Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Οκτώ ομάδες ζητούν αναστολή πρωταθλήματος – Αρνητική η ΕΠΣΣ


Σύμφωνα με πληροφορίες του Futsalhellas, οκτώ ομάδες της Stoiximan Super League θα ζητήσουν με επιστολή τους προς την ΕΠΣΣ την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα ’90, η Κόμπρα, η Σαλαμίνα, ο Ερμής Ζωγράφου, το Νέο Ικόνιο, ο Πήγασος Αγίας Παρασκευής, η ΑΕΛ και η Υπεροχή Τρικάλων θέλουν να υπάρξει… παύση μέχρι να πάρουν οι ομάδες τα λεφτά τους. Υπέρ αυτής της πρότασης είναι και η Λαμία, η οποία θυμίζουμε όμως ότι έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα εδώ και μερικές εβδομάδες.

Την Δευτέρα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε το πώς ακριβώς θα μοιραστούν τα χρήματα στα σωματεία και εξαιρέθηκε το ποδόσφαιρο σάλας (κάτι παραπάνω από 207.000 είναι να παίρνουν οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών), επειδή δεν προσκομίστηκαν ορισμένα δικαιολογητικά έγγραφα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η διοίκηση της ΕΠΣΣ είναι αρνητική στο σενάριο να υπάρξει αναστολή του πρωταθλήματος και το όποιο αίτημα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Στην Ένωση θα ήθελαν ιδανικά 12 στις 12 υπογραφές (δεν συναίνεσαν οι ΑΕΚ, Δούκας, Παναθηναϊκός και Τράχωνες Αλίμου) για να δεχόταν να μπει ένα προσωρινό “λουκέτο”, αλλά αυτό δεν υφίσταται στην παρούσα φάση.

Επίσης, τονίζουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες και πως το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό, ενώ επίσης αναφέρουν πως υπάρχει μόλις μια αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει περίπτωση το αίτημα αναστολής να περάσει και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά.

Όποια ομάδα θα θελήσει να απουσιάσει και να μην κατέλθει στον αγωνιστικό χώρο, θα υποστεί τις κυρώσεις που αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας. Στην Ένωση αναφέρουν επίσης ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει λύση και να πάρουν κανονικά οι ομάδες τα χρήματα που δικαιούνται. Μάλιστα, είχαν προσκομίσει εξ αρχής τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν στην ΕΠΟ, αλλά αυτά δεν έφτασαν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως και να ‘χει, υπάρχει ένα μέτωπο πολλών ομάδων που θα ζητήσουν από τη διοίκηση της ΕΠΣΣ να σταματήσουν οι αγώνες ώστε να σταλθεί ένα μήνυμα προς όλους τους αρμοδίους προκειμένου να λάβουν τα λεφτά που δικαιούνται. Εν αναμονή των εξελίξεων…

Πηγή:  www.futsalhellas.com