Φορείς, σύλλογοι, αθλητές, εθελοντές και η τοπική κοινωνία ένωσαν ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα στο Karpenissi Trail ήταν εξαιρετικό.
Το 4ο Karpenissi Trail στέφθηκε με απολυτή επιτυχία και με αριθμό συμμέτοχων μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.
Στις 3 διαδρομές των αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της ITRA σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις, με τον 22χρονο Ανδρέα Μανέτα να σπάει το ρεκόρ του εμπνευστή του αγώνα Δημήτρη Ελευθερίου στη μεγάλη διαδρομή των 26 χλμ., αλλά και τον Γιώργο Διαλεκτό να σπάει αντίστοιχα το ρεκόρ διαδρομής στα 13 χλμ.
Στο πανέμορφο Μεγάλο Χωριό στους πρόποδες της Καλιακούδας δόθηκε η εκκίνηση και τερματισμός των αγώνων.
Σε ένα τοπίο με χρώματα άκρως φθινοπωρινά, οι δρομείς απόλαυσαν τις διαδρομές που εναλλάσσονταν πότε στην κορυφή της Καλιακούδας με θέα τα εμβληματικά βουνά της Ευρυτανίας Βελούχι και Χελιδόνα και πότε χαμένοι στα πανέμορφα δάση γεμάτα έλατα και καστανιές και άρωμα από τη βροχή της προηγούμενης μέρας.
Ενα πλούσιο race pack με σακίδιο, κάλτσες Acerbis, τσαντάκι με τοπικό αναψυκτικό και παστελάκι, καπελάκι και πανέμορφο μετάλλιο, που παρέλαβαν όλοι οι δρομείς.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο παιδικός αγώνας, με 100 περίπου παιδιά να λαμβάνουν μέρος. Eκτός από το μετάλλιο, κληρωθήκαν δωράκια, και όλα τα παιδιά πήραν εκτυπωμένη μια ομαδική φωτογραφία ως ενθύμιο για τον αγώνα τους.
Ακολούθησε Τεχνική Ενημέρωση από τον Λουκά Πρατίλα και «Χυλοπίτα Party» στο λαογραφικό μουσείο του χωριού.
Η ημέρα του αγώνα ξημέρωσε με ιδανικές θερμοκρασίες για τους αθλητές και ένα χωριό επί ποδός.
Σήμανση πυκνή, έντονη και τόσο εμφανής, που δεν υπήρχε περίπτωση να χάσεις τον δρόμο. Σταθμοί υπερπλήρεις, με τρομερούς εθελοντές να στηρίζουν τους αθλητές, ενώ στον τερματισμό οι δρομείς κεράστηκαν παραδοσιακές πίτες από της γυναίκες του χωριού.
Το Karpenissi Trail αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό. Γίνεται σε υπέροχη εποχή, μπορείς να βρεις οικονομικά καταλύματα που συνεργάζονται με τη διοργάνωση, να συνδυάσεις προσκύνημα στον μοναστήρι του Προυσσού με πεζοπορία σε πανέμορφα μονοπάτια, ράφτινγκ, ιππασία ή απλά να κάτσεις στην πλατεία του χωριού να φας το θεσπέσιο γαλακτομπούρεκο!
Πηγή: irunmag.gr