Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Παράταση για το έργο «Κατασκευή γηπέδου στην Κρέντη Τ.Κ. Κερασοχωρίου»


Σε αναμονή τίθεται η ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή γηπέδου στην Κρέντη Τ.Κ. Κερασοχωρίου Δήμου Αγράφων», λόγω της νέας παράτασης που αιτήθηκε ο ανάδοχος μέχρι να παραδοθεί το έργο.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Επιτροπή Αγράφων αποφάσισε τη χορήγηση παράτασης του έργου αναδόχου ΤΡΙΧΩΝΙΣ ΑΕ μέχρι 31 Ιουλίου 2024, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να τακτοποιηθεί οικονομικά η εργολαβία. Ο ανάδοχος αιτήθηκε τη χορήγηση παράτασης λόγω της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου (προαύλιος χώρος και χώρος μπάσκετ) στο σημείο όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί το γήπεδο 5*5 και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο χώρος όπου προβλέπεται να κατασκευασθεί το γήπεδο χρησιμοποιείται ως προαύλιος χώρος του δημοτικού σχολείου και υπάρχει και το γήπεδο μπάσκετ, όποτε δεν μπορούν να εκτελεσθούν εργασίες, παρά μόνο το χρονικό διάστημα μετά το πέρας λειτουργίας του σχολείου, ήτοι από 15 Ιουνίου 2024 και μετά. Επίσης κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2023 έως Φεβρουάριος 2024, επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις-θερμοκρασίες χαμηλές) και δεν ήταν δυνατόν να εκτελεσθούν εργασίες σκυροδετήσεων και ασφαλτοστρώσεων του έργου του θέματος και υπήρξε καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

 

Πηγή: www.evrytanikospalmos.gr