Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Άτλας 93-89

Συναρπαστική εξέλιξη και στο δεύτερο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου, με την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης να επικρατεί με 93-89 του Άτλαντα.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 7 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 19:00. Ήταν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών θεατών.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου στηριζόμενη στον νεανικό ενθουσιασμό για μια ακόμη φορά ήταν παθιασμένη και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας κόντρα στον εξαιρετικό της αντίπαλο. Οι «πράσινοι» διανύουν την καλύτερη χρονιά στην ιστορία τους σε ανδρικό επίπεδο, παρουσιάζοντας συνεχή βελτίωση. Γιάννης Τσάνε και Δημήτρης Κουτσοκώστας σημείωσαν από 25 πόντους ο καθένας. Η Πανευρυτανική βρίσκεται στην 3η θέση με 7 νίκες και 4 ήττες, διατηρώντας ελπίδες για την πρόκριση στο Final 4.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη βρισκόταν συνεχώς σε επαφή με το σκορ και γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες, παλεύοντας μέχρι το τέλος για την ανατροπή, ακόμη και όταν βρέθηκε στο -8.  Για τους πάντοτε μαχητικούς «Άτλαντες» ο Δημήτρης Σταλίκας έκανε καταπληκτική εμφάνιση με 30 πόντους. Ο Γυμναστικός έμεινε 4ος με 6 νίκες και 5 ήττες, μένοντας εκτός της προνομιούχου 2αδας.

Για την επόμενη (13η) αγωνιστική η Πανευρυτανική θα παίξει την Κυριακή 19 Μαΐου στην Ιστιαία με την τοπική Ακαδημία, ενώ μια ημέρα πριν ο Άτλας παίζει στη Λαμία με τα Φάλαρα Στυλίδας.

 

Πλήθος κόσμου

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές, με τις δυο ομάδες της Ευρυτανίας να προσφέρουν το καλύτερο μεταξύ τους ματς όλων των εποχών.

 



2/2

Η Πανευρυτανική είχε επικρατήσει και στο ματς του α΄ γύρου με 87-80 στην παράταση σε μια εξίσου «χιτσκοκική» αναμέτρηση. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι ο Άτλας είχε το «απόλυτο» νικών (Περίπου 20 στον αριθμό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες για 9 χρόνια) στα τοπικά ντέρμπι, ωστόσο φέτος τα δεδομένα άλλαξαν στους δυο αγώνες, με την Π.Α.Κ. να παίρνει τα ηνία.

 

Ντέρμπι 3ης θέσης

Το παιχνίδι καθόρισε την ομάδα που θα πάρει προβάδισμα για την 3η θέση και θα διατηρούσε ελπίδες για το Final 4, «κυνηγώντας» τη 2η Ακαδημία Ιστιαίας. Πριν την έναρξη του αγώνα οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν.

 

Παίχτες-«κλειδιά»



 

 

 

 

 

 

Για τους νικητές οι: Δημήτρης Κουτσοκώστας (Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν από 25 πόντους. Μάλιστα ο Κουτσοκώστας σκόραρε και δυο 3ποντα.

 


Εορτάζων ο Θωμάς


 

Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία) του Γυμναστικού έκανε γενέθλια στο γήπεδο. Σκόραρε 4 πόντους.

 

Φετινό ντεμπούτο


 

Για τον Άτλαντα την πρώτη του φετινή εμφάνιση έκανε ο στρατευμένος Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία).

 

Πολλές τεχνικές

Οι τεχνικές ποινές από τον ρέφερι Αντώνη Πατάγια (Φωτογραφία) προσέγγισαν η ξεπέρασαν τις 10 στον αριθμό. Ο κ. Πατάγιας σφύριξε το ιδιαίτερα δύσκολο ματς με τον Καρπενησιώτη Θανάση Χουσιάδα.

 


Ηγέτης ο Σταλίκας


 

Ο 51χρονος Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία) έκανε καταπληκτική εμφάνιση για τον Άτλαντα με 30 πόντους και 5 εύστοχα 3ποντα. Ο Μανώλης Κάππας είχε 20 με μια τρίποντη «βόμβα»

 


Μικρό προβάδισμα

Η Πανευρυτανική προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 23-19.

 


Στον πόντο ο Άτλας

Το ημίχρονο έληξε με 48-49 υπέρ του Άτλαντα, που πέτυχε ένα επιμέρους σκορ 25-30 στο δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν αρκετά ανοιχτό.

 


Εναλλαγή στο προβάδισμα

Με τη λήξη της 3ης περιόδου η Π.Α.Κ. προπορεύτηκε με 71-69. Οι «πράσινοι» σημείωσαν ένα επιμέρους 23-20.

 



Με καθοριστικό τον Τάκη


 

Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία) με τρεις τρίποντες «βόμβες» στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με σκορ 93-89 (22-20 το επιμέρους).

 





Τραυματισμός Κάππα


 

23 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα τραυματίστηκε ο Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία) του Άτλαντα μετά από επιθετική προσπάθεια του και κερδισμένο φάουλ. Το παιχνίδι διακόπηκε για 10 περίπου λεπτά, ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Να σημειωθεί το σκορ μέχρι τον τραυματισμό του Κάππα ήταν 91-83, με τον Γ.Σ.Α να καταφέρνει να μειώνει σε 91-89 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, «αγγίζοντας» την ολική ανατροπή.

Με 5 φάουλ αποβλήθηκαν ο Νίκος Γραμματίκας της Π.Α.Κ. και ο Παναγιώτης Κατσαρός του Άτλαντα.

 




Τα δεκάλεπτα

23-19, 48-49, 71-69, 93-89

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 19(1), Ρουμελιώτης Β., Κουτσοκώστας 25(2), Κουδουνάς, Πάζιος 2, Γραμματίκας 5, Κορμανός 1, Τάκης 14(3), Πιπέρας, Ευθυμίου 2, Τρίκας, Τσάνε 25

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 30(5), Καψάλης 3, Κοκοτίνης 4, Κάππας 20(1), Νούλας 12, Μπίκας, Κατσαρός 2, Ανδρέου, Σαμαντάς 1, Μπουμπουρής Κ. 4, Τσιγαρίδας 9, Χονδρός 4

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος- Θανάσης Γιαννόπουλος-Κώστας Λούβαρης  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος