Κατέθεσε εαυτώ και ψυχή ο ελλιπής ΑΠΟΚ, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, γνωρίζοντας την ήττα με 5-0 από τον Πέλοπα Κιάτου.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 1 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Κιάτου και άρχισε στις 17:00. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου Ομίλου των Play Off ανόδου για τη Γ΄ Εθνική.
Ο Πέλοπας του Γιώργου Βορινιώτη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε πανηγυρικά στη νίκη, ολοκληρώνοντας στην 3η θέση του ομίλου τη διαδικασία με 12 βαθμούς . Δυο τέρματα σημείωσε ο Φάνης Ζάρκος (Είχε πετύχει και τα νικητήρια γκολ απέναντι στην Ερμιονίδα) και από ένα οι: Αναστάσης Μανιώτης, Θεόδωρος Ζήσης και Νίκος Πεθαίνος, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και τρία δοκάρια με τους: Ζήση στο 3΄, Ζάρκο στο 5΄ και 41΄. Οι πρωταθλητές Κορινθίας πανηγύρισαν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.
Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη συμμετείχε με σύνθεση ανάγκης, καθώς «επιστρατεύτηκαν» αρκετοί ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά το συγκρότημα της Ευρυτανίας πάλεψε με κορυφαίο τον τερματοφύλακα του Γιώργο Γαλανάκη. Το Βελούχι τερμάτισε 6ο με 3 πόντους (Τέρματα 3-22) και πάνω από τον πρωταθλητή Φωκίδας Ησαία Δεσφίνας, έχοντας αξιοπρεπή παρουσία.
Οι δυο ομάδες τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 και τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται αντίστοιχα σε Γ΄ Εθνική και Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Άνοδος Πέλοπα
Οι πρωταθλητές Κορινθίας με τη νίκη τους πανηγύρισαν την άνοδο στη Γ΄Εθνική μετά από 7 χρόνια.
Κεκλεισμένων των θυρών
Το παιχνίδι έγινε χωρίς την παρουσία φιλάθλων, καθώς ο Πέλοπας εξέτισε τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του από το παιχνίδι με τον Ιωνικό.Δεν έπαιξε ο τιμωρημένος Βασίλης Στασινόπουλος.
Κορυφαίος ο
Γαλανάκης
Για μια ακόμη φορά ο τερματοφύλακας του Βελουχίου Γιώργος Γαλανάκης ήταν κορυφαίος σε απόδοση. Μάλιστα μαζί με τους Παναγιώτη Κουτρομάνο και Βαγγέλη Κατσαβριά έπαιξαν σε όλα τα ματς των Play Off. Ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Παναγιώτης Ρεσίτης ευχαριστεί όλους τους αθλητές της ομάδας, παρόντες και απόντες που κατέθεσαν εαυτώ και ψυχή.
Στο ρόστερ ο Λύγκος
Μέλος του Πέλοπα είναι ο 41χρονος φορ Μανώλης Λύγκος, με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες, μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό, καθώς και σε: Ακράτητο, Λεβαδειακό, Ατρόμητο (Α΄ Εθνική), όπως και σε ιστορικά σωματεία όπως οι: ο Απόλλων Σμύρνης, η Προοδευτική, το Κερατσίνι και ο Εθνικός.
Ο Λύγκος ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα που αντιμετώπισε το Βελούχι όπως οι: Βασίλης Κουτσιανικούλης, Δημήτρης Μελιόπουλος (Κάρυστος), Αλεξί Ρομαό, Λευτέρης Ματσούκας (Ιωνικός) και Ανδρέας Σταματής (Ένωση Ερμιονίδας).
Ίδιο σκορ
Και στα 3 ματς εκτός Ευρυτανίας το Βελούχι ηττήθηκε με σκορ 5-0, έχοντας προηγηθεί οι συναντήσεις με Ιωνικό και Αναγέννηση Σχηματαρίου.
Ελπίδα για το μέλλον
Ο 15χρονος Παναγιώτης Κουτρομάνος (Φωτογραφία) πήρε μετά τον τραυματισμό του Γιώργου Βούρτσα το περιβραχιόνιο του ΑΠΟΚ και ξεχώρισε με την παρουσία του, συμμετέχοντας σε όλα τα ματς της ομάδας του φέτος.
Ζωντανή μετάδοση
Το ματς μεταδόθηκε ζωντανά στο youtube από το Ekorinthos.
Νέα πρόσωπα

Nτεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΚ έκανε ο Στέργιος Τσιβίκης (Φωτογραφία αριστερά), ενώ την πρώτη του φετινή εμφάνιση πραγματοποιήσε ο Βασίλης Μιχάλης (Φωτογραφία δεξιά), ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην επανάληψη.
Αμέτρητες απουσίες
Για τον ΑΠΟΚ δεν έπαιξαν ο τιμωρημένος Γιώργος Πλεξίδας και οι επίσης βασικοί σε όλα τα ματς Άγγελος Παχής, Χρήστος Λέρης και Γιώργος Σερπάνος. Απόντες ήταν και οι: Κώστας Μπουγατσιάς, Δημήτρης Σερπάνος, Άλεξ Μπακαλίδης, Δημήτρης Κατσαδούρος, Χάρης Ζαραβέλης, Σπύρος Λαμπρόπουλος, Άκης Ανδρεάκης, Γιάννης Χαλκιάς, Γιάννης Τσάκνης, Αλέξανδρος Παπαδήμος, Γιάννης Λάππας, Αργύρης Τσάκνης, Γιώργος Θεοχάρης και Νίκος Κατσακιώρης.
Αθηναϊκό ρόστερ
Μάλιστα οι 10 από τις 12 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν διαμένουν στην Αθήνα. Εξαιρέσεις ήταν οι: Γιώργος Βούρτσας και Παναγιώτης Κουτρομάνος.
“Επιστρατεύσεις»

Για πρώτο ματς στα μπαράζ έπαιξαν οι: Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία αριστερά) και Κώστας Μπέης (Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος επανήλθε από τραυματισμό.
Τα τέρματα του Πέλοπα
Α΄ Μέρος
17΄: Πάσα του Ζάρκου στον Μανιώτη, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γαλανάκη (1-0).
30΄: Απευθείας σουτ του Ζάρκου εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ (2-0).
45΄: Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Ζήση, που πλάσαρε εύστοχα εντός περιοχής για το 3-0.
Β΄ Μέρος
51΄: Με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής ο Ζάρκος σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων για το 4-0.
83΄: Ο Μανιώτης σούταρε εκτός περιοχής, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε και ο Πεθαίνος με πλασέ στην επαναφορά σημείωσε το 5-0.
Συνθέσεις Ομάδων
Πέλοπας Κιάτου (Γιώργος Βορινιώτης): Παναγιωτόπουλος, Αβράτογλου, Πεθαίνος, Μπάκουρης, Μανιώτης, Νούτσης, Γκιζαριώτης,, Λύγκος, Ζήσης, Ζάρκος, Φυσαράκης
Έπαιξαν και οι: Hoxha, Γιαννιδάκης, Καλαντζής, Δεληστάθης
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Γαλανάκης, Γεωργακαράκος, Παρασκευόπουλος, Αθανασόπουλος(46΄ Μιχάλης), Κουτρομάνος, Τσιβίκης, Βούρτσας, Μπέης, Κατσαβριάς, Δάβαρης, Μπούτσης
Διαιτητής: Νικόλαος Χρονάς (Αχαΐας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Τσούκας (Αρκαδίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Ευσταθίου (Αρκαδίας)
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: