Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Παμπαίδες: Γ.Σ. Άτλας-Λοκρός Αταλάντης 56-43

Υποδειγματικό ξεκίνημα στη 2η φάση για τον Άτλαντα, που επικράτησε με 56-43 του Λοκρού Αταλάντης.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στη 13:00. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης του πρωταθλήματος παμπαίδων της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετού κόσμου.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη ήταν αποφασισμένος και δείχνει ικανός να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι χαρακτηριστικό πως στην 3η περίοδο έκανε ένα επιμέρους 12-0, μη δεχόμενος πόντο και ανατρέποντας το σκορ, αρχίζοντας με το «δεξί» και εκμεταλλευόμενος την έδρα του.

Ο Λοκρός του Σάκη Τσακανίκα αποτελεί ένα αρκετά αξιόλογο σύνολο, το οποίο προκρίθηκε ως πρώτο από τον όμιλο του. Στο αγωνιστικό κομμάτι παρότι έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ ξεκίνησε με το «αριστερό» σε ένα ματς ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής οι Ευρυτάνες θα παίξουν στη Λιβαδειά με τον τοπικό Εθνικό, ενώ η Αταλάντη υποδέχεται μια άλλη ομάδα της Βοιωτικής πόλης, τον Απόλλωνα. Οι αγώνες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου.

 

Με 8 ομάδες

Στη φάση των «16» συμμετέχουν σε κάθε όμιλο 8 ομάδες και την πρόκριση στο Final 4 θα κερδίσουν οι δυο πρώτες. Στον όμιλο του εκπροσώπου της Ευρυτανίας Άτλαντα λαμβάνουν μέρος οι: Λοκρός Αταλάντης, Έσπερος Λαμίας, Πρωτέας Λαμίας από την Φθιώτιδα, ΓΑΣ Άμφισσας (Ακαδημία) από τη Φωκίδα, Αλίαρτος, Εθνικός Λιβαδειάς και Απόλλων Λιβαδειάς από τη Βοιωτία.

 

Αντίπαλοι στον όμιλο

Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στον Δ΄ Όμιλο της 1ης φάσης, με τον Άτλαντα να προκρίνεται ως 4ος και τον Λοκρό ως 1ος. Στο ματς της Αταλάντης, ο Άτλας κέρδισε με 45-49 και στου Καρπενησίου οι φιλοξενούμενοι με 35-49, μοιραζόμενοι τα θετικά αποτελέσματα.

 

Νέοι αθλητές

Ντεμπούτο με τον Άτλαντα των Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση έκαναν οι Πρίμπας και Ζιάκας.

 

Εναλλαγές στο σκορ

Ο Άτλας προπορεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-11, αλλά ο Λοκρός έκανε την ανατροπή και με ένα επιμέρους 5-16 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με +4 (23-27). Η συνέχεια άνηκε στους Καρπενησιώτες που ήταν εξαιρετικοί, φτάνοντας στο τελικό 56-43 (12-0 και 21-16 τα επιμέρους σκορ της 3ης και της 4ης περιόδου αντίστοιχα).

 

Οι περίοδοι

18-11, 23-27, 35-27, 56-43

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Καψάλης, Χαράμης, Σεριανάι, Καραμπάς, Κολοκώτσιος, Φέγγος, Τσιγαρίδας, Πρίμπας, Ζιάκας

 

Λοκρός Αταλάντης (Σάκης Τσακανίκας): Καραμήτρος, Δημητρίου, Γεωργάτσωνας, Ψωμάς, Ράπτης, Μπαρμπούνης, Δράκος, Παπαευαγγελίου, Σιδέρης

 

Διαιτητής; Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

Χρονομέτρης: Γιάννης Χαλκιάς

 





























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος