Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Στο πλευρό του Μάκη Γκαγκάτση ο Γιώργος Παπαντζίμας


Το σχήμα με το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ στις εκλογές που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου, παρουσίασε ο Μάκης Γκαγκάτσης το μεσημέρι της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», κάνοντας λόγο για βέβαιη νίκη, προσθέτοντας όμως ότι δεν χρειάζεται αλαζονεία και έπαρση. Κατά την παρουσίασή του, και αφού ευχαρίστησε ανθρώπους που είναι δίπλα του, με πρώτο τον πατέρα του, πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο αποχωρήσας αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Η συγκέντρωση δείχνει ότι οι εκλογές έχουν κριθεί, δεν χρειάζεται όμως αλαζονεία».

Είπε, μάλιστα, πιο αναλυτικά: «Συνολικά 38 Ενώσεις είναι εδώ και στηρίζουν, σε ψήφους είναι 39 γιατί η Ένωση γυναικών έχει διπλή ψήφο και αναμένεται ανακοίνωση από μία ακόμη. Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ και 4-5 Ενώσεις ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει για λόγους ανωτέρας βίας. Πάνω από 50 μέλη της Συνέλευσης στηρίζουν την προσπάθεια. Θέλω να πω ότι όσοι εκλεγούν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη θα δίνουν το “παρών” στις συνεδριάσεις της ΕΕ».

Πρόσθεσε: «Ακόμη και οι Ενώσεις που δεν είναι μαζί μας, τις καλώ όλοι μαζί να πάμε το ποδόσφαιρο παρακάτω. Ο Τάκης Μπαλτάκος προσπάθησε και προσπαθεί υπό πολύ δύσκολες συνθήκες να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και τον ευχαριστώ πολύ. Δεν πρέπει να υπάρχει αλαζονεία και έπαρση, η συγκέντρωση δείχνουν ότι έχουν κριθεί οι εκλογές. Να αξιολογήσουμε τις απαιτήσεις που υπάρχουν και να πάμε μπροστά και το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Όσο για τις πρώτες κινήσεις εφόσον εκλεγεί: «Θα στείλουμε στον κύριο Ροζέτι απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Για τον εκτελεστικό διευθυντή πρέπει να κάνουμε προκήρυξη για να επιλεγεί ο κατάλληλος. Δεν πρέπει να γίνει ξανά τελικός χωρίς κόσμο, η Εθνική να ξαναπάει σε μεγάλη διοργάνωση όπως επί ημερών του πατέρα μου».

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, ο Μάκης Γκαγκάτσης σχολίασε πως «σήμερα ήταν μία συγκέντρωση νίκης. 38 Ενώσεις, με 39 ψήφους και μία ακόμη Ένωση που θα βγάλει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, έχουν δηλώσει επίσημα την στήριξή τους στην υποψηφιότητα μου και στην υποψηφιότητα των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που κατεβαίνουν μαζί μου. Είναι ένα μήνυμα νίκης αυτή η συγκέντρωση. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ενωτικά όμως, όλο το ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν παρούσες, ακόμη και οι Ενώσεις που μπορεί να κατεβάσουν υποψηφίους που δεν είναι στο ψηφοδέλτιό μας».

Σε ερώτημα για το αν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές απάντησε πως «ακούγονται κάποια ονόματα, με χαρά να έχω κάποιον ανθυποψήφιο. Ακούγονται πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάποια δήλωση»

«Δεν έκανα προγραμματικές δηλώσεις, ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι το πρώτο στοίχημα. Για την ΚΕΔ, επειδή ενδιαφέρει πολλούς, και επί 16 χρόνια εργαζόμουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την οποία αποχωρώ από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου», πρόσθεσε. 

Τόνισε ακόμα πως «θα στείλουμε στον κ. Ροζέτι απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Έναν, δύο, όσους νομίζει ο ίδιος πως είναι κατάλληλοι γι΄ αυτήν την θέση. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΚΕΔ, ο οποίος θα επιλεγεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που ο ίδιος θα επιλέξει». 

«Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Και από εκεί θα ζητήσουμε και γι΄ αυτήν την θέση, την στήριξη της UEFA, είναι πολύ σημαντικό να κατατεθούν βιογραφικά. Και η Εκτελεστική Επιτροπή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την καλύτερη απόφαση για την αναβάθμιση της ΕΠΟ», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τον ΠΑΟΚ

«Είναι κάτι που με συγκινεί. Μετά από 16 χρόνια δε θα είμαι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δε θα κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί! Από 8 χρονών που με πήγε για πρώτη φορά ο πατέρας μου στο γήπεδο. Αυτήν τη στιγμή, όμως, καταθέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όλες οι ομάδες, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια συγκινητική στιγμή για μένα. Στην Τούμπα, όποτε πηγαίνω, θα πηγαίνω μόνο ως φίλαθλος, όπως πριν το 2008», σχολίασε. 

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου

«Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς έπαρση και αλαζονεία, δεν έχει σημασία ότι σήμερα έχουν κριθεί οι εκλογές. Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν εδώ σήμερα, ακόμη και οι ΠΑΕ που δεν θα στηρίξουν την συγκεκριμένη κίνηση, μόνο ενωτικά μπορεί να βρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος υπήρξε ένα σημείο καμπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα που προέρχομαι και δεν ήταν φαβορί να το κατακτήσει, από τον ΠΑΟΚ. Η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου για πρώτη φορά από ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, του Κυπέλλου από μία άλλη μεγάλη ομάδα τον Παναθηναϊκό παίζοντας στον τελικό με μία επίσης της πόλης μας, τον Αρη, σε άδειες κερκίδες όμως. Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό προφανώς, έχω ακούσει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν είναι κάτι που διαφωνώ, ίσα-ίσα συμφωνώ. Θα πρέπει να μπει στην προκήρυξη του Κυπέλλου να μπει είτε το ΟΑΚΑ, είτε το Καυτανζόγλειο μόνο και εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις για να γίνεται τελικός όταν βρίσκεται σε αυτόν μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά, αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, το ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος για να γίνεται τελικός με κόσμο, όπως αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι το 2022, διοργανώθηκε εκεί τελικός με σχεδόν 55.000 κόσμου, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου, με ελάχιστα έκτροπά που συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του. Και αυτό δείχνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε», απάντησε. 

Για το αν είναι πρόκληση για το νέο πρόεδρο της ΕΠΌ να φέρει κοντά τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου πρόσθεσε πως «πραγματικά μόνο αν πορευτούν και οι τέσσερις μεγάλοι μαζί, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος, στο country ranking με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό πήγαμε στην 15η θέση, αυτό αυτομάτως έφερε μία αναβάθμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού από την επόμενη σεζόν, θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη. Θα είναι μέσα στις προσπάθειές μου (σ.σ. να έρθουν κοντά), πραγματικά θέλω να αναβαθμιστεί η διαιτησία γι' αυτό και θα απευθυνθώ και στον κύριο Ροζέτι και στον κύριο Τσέφεριν».

Το ψηφοδέλτιο και όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Γκαγκάτση

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την ομιλία του, ανέφερε ονομαστικά τις Ενώσεις που στηρίζουν, παρουσιάζοντας παράλληλα και τα υποψήφια τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ):

Υπόψηφια τακτικά μέλη ΕΕ:

  • Παντελής Χατζημαρινάκης, ΕΠΣ Εβρου
  • Γιώργος Χατζησαρόγλου ΕΠΣ Δράμας
  • Σταύρος Σαρηγιαννίδης ΕΠΣ Χαλκιδικής
  • Δήμος Κιουπτσίδης ΕΠΣ Γρεβενών
  • Αστέριος Τόκας ΕΠΣ Πιερίας
  • Κώστας Βρακάς ΕΠΣ Ηπείρου (με αναφορά ότι θα αναλάβει έφορος Εθνικών ομάδων)
  • Βασίλης Σιδέρης ΕΠΣ Αργολίδας
  • Νίκος Τζώρτζογλου ΕΠΣ Ηρακλείου
  • Δημήτρης Μπουχλαριώτης ΕΠΣ Λάρισας
  • Τάκης Καρράς ΕΠΣ Λακωνίας
  • Βίκυ Δημητρακοπούλου ΕΠΣ Ηλείας (ως γυναίκα εκπρόσωπος)
  • Στέργιος Αντωνίου ΕΠΣ Πέλλας (θα κριθεί τη μέρα των εκλογών αν έχει δικαίωμα ηλικιακά)

Υποψήφια αναπληρωματικά μέλη ΕΕ:

  • Γιάννης Δαλακούρας ΕΠΣ Ξάνθης
  • Γιώργος Πριονίδης ΕΠΣ Καβάλας
  • Δαμιανός Καγκελίδης ΕΠΣ Δράμας
  • Γιάννης Αποστόλου ΕΠΣ Κοζάνης
  • Δημήτρης Τριανταφύλλου ΕΠΣ Καστοριάς
  • Τέλης Βερρής ΕΠΣ Λέσβου
  • Κώστας Νικολαΐδης ΕΠΣ Χίου
  • Θωμάς Κάρτσακλας ΕΠΣ Πρέβεζας
  • Μίλτος Καλόγηρος ΕΠΣ Θεσσαλίας
  • Γιάννης Ρέτσας ΕΠΣ Εύβοιας
  • Χριστίνα Φοροπούλου ΕΠΣ Μακεδονίας (ως γυναίκα εκπρόσωπος)

Στηρίζουν την υποψηφιότητα: Μάνος Γαβριηλίδης ΕΠΣ Θράκης, Στέργιος Μουρτζίλας ΕΠΣ Ημαθίας ΕΠΣ Κιλκίς Κώστας Πάταρας, Σάββας Δημητριάδης ΕΠΣΜ αναπληρωματικό μέλος Ολυμπιακής Επιτροπής, Νίκος Κατσαβάκης ΕΠΣ Σερρών, Κώστας Αντωνιάδης ΕΠΣ Φλώρινας, Θανάσης Τρομπούκης ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Μπουτζιώλης ΕΠΣ Τρικάλων, Γιώργος Παπαντζίμας ΕΠΣ Ευρυτανίας, Γιάννης Σπάθας ΕΠΣ Πειραιά, Σταύρος Γεωργόπουλος ΕΠΣ Αρκαδίας, Κώστας Κωνσταντινίδης ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Δασκαλομαρκάκης ΕΠΣ Λασιθίου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, ΕΠΣ Ρεθύμνου, Λάμπρος Ανδριόπουλος, Ένωση προπονητών, Αντώνης Κιουρεξίδης, Ένωση Γυναικών, Θεμιστοκλής Βαλσαμής EΠΣ Κεφαλληνίας.

*Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και η ΕΠΣ Βοιωτίας και ο πρόεδρος της, Κώστας Νίκας ανακοίνωσαν τη στήριξη στην υποψηφιότητα Γκαγκάτση.

Ο Γκαγκάτσης τόνισε ακόμη ότι θα φανεί αν στηρίζει η ΕΠΣ Κέρκυρας και ορισμένες ακόμη Ενώσεις. 

Πηγή: www.efsyn.gr