Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Σπουδαία ονόματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου

 

Με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων διεξάγεται την προσεχή Κυριακή 12 Μαΐου το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος στη Δομνίστα της Ευρυτανίας.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας στο Ορεινό τρέξιμο, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, που κατέλαβε τη 13η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στο Ίνσμπρουκ, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Θανάσης Παγουνάδης και η χάλκινη ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία πρωταγωνιστεί στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια.

Η εκκίνηση και τερματισμός των 46 χλμ θα δοθεί στις 8 το πρωί από το δασύλλιο του προφήτη Ηλία, 200 μ. από την κεντρική πλατεία της Δομνίστας.

Οι διαδρομές που θα χρησιμοποιηθούν είναι όμοιες με αυτές της διοργάνωσης του Evrytania Trail Races που διεξάγονται εκεί κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Από τον αγώνα θα γίνει η επιλογή της εθνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ανσί της Γαλλίας στο διάστημα 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου.

Δρομείς κάθε επιπέδου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν στον αντίστοιχο αγώνα open 46 και 20 χλμ που διεξάγεται από το σύλλογο Ε4-Το Πάντα Βρέχει.

Η Ομοσπονδία δίνει έμφαση στους αγώνες Ορεινού Τρεξίματος τόσο με την ποιοτική αναβάθμιση των πρωταθλημάτων όσο και με την εκπροσώπηση της χώρας μας σε διοργανώσεις παγκοσμίου και ευρωπαϊκού επιπέδου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου, το Δήμο Καρπενησίου και το σύλλογο Ε4-Το Πάντα Βρέχει.

Πηγή:  www.runbeat.gr