Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Τέλος το… οριακό: Οφσάιντ με νέους κανόνες χάρη στον Βενγκέρ


Νέο update για το νέο οφσάιντ του Αρσέν Βενγκέρ έδωσε το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Μετά από πολλές συζητήσεις και συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των ανθρώπων της IFAB, αποφασίστηκε να εγκριθεί η δοκιμή της πρωτόγνωρης ιδέας του Αρσέν Βενγκέρ αναφορικά με τον κανονισμό του οφσάιντ.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έρευνα που αφορά την ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ με τον κανονισμό του οφσάιντ, με δοκιμές σε πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου.

Ο άλλοτε εμβληματικός προπονητής της Άρσεναλ και υπεύθυνος της FIFA για την ανάπτυξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είχε εισηγηθεί πριν από μερικούς μήνες την προσαρμογή του κανονισμού, ώστε ο επιτιθέμενος να λογίζεται σε θέση οφσάιντ μόνο αν ολόκληρο το σώμα του είναι μπροστά από τον προτελευταίο αμυνόμενο ή τη μπάλα.

Πρόκειται για μια αλλαγή που βοηθάει τους επιθετικούς, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν εκατοστά που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά στις οριακές φάσεις. Από την άλλη, για τους αμυνόμενους μια τέτοια αλλαγή φέρνει επιπλέον "πονοκεφάλους", καθώς θα χρειαστούν περισσότερη προσοχή για να οδηγήσουν έναν επιτιθέμενο να εκτεθεί σε θέση οφσάιντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο της update η IFAB τονίζει ότι η δοκιμή του νέου οφσάιντ έγινε σε παιχνίδια της κατηγορίας Κ18 στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

Πηγή: www.filathlos.gr