Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Ε4 Πανταβρεχει και ΕΟΣ Αγράφων


Ο σύλλογος μας Ε4-Το Πάντα Βρέχει και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων μετά από συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΟΣΑ Thomas Ntavarinos αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για κοινές δράσεις και συνέργειες στην Ευρυτανία!!
Ο ΟΣΑ τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει και σηματοδοτήσει περισσότερα από 30 μονοπάτια στα Άγραφα και 270+ αναρριχητικές διαδρομές. Είναι ένας σύλλογος ενεργός με πολλές εμπειρίες και μεγάλη τεχνογνωσία σε ότι έχει να κάνει με το βουνό!!!
Η συνεργασία αυτή βασίστηκε στην αγάπη για το βουνό και των δύο συλλόγων αλλά και σε ένα όραμα κοινών δράσεων για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Ευρυτανίας και ανάπτυξης των ερημωμένων χωριών, μέσα από την προσέλκυση ανθρώπων που θα πεζοπορήσουν, θα τρέξουν, θα αναρριχηθούν…… και θα γνωρίσουν τα μοναδικα τοπία που μας χαρίζει απλόχερα η Ευρυτανία!

Ο Θωμάς πριν από ένα χρόνο περίπου, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την 7η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο, το Νταουλαγκίρι, στα 8.167m των Ιμαλαΐων. Συνεχίζοντας τις αναβάσεις του σε βουνά των Ιμαλαΐων την Πέμπτη 6 Ιουνίου αναχωρεί για το Πακιστάν για να κατακτήσει το «Nanga Parbat» την 9η ψηλότερη κορυφή στη Γη, με ύψος 8.126m το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, «θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος». 
Το «Νάνγκα Παρμπάτ» είναι γνωστό ως το βουνό φονιάς, επειδή είναι μια από τις πιο φονικές κορυφές, ψηλότερες των οκτώ χιλιομέτρων. Σύντομα θα έχουμε και φωτογραφικό υλικό από την προσπάθεια του!!
Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και υγιής επιστροφή στην Ελλάδα!

Η ισχύς εν τη ενώσει!!!