Με νοκ άουτ αναμετρήσεις της Α’ φάσης συνεχίστηκε την Κυριακή (13/9) το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήραν Νέα Αρτάκη, Μαλεσίνα, Κάρυστος και Προποντίδα.
Στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» ο ΑΟ Νέας Αρτάκης επιβλήθηκε του ΠΑΣ Λαμία με 1-0. Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στον ΑΟΝΑ πέτυχε ο Μαρτίνεθ στο 22ο λεπτό.
Στη Μαλεσίνα, η τοπική ομάδα κέρδισε τον Ταμυναϊκό Αλιβερίου με 1-0. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Δημήτρη Καραμέρη πέτυχε ο Δέδες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 67ο λεπτό.
Στο Καπαρέλλι, η Κάρυστος επικράτησε του Κιθαιρώνα με 4-1. Στο 65’ ο Δούμας άνοιξε το σκορ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Κοροβέσης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Εύβοιας. Στο 73’ ο Δούμας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 78’ ο Κιθαιρώνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σταμέλου από τον Σμαραγδάκη, ο Ριζάι το εκτέλεσε εύστοχα μειώνοντας σε 1-3. Στο 86’ ο Παυλάκης διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για την Κάρυστο.
Στο γήπεδο του Βούρκου η Προποντίδα νίκησε την Αναγέννηση Σχηματαρίου με 3-2 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια). Οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ στο 50’ με τον Γκιόσι. Στο 82’ ο Γκιόκας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Στο 90’ ο 18χρονος γκολκίπερ Αναγνώστου της Προποντίδας που είχε περάσει ως αλλαγή, απέκρουσε το πέναλτι του Ρεσβάνη και οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Αναγνώστου ήταν ξανά πρωταγωνιστής αποκρούοντας 4 εκτελέσεις παικτών της Αναγέννησης Σχηματαρίου και έτσι η Προποντίδα πήρε τη νίκη-πρόκριση με 3-2.
Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών των ομάδων της Στερεάς Ελλάδας (10-13/9):
ΦΩΚΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΣΟΣ 1-2
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΑΟ ΘΗΒΑ 0-5
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΡΑΦΩΝ 2-1
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ – ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 1-4
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ 0-1
ΜΑΛΕΣΙΝΑ – ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-0
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ – ΑΝΑΓ. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 3-2 πεν. (1-1 κ.α.)
Πηγή: www.starsports.gr
