος Κιούσης (Φωτογραφία), ενώ με 6 ακολούθησε ο Γιάννης Τραϊανός.
Τα δεκάλεπτα
24-8, 45-16, 59-20, 71-25
Συνθέσεις Ομάδων
Πρωτέας (Γιώργος Μαντέκας): Ξαγάρας 12(1), Κουρλός 7(1), Παχής 13(1), Γερονίκος 7, Σεριανάι 18, Νιαβής 14
Funky Gorillas (Παναγιώτης Αγριδιώτης): Κιούσης 10, Ξενιτόπουλος, Τραϊανός 6, Μπαμπουκλής, Χριστοδούλου, Αγριδιώτης 5, Ευαγγελόπουλος, Καραμαγκιόλας, Γιολδάσης 4
Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Γιάννης Τσάνε
Κριτές: Δημήτρης Κολλημένος-Βασίλης Ρουμελιώτης-Θανάσης Χουσιάδας
Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος