Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά, το ψυχωμένο Sinaloa Set επιβλήθηκε με 74-70 των Ιντιάνα Μέθυσερς.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 18 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 18:00. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Οι δυο ομάδες σκόραραν συνολικά 22 φορές έξω από τα 6,75.
Οι Ιντιάνα Μέθυσερς έχοντας πολλές απώλειες πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπέστησαν την πρώτη τους ήττα, χάνοντας την πρωτιά του ομίλου. Παρόλα αυτά πάλεψαν έως το τέλος και τερμάτισαν 2οι στον όμιλο με 2 νίκες-1 ήττα. Εξαιρετικός ο Δημήτρης Σταλίκας με 28 πόντους και τρία τρίποντα.
Το Sinaloa Set με την 3αδα των Τσιγαρίδα-Κοκοτίνη-Γεωργαλή (Πέτυχαν τους 61 από τους 74 πόντους) να είναι ασταμάτητη έφτασε στη 2η συνεχόμενη νίκη του και τερμάτισε τρίτο στον όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία. Με 28 και 6 3ποντες «βόμβες» τελείωσε το παιχνίδι ο γκάρντ Άγγελος Τσιγαρίδας.
Στους «8» οι νικητές θα παίξουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 20:00 με το Είθισται Café B.C σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ οι Μέθυσερς τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 18:00 με τους The Bricks.
Αλλαγή κατάταξης
Η νίκη του Sinaloa οδήγησε σε τριπλή ισοβαθμία του ομίλου, στην οποία η κατάταξη είχε ως εξής με βάση τη διαφορά πόντων μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων: Πρωτέας (+18), Ιντιάνα Μέθυσερς (-1) και Sinaloa Set (-17). Το Sinoloa θα έπαιρνε τη 2η θέση σε περίπτωση νίκης με +12.
Παράδειγμα προς μίμηση
Ο πολύπειρος Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) πάλεψε μέχρι τέλους για τους Μέθυσερς, σημειώνοντας 28 με τρία 3ποντα. 14 με μία τρίποντη «βόμβα» για τον Παναγιώτη Μόκκα.
Πολλές ατυχίες
Οι «Ινδιάνοι» έχασαν νωρίς τον ικανότατο Άγγελο Σαμαντά λόγω τραυματισμού, ενώ οι διακριθέντες Παναγιώτης Μόκκας και Αντώνης Τομαράς συμπλήρωσαν 5 φάουλ στο τελευταίο 5λεπτο.
Παράσταση Τσιγαρίδα
Εντυπωσιακή παρουσία για τον 20χρονο γκάρντ Άγγελο Τσιγαρίδα (Φωτογραφία), που πέτυχε 28 με 6 3ποντα. 17 με 3 3ποντα για τον Γιάννη Κοκοτίνη και 16 με δυο τρίποντα για τον Παναγιώτη Γεωργαλή.
Ρεσιτάλ τριπόντων
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 9 τρίποντα και οι φιλοξενούμενοι 13, σύνολο 22.
Τα δεκάλεπτα
22-22, 36-42, 54-56, 70-74
Συνθέσεις Ομάδων
Ιντιάνα Μέθυσερς (Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος): Σταλίκας 28(3), Τριανταφυλλόπουλος 3(1), Τομαράς 6, Μόκκας 14(1), Δροσίνης Δ. 3, Μπίκας 7(1), Σαμαντάς 9(3), Τσέλος
Sinaloa Set: Τσιώνης, Κοκοτίνης 17(3), Αποστόλου 2, Γεωργαλής 16(2), Μουτσούλας, Γενιτσαρόπουλος 7(2), Γραβιάς 4, Τσιγαρίδας 28(6), Ευαγγελοδήμος
Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Κουρλός
Κριτές: Δημήτρης Κολλημένος-Βασίλης Ρουμελιώτης-Θεοδόσης Κόκκοτος
Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος