Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Δούκας – ΑΕΚ το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου ανδρών


Ένα γνώριμο ζευγάρι των τελευταίων ετών θα είναι αυτό που θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ανδρών στις 24 Μαρτίου. Ο Δούκας και η ΑΕΚ θα αναμετρηθούν με φόντο το τρόπαιο και αναμένεται μια συναρπαστική μάχη ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες του αθλήματος στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι κάτοχος του τροπαίου είναι η Ένωση.

Η ΑΕΚ κατέβαλε την αντίσταση των Θρακομακεδόνων με 9-3 και θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα της. Οι κιτρινόμαυροι ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στην πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που είναι πρώτη στον όμιλό της στη Futsal League και δίνει τη μάχη της για άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 4-0, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 4-2, με τον Δικέφαλο να προηγείται 5-2 στην ανάπαυλα. Στο β’ μέρος σημείωσε ακόμη τέσσερα γκολ έναντι ενός των Θρακομακεδόνων και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Στον τελικό θα βρεθεί και ο Δούκας, ο οποίος επιβλήθηκε με 8-2 στο Κερατσίνι του Νέου Ικόνιου, το οποίο είχε νικήσει και προ ημερών για το πρωτάθλημα. Οι μπλε ήταν καλύτεροι και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης, παίρνοντας την πρόκριση όπου περιμένει η ΑΕΚ με στόχο να επιστρέψει στην κατάκτηση του τροπαίου. Την 2020-2021 το Νέο Ικόνιο είχε αποκλείσει τον ΑΣΕΔ στα προημιτελικά, μπαίνοντας έτσι στο Final-4, ενώ πέρυσι ο Δούκας είχε πετάξει έξω από τη διοργάνωση τους «νερατζούρι» από τη Β’ Φάση του θεσμού. Κάτι αντίστοιχο επανέλαβε φέτος στην οκτάδα.

Πηγή:  epssalas.gr