Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Εντυπωσιακό το 3ο βασιλικό ετάπ με τερματισμό στο επιβλητικό Βελούχι


Με απόλυτη πρωταγωνίστρια την Team Felt Felbermayr (🇦🇹), ολοκληρώθηκε το βασιλικό ετάπ του ΔΕΗ International Tour of Hellas 2024. Η αυστριακή ομάδα έκανε το 1-2 στον ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι, με τους Riccardo Zoidl (🇦🇹) και Hermann Pernsteiner (🇦🇹), έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνιση. Παράλληλα, ο Zoidl (🇦🇹) ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης και στην βαθμολογία των βουνών! Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Valerio Conti (🇮🇹) της Team corratec - Vini Fantini (🇮🇹), επικρατώντας του Marton Dina (🇭🇺) (ATT Investments(🇨🇿)) στο μεταξύ τους σπριντ.

  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός αναφέρει: "Το «βασιλικό» ετάπ στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 στο εμβληματικό Βελούχι, στα 1858 μ υψόμετρο έφτασε στο τέλος του. Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους διοργανωτές και θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές  που δούλεψαν για την σημαντική αυτή διοργάνωση.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρουτσης σημειώνει: 🚴‍♂️ΔΕΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2024

Ημέρα του «βασιλικού» ετάπ στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024!
⛰️ Στην εντυπωσιακή ανηφόρα των 12 χλμ, από το Καρπενήσι στο Βελούχι, στα 1858μ. υψόμετρο «βασιλιάς» αναδείχθηκε ο Αυστριακός Riccardo Zoidl, της UCI ομάδας Felt Felbermayr!
Συνολικά 111 ποδηλάτες τερμάτισαν από Καρδίτσα, απ' όπου ξεκίνησαν 115, με τον Έλληνα Περικλή Ηλία να τερματίζει 12ος μετά από μία συναρπαστική προσπάθεια!
Μπράβο Περικλή👏

Η Ελλάδα παρουσίασε μέσα από την παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση, μία συγκλονιστική ποδηλατική εμπειρία και στο Υπουργείο Αθλητισμού είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να αναδείξουμε και το «ορεινό» πρόσωπο της χώρας μας.

Όλα τα στελέχη της Cycling Greece και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, οι Εθελοντές, η Ελληνική Αστυνομία, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού έχουν οργανώσει τα πάντα, έχουν προβλέψει κάθε πιθανό σενάριο.
Το πετάλι σταθερά ανηφορικό και δύσκολο! Θα φτάσουμε όμως στην κορυφή, που αξίζει η Ελλάδα🇬🇷

O Δήμος Καρπενησίου αναφέρει: '"Άριστο" το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 με τερματισμό το επιβλητικό Βελούχι 

Ένα πραγματικό αγωνιστικό "κόσμημα" ήταν το 3ο εταπ του ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, το οποίο τερμάτισε στο επιβλητικό Βελούχι.
Η διαδρομή των 159,7 χιλιομέτρων και 4.528 μέτρων υψομετρικής εντυπωσίασε αθλητές και διοργανωτές, μη έχοντας να ζηλέψει το παραμικρό από τα αντίστοιχα ετάπ των τριών μεγάλων Γύρων Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.
Νικητής αναδείχτηκε ο Αυστριακός Riccardo Zoidl. Συνολικά 111 ποδηλάτες τερμάτισαν από την Καρδίτσα, απ' όπου ξεκίνησαν 115, με τον Έλληνα Περικλή Ηλία να τερματίζει στην 12η θέση.
Οι εικόνες της περιοχής μας ταξίδεψαν μέσω της τηλεοπτικής προβολής στις 5 ηπείρους, προβάλλοντας τις ομορφιές και το φυσικό κάλλος της Ευρυτανίας.
Ως Δήμος Καρπενησίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους όσοι συνέβαλλαν για αυτό το άρτιο αποτέλεσμα, ειδικότερα τους εθελοντές και τους διοργανωτές που επέλεξαν τον τόπο μας για αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.
 Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στηρίζοντας πάντα όλες τις αθλητικές διοργανώσεις!'