Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ισοπαλία στον Βόλο με 2ο βοηθό τον Μπύρο (Ευρυτανίας)

 



 

 

 

Ισοπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Νίκη Βόλου και Μακεδονικός στη Νεάπολη. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Σιμόνι, όμως ο Πολίτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε τον επίλογο στο ματς σφραγίζοντας το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε επιφυλακτικά για τις δύο ομάδες, που απέφυγαν τα μεγάλα ρίσκα από νωρίς, παρότι μοναδικό κίνητρο εκατέρωθεν ήταν μόνο το γόητρο. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο ματς ανήκε στη Νίκη Βόλου. Στο 10ο λεπτό ο Κρητικός έκανε την κίνηση από πλάγια θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός, ενώ από πλευράς Μακεδονικού ο Τσιλιγγίρης στο 18′ έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Γκραραβέλης αντέδρασε σωστά μπλοκάροντας την μπάλα.

Ο ρυθμός δεν ήταν και ο καλύτερος, με τη Νίκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει φάσεις κυρίως από το πλάι με τους δραστήριους Κάσσο και Κρητικό, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν με γρήγορες μεταβάσεις στον ανοιχτό χώρο. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με τη Νίκη να φτάνει κοντά στο γκολ στο 41ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Κάσσου μετά από σέντρα του Τοπαλίδη πέρασε μόλις άουτ. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μακεδονικό να έχει την πρώτη του καλή στιγμή στο 54′. Μετά από λάθος, οι παίκτες του Στέλιου Μαλεζά έκαναν το κλέψιμο, ο Ραμίρεζ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, όμως ο Γκαραβέλης με γρήγορη αντίδραση του έκλεισε το πεδίο και απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει, με την μπάλα να φτάνει στον Κάσσο που σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, αλλά είδε την προσπάθεια του να καταλήγει μόλις άουτ.

Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Χάσεκ, που από πλάγια θέση σούταρε παράλληλα με την εστία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πέττας πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κρητικού, αλλά ο Γουναρίδης μπλόκαρε σταθερά. Το παιχνίδι μπήκε στην τελική ευθεία, με τον Μακεδονικό να βρίσκει τελικά το γκολ. Ο Χάσεκ κουβάλησε την μπάλα, ο Ζαφειράκης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Σιμόνι χρειάστηκε απλά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο 75′ για το 0-1. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μακεδονικός σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Ραμίρεζ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γκαραβέλη, άργησε να εκτελέσει, έσπασε στο Ζαφειράκη, με τον κίπερ της Νίκης να αποκρούει, ενώ και στο ριμπάουντ ο Ραμίρεζ απέτυχε να σκοράρει, με την μπάλα να αποκρούεται για να διατηρηθεί το σκορ στο 0-1.

Τελικά η Νίκη ευτύχησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αμέσως μετά την απίθανη ευκαιρία του Μακεδονικού για το 0-2. Ο Παναγιωτίδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παναγιωτούδη εντός περιοχής, ο Πολίτης πήγε στην άσπρη βούλα και με ψυχραιμία εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών για το 1-1 στο 84′. Στο επόμενο λεπτό ο Κυριακίδης βγήκε ωραία στην κόντρα, όμως το σουτ που έκανε πήγε ψηλά, ενώ στο 92′ ο Σιμόνι σούταρε δυνατά αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε σωτήρια.

Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, σε ένα τελευταίο τέταρτο γεμάτο έντονες συγκινήσεις μετά από ένα μέτριο παιχνίδι. Με αυτό το αποτέλεσμα η Νίκη Βόλου έφτασε τους 21 βαθμούς, ισόβαθμη στην 3η θέση με τον Μακεδονικό. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου η ΑΕΛ στη Λάρισα.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας (70′ Γιαννίτσης), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (86′ Μπαλλάς), Κάσσος (73′ Πολίτης), Λίταινας, Κρητικός, Πέττας (70′ Μακατσάρια)

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Γουναρίδης, Γρομητσάρης, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Λυμπεράκης, Μελετίδης (73′ Γρηγοριάδης), Τσιλιγγίρης (46′ Ζαφειράκης), Κουλούρης (43′ Ραμίρεζ), Χάσεκ, Μπουλάτοβιτς (60′ Παναγιωτούδης), Χερίδης (60′ Σιμόνι)

Διαιτητής: Τσατσούλης (Αθήνας)
Βοηθοί: Νικολάου (Αθήνας), Μπύρος (Ευρυτανίας)

Πηγή:  www.regista.gr, Φωτογραφίες: Χρήστος Θανασούλης