Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Τυμφρηστός-Ραπτόπουλο 2-8

Τι και αν έπαιζε με 9 παίκτες σε όλο το 90λεπτο το Ραπτόπουλο πέρασε εύκολα από το Καρπενήσι, νικώντας τον Τυμφρηστό με 8-2.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (31/3) στις 4.30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία λιγοστών φιλάθλων,

Η Τυμφρηστός στο νέο του ξεκίνημα που κάνει στα γήπεδα της Ευρυτανίας επιχείρησε για το καλύτερο δυνατό έχοντας αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεση του. Τα γκολ σημείωσαν οι: Κώστας Δανιήλ και Βαλάντης Φύκας. Δοκάρι είχε στο α΄ μέρος ο Κώστας Πανταζής.

Το Ραπτόπουλο κατέβηκε στο Καρπενήσι με σωρεία απουσιών και αγωνιστικών προβλημάτων, όμως αν και έπαιζε σε όλη την διάρκεια του αγώνα με 9 παίκτες πέρασε νικηφόρα με το ευρύ 8-2 επί του Τυμφρηστού. Χατ-τρικ πέτυχαν οι: Δήμος Ξυραφάκης και Παναγιώτης Σιαφάκας, ενώ ο Αποστόλης Παππάς σκόραρε δυο τέρματα. Δοκάρι είχε ο Θωμάς Γεωργαλής.

Την επόμενη (9η) αγωνιστική την Κυριακή 7 Απριλίου το Ραπτόπουλο υποδέχεται στο γήπεδο του την Ποταμιά, ενώ ο Τυμφρηστός παίζει με τον ΑΠΟΚ. Η Δόξα έφτασε στους 12 βαθμούς, με τον Τυμφρηστό να παραμένει χωρίς πόντο, έχοντας δυο μηδενισμούς.

 

Καλοκαιρινές συνθήκες

Το παιχνίδι έγινε κάτω από ιδανικές συνθήκες για την εποχή, ηλιοφάνεια με τους λιγοστούς θεατές να «αποζημιώνονται» από το θέαμα και τα 10 γκολ

 

Με 9

Το Ραπτόπουλο έπαιξε με πολλά αγωνιστικά προβλήματα και με 9 ποδοσφαιριστές σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

Κοντά ο Παπαδήμος

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος, ο οποίος είναι πάντα κοντά στις προσπάθειες της ιστορικής Δόξας.

 


Εκτός Δήμου Καρπενησίου

Οι δυο ομάδες από όμορους Δήμους (Αγράφων και Μακρακώμης) αγωνίστηκαν σε ουδέτερο έδαφος και στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου.

 

«Πρώτη» Λ. Παπαδήμου


 

Πρώτη συμμετοχή για φέτος κατέγραψε ο γκολκίπερ του Ραπτοπούλου Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία).

 

Ανέβηκαν στα γκολ

Ο νεαρός Δήμος Ξυραφάκης της Δόξας έφτασε τα 9 γκολ και ο συνομήλικος συμπαίχτης του Αποστόλης Παππάς τα 8.

 

Α΄ Μέρος

 

Μπροστά με 1-4

Η «ακριτική» ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 10΄ προηγήθηκε με 0-2 και παρά την αντίδραση του Τυμφρηστού έκλεισε το ημίχρονο στο 1-4

 

Αποφασισμένοι οι φιλοξενούμενοι


 

Μόλις στο 10ο λεπτό το Ραπτοπούλο χάρις το γκολ του Αποστόλη Παππά στο 6΄ κι το κοντινό πλασέ του Δήμου Ξυραφάκη (Φωτογραφία) στο 10΄ προηγήθηκε με 0-2.

 




Από 1 δοκάρι


 

Οι δυο ομάδες στο πρώτο 15λεπτο του ματς είχαν από 1 δοκάρι, πρώτα στο 9΄ ο Κώστας Πανταζής με σέντρα σουτ από αριστερά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στο 15΄ το σουτ του Θωμά Γεωργαλή (Φωτογραφία) κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

 

«Γκολάρα» Δανιήλ


 

Οι γηπεδούχοι χάρις σε ένα πανέμορφο τέρμα του Κώστα Δανιήλ (Φωτογραφία) στο 34΄ που είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον «κρέμασε» μειώνοντας σε 1-2. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 2 γκολ.

 


Έκλεισε ιδανικά


 

Οι φιλοξενούμενοι όπως ξεκίνησαν το ημίχρονο με δυο γκολ με τον ίδιο τρόπο το ολοκλήρωσαν, στο 39΄ ο Δήμος Ξυραφάκης με κοντινή κεφαλιά και στο 42΄ ο Παναγιώτης Σιαφάκας (Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ σκόραραν για το 1-4.

 



Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Ο Καϊτσιώτης πάσαρε στον Μπερντούφι, που σούταρε από καλή θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι.

6΄: Ο Γεωργαλής Β. τροφοδότησε τον Παππά, που έκανε ατομική ενέργεια πέρασε και τον τερματοφύλακα με υπέροχη ενέργεια και πλάσαρε για το 0-1.

9΄: Σέντρα-σουτ του Πανταζή από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδήμου.

10΄: Ο Σιαφάκας βγήκε τετ α τετ με τον Παπαϊωάννου, σούταρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε στην συνέχεια ο Σιαφάκας έδωσε στον Ξυραφάκη που με πλασέ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-2.

15΄: Ο Παππάς πάσαρε στον Γεωργαλή Θ., ο οποίος σούταρε δυνατά από αριστερά στο οριζόντιο δοκάρι.

17΄: Ο Σιαφάκας πάσαρε στον Παππά και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

19΄: Ο Παπαϊωάννου με μπαλιά βρήκε τον Μπερντούφι, που πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και προ της γραμμής απέκρουσε αμυντικός του Ραπτοπούλου.

34΄: Ο Δανιήλ με σουτ από τα 40 μέτρα και βλέποντας εκτός θέσης τον Παπαδήμο μείωσε για το 1-2.

39΄: Ο Παππάς έδωσε στον Γεωργαλή Β., που απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από αριστερά, σέντραρε και ο Ξυραφάκης με κεφαλιά σε άδειο τέρμα πραγματοποίησε το 1-3.

42΄: Ο Παπανταζίμας έβγαλε σέντρα από αριστερά και μετά την κεφαλιά αμυντικού προς τα πίσω ο Σιαφάκας εξ επαφής σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-4.

 

Β΄ Μέρος

 

1-4 Χ2

Ίδιο σκορ σημειώθηκε στο δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 2-8.

 

2-4 με Χ. Φύκα

Στο 61΄ ο Βαλάντης Φύκας με όμορφη σέντρα-σουτ από τα δεξιά μείωσε σε 2-4.

 

«Πάτησαν» γκάζι


 

Οι 9 του Ραπτοπούλου ανέβασαν στροφές στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης φτάνοντας στο τελικό 2-8. Ο Δήμος Ξυραφάκης στο 65΄ σημείωσε χατ-τρικ για το 2-5. Ακολούθησε το γκολ-πέναλτι του Αποστόλη Παππά (Φωτογραφία) στο 61΄ και τα δυο γκολ του Παναγιώτη Σιαφάκα στο 71΄ και 73΄ για το τελικό 2-8, με τον επιθετικό του Ραπτοπούλου να σημειώνει και αυτός χατ-τρικ.

 




Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Ο Μπερντούφι βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε και ο Παπαδήμος απέκρουσε σε κόρνερ.

56΄: Ο Ξυραφάκης τροφοδότησε τον Σιαφάκα, που πλάσαρε και ο Παπαϊωάννου μπλόκαρε σταθερά.

61΄: Ο Φύκας Χ. με όμορφη σέντρα-σουτ από τα δεξιά μείωσε σε 2-4, αφού η μπάλα βρήκε και το αντίπαλο δοκάρι.

65΄: Ο Παππάς έβγαλε τον Ξυραφάκη τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ στην αριστερή γωνία πέτυχε το 2-5 σημειώνοντας χατ-τρικ.

61΄: Ο Ξυραφάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φύκα Χ., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Παππάς το εκτέλεσε εύστοχα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-6.

71΄: Ο Ξυραφάκης έκανε ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Σιαφάκα που με πλασέ πραγματοποίησε το 2-7.

72΄: Ατομική ενέργεια του Φύκα Χ. και σουτ του ίδιου μπλόκαρε ο Παπαδήμος.

73΄: Ο Παππάς έκανε την μπαλιά για τον Σιαφάκα, που με πλασέ πέτυχε το τελικό 2-8.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Τυμφρηστός: Φύκας Χ.

Ραπτόπουλο: Ξυραφάκης, Παππάς, Σιαφάκας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Τυμφρηστός (Γιάννης Φύκας): Παπαϊωάννου, Ευαγγελίου, Ντάλλας(21΄ λ.τρ. Καλοπήτας), Μούτσελος, Δανιήλ(46΄ Πολύμερος), Ξενόπουλος, Μπερντούφι, Πανταζής, Φύκας Χ., Καϊτσιώτης, Φύκας Α.(67΄ Κωστορρίζος)

 

Ραπτόπουλο (-):  Παπαδήμος Λ., Αθανασίου, Γεωργαλής Θ., Πέτσας, Παπαντζίμας, Σιαφάκας, Ξυραφάκης, Γεωργαλής Β., Παππάς

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος