Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ποταμιά-Άγραφα 3-2 (2-2 Κανονική Διάρκεια)

Σε ένα συναρπαστικό ματς που τα είχε όλα η πιο έμπειρη Ποταμιά με γκολ του Χρήστου Λέρη στο 116΄ νίκησε τα ανταγωνιστικά Άγραφα με σκορ 3-2, κάνοντας το νταμπλ.

Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου στις 4 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία 100 και πλέον θεατών.

Η Ποταμιά του Κώστα Γουλέτα τα βρήκε σκούρα απέναντι σε έναν μαχητικό αντίπαλο και χρειάστηκε να φτάσει στο 116΄ για να σημειωθεί το νικητήριο γκολ τίτλου από τον Χρήστο Λέρη. Οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν δυο φορές στο ματς στο 37΄ με τον Χάρη Κουτσουπιά και στο 75΄ με απευθείας φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Στο 119΄ αποβλήθηκε ο Χρήστος Λέρης, με την Ποταμιά να ολοκληρώνει με 10 παίκτες.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση, έχοντας 20αδα, συσπείρωση και σωστό αγωνιστικό πλάνο. Διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τον πρώτο τους τίτλο, αλλά για μια ακόμη φορά έφτασαν στην πηγή και δεν ήπιαν νερό. Ο Κατσαντώνης παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ ισοφάρισε στο 51΄ με τον Ταξιάρχη Καλύβα και με τον Φώτη Ζαχαράκη στο 87΄, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο από μια στατική φάση δέχτηκε και 3ο γκολ από στημένη φάση σε καθοριστικό σημείο. Διπλό δοκάρι στην ίδια φάση είχε στο 41΄ ο Ανέστης Κοράκης και ο Γιάννης Ηλιάδης,

Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος στον νομό Ευρυτανίας, με την Ποταμιά να κατακτά και τους δυο τίτλους.

 

Πάνω από 100

Το πιο ενδιαφέρον ματς της σεζόν στην Ευρυτανία ήταν ο τελικός σε μια ανταγωνιστική συνάντηση που τα είχε όλα. Σίγουρα οι 100 και πλέον θεατές αποζημιώθηκαν από το σασπένς του αγώνα.

 


Ολοκλήρωση σεζόν

Την Κυριακή 26 Μαΐου ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν στο νομό Ευρυτανίας.

 

Νταμπλούχος η Ποταμιά

Η Ποταμιά κατέκτησε και το κύπελλο μετά το πρωτάθλημα, κάνοντας το ντάμπλ. Παράλληλα αυτόματα εξασφαλίζει και την συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας. Έφτασε στο 5ο κύπελλο της ιστορίας της, διατηρώντας τα ηνία στον θεσμό.

 

Ζευγάρι παράτασης

Οι δυο ομάδες και στο 2016 είχαν αγωνιστεί σε τελικό κυπέλλου, όπου και τότε το παιχνίδι είχε οδηγηθεί στην παράταση με την Ποταμιά να κερδίζει τότε με 2-1.

 

Οι αυτοδιοικητικοί

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Παναγιώτης Γκορόγιας,  ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Σκαρπής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου Χρήστος Αρμάγος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων Ηλίας Τσιγαρίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός. Παρών φυσικά ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας και ο επικεφαλής της Ευρυτανικής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας.

 



Όλα από στημένα

Και τα 5 τέρματα του τελικού σημειώθηκαν από στημένες φάσεις.

 

20αδα Αγράφων

Εικόνα ομάδας παρουσίασαν τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου, έχοντας αποστολή 20 ποδοσφαιριστών και δυο ακόμη τραυματιών αθλητών εκτός αποστολής. Η συσπείρωση φάνηκε και εντός 4 γραμμών, με την ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

 

Α΄ Μέρος

 

Είσοδος με παιδιά Ακαδημίας

Οι δυο ομάδες εισήλθαν στο αγωνιστικό χώρο μαζί με τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, περνώντας και μέσα από πυροτεχνήματα. Ενώ έγινε και είσοδος μαζί με το τρόπαιο. Πριν την έναρξη επίσης του παιχνιδιού διεξήχθη αγώνας επίδειξης ακαδημιών.

 





Ευχές Προέδρων

Πριν την έναρξη του αγώνα ευχές για καλό αγώνα στους ποδοσφαιριστές των ομάδων έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας, ο ταμίας της ΕΠΣΕ Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος της Ποταμιάς Δημήτρης Νάσιος και ο Γενικός γραμματέας των Αγράφων Μιχάλης Λάμπρου.

 



Ανέβηκε από το 30΄

Η Ποταμιά χάρης σε ένα καλό δεκάλεπτο από το 30ο λεπτό και έπειτα βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και προηγήθηκε με 1-0.

 

Μπροστά με Κουτσουπιά


 

Ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) στο 37΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη Ζαλοκώστα από τα δεξιά με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 1-0.

 




Διπλό δοκάρι Αγράφων



 

 

 

 

 

 

Σημαντική στιγμή για την ισοφάριση απώλεσαν στο 41΄ τα Άγραφα όταν το απευθείας φάουλ του Ανέστη Κοράκη (Φωτογραφία Αριστερά) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα και στην επαναφορά ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά) με διπλή προσπάθεια σημάδεψε στο αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.

 


«Έχασε» Αθανασόπουλο


 

Τραυματίας αποχώρησε στις καθυστερήσεις ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) της Ποταμιάς, με τον Κώστα Γιαννακόπουλο να τον αντικαθιστά.

 


Οι καλύτερες φάσεις

14΄: Ο Ζαλοκώστας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Λέρη έφυγε άουτ.

19΄: Μετά από λάθος του Ηλιάδη, σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Νικοπολιδης.

34΄: Ο Λέρης βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο Α., που πλάσαρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε έγκαιρα εκτός περιοχής.

36΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης σούταρε, με τον τερματοφύλακα των Αγράφων να αποκρούει εντυπωσιακά εξ επαφής σε κόρνερ.

37΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Κουτσουπιάς από κοντά με προβολή στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.

39΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Λέρη έφυγε άουτ.

41΄: Ο Κοράκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στην συνέχεια βρήκε στον Καλύβα, ο Ηλιάδης πλάσαρε στην επαναφορά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε και στην επαναφορά το νέο πλασέ του Ηλιάδη χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.

 

Β΄ Μέρος

 

Αμφίρροπο ματς και 2-2

«Χορταστικό» ήταν το δεύτερο μέρος, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-2 και την αναμέτρηση να οδηγείται στην ημίωρη παράταση.

 

Ισοφάριση με Τ. Καλύβα


 

Η ομάδα του Δημήτρη Κολλημένου έφερε το ματς στα ίσα στο 51΄ όταν μετά το χτύπημα φάουλ του Δημήτρη Ίβρου την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Γιώργου Καλύβα, στην επαναφορά ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία) με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

 



Φάουλ Γενιτσαρόπουλου


 

Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) στο 75΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε από όλους σκόραρε το 2-1.

 




Το έστειλε παράταση


 

Ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στο 87΄ έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση αφού ισοφάρισε σε 2-2 με κοντινή προβολή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Ίβρου από τα δεξιά, σουτ του Άγγελου Τσιγαρίδα και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Γιώργου Καλύβα.

 



Κίτρινη σε Οικονόμου

Μετά το γκολ της ισοφάριση ο φροντιστής των Αγράφων Παναγιώτης Οικονόμου αντίκρισε κίτρινη κάρτα.

 


Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Εκτέλεση φάουλ του Ίβρου απέκρουσε ο Καλύβας Γ. και στην επαναφορά ο Καλύβας Τ. από κοντά με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

57΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

71΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έδωσε στον Λέρη που σούταρε από κοντά και ο πορτιέρο των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια.

75΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία των Αγράφων (2-1).

83΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Πλεξίδας και η κεφαλιά του Λέρη αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Αχλαδή.

87΄: Ο Ίβρος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσιγαρίδας σούταρε, ο Καλύβας Γ. απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ζαχαράκης με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2.

96΄: Σέντρα-σουτ του Λέρη από αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νικοπολίδης.

 

Παράταση

 

Λιγοστές φάσεις

Η ημίωρη παράταση είχε ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες με την Ποταμιά να ευτυχεί στο 116΄ και να σκοράρει το γκολ-τίτλου.

 

Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι

Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 110΄ σε μαρκάρισμα του Άγγελου Τσιγαρίδα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

 


Έξω ο «Γκο»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ποταμιάς Γιώργος Γκορόγιας της Ποταμιάς αποβλήθηκε στο 113’ για έντονη διαμαρτυρία.

 


«Λυτρωτής» ο Λέρης


 

4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της παράτασης η Ποταμιά πέτυχε το γκολ τίτλου, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

 




Αποβολή σκόρερ

Ο σκόρερ της Ποταμιάς Χρήστος Λέρης στο 119΄ αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

 


Οι καλύτερες φάσεις

116΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Λέρης με κοντινή κεφαλιά σκόραρε το γκολ τίτλου (3-2).

119΄: Ο Λέρης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

 

Κίτρινες Κάρτες

Πλεξίδας, Μαντζιούτας, Κοτρώνης, Γιαννακόπουλος, Τσάκνης, Αχλαδής, Τσιγαρίδας, Ίβρος

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος Α., Σαπούνης, Λέρης, Κουτσουπιάς

Άγραφα: Ζαχαράκης, Αχλαδής, Τσιγαρίδας, Ίβρος, Ηλιάδης, Νικοπολίδης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Καλύβας Γ., Πλεξίδας, Σαπούνης, Μαντζιούτας, Κοτρώνης, Αθανασόπουλος(45’+1΄ λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Κουτσουπιάς Θ., Λέρης, Σταμούλης(84΄ Τσάκνης), Γενιτσαρόπουλος Α., Ζαλοκώστας

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Νικοπολίδης, Αχλαδής, Τσιγαρίδας, Ίβρος, Ηλιάδης, Κοράκης, Καλύβας Τ.(81΄ Ρουμελιώτης), Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Χ., Σερπάνος(76΄ Γραβιάς), Καλτσής(46΄ Ζαχαράκης)

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος