Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Τυμφρηστός-Ακαδημία 1-9

Στην δεύτερη θέση έχει εδραιωθεί η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, μετά την εμφατική νίκη της  με 1-9 επί του νεοσύστατου Τυμφρηστού.

Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και διεξήχθη το Σάββατο (9/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά και ψιλόβροχο και παρουσία λιγοστών θεατών.

Ο Τυμφρηστός κάνει μια νέα προσπάθεια στην πρώτη του σαιζόν στην Α΄ Ευρυτανίας, η οποία έχει αρκετές δυσκολίες. Η νεοσύστατη ομάδα από την Φθιώτιδα προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και με υπομονή θα έρθουν και οι βαθμοί εντός αγωνιστικού χώρου. Το γκολ «της τιμής» πέτυχε στο δεύτερο μέρος ο Πολυχρόνης Σέβο, που μείωσε προσωρινά σε 1-8.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα εντυπωσιάζει με την αγωνιστική της άνοδο και βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας με το ματς της ερχόμενης Κυριακής με την Ποταμιά να κρίνει κατά μεγάλο βαθμό τον τίτλο της Α΄ Ευρυτανίας. Καρέ πέτυχε ο Ναπολέων Μουρτογιάννης, χατ-τρικ ο Ηλίας Παρούτσας και από ένα γκολ οι: Γιούλι Σερινάϊ και Γιάννης Καραγιάννης.

Την επόμενη (7η) αγωνιστική ο Τυμφρηστός αγωνίζεται με τα Άγραφα την Κυριακή (24/3), ενώ η Ακαδημία παίζει το Σάββατο (23/3) με την Ποταμιά. Η Ακαδημία είναι δεύτερη έχοντας 13 πόντους, ενώ ο Τυμφρηστός παραμένει χωρίς βαθμό στην 6η θέση.

 

Λίγος κόσμος

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συννεφιά και ψιλόβροχο παρουσία λιγοστών θεατών.

 

Από το 13-0 στο…9-1

Η Ακαδημία είχε «συντρίψει» με 13-0 τον Τυμφρηστό στο ματς του πρώτου γύρου, με το σκορ στον δεύτερο γύρο να διαμορφώνεται στο 9-1. Οι νεαροί αθλητές σημείωσαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους.

 

Αρχή β΄ γύρου

Η αναμέτρηση σηματοδότησε την έναρξη του δεύτερου γύρου στην Α΄ Ευρυτανίας.

 

Με φόντο τα Play Off της Γ΄ Εθνικής

Το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με την Ποταμιά θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό τον τίτλο στην Α΄ Ευρυτανίας, αφού με ενδεχόμενη νίκη της Ποταμιάς κόντρα στην Ακαδημία οι «Μεγαλοχωρίτες» θα βρεθούν αγκαλιά με το πρωτάθλημα και την συμμετοχή στα Play Off Ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

 

«Καρέ» Νάπο


 

Ο Ναπολεών Μουρτογιάννης (Φωτογραφία) συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σημείωσε 4 ΄τέρματα, φτάνοντας συνολικά τα 11 και οδηγεί τον πίνακα των σκόρερ.

 

Α΄ Μέρος

 

0-7 στο ημίχρονο

Οι «μπέμπηδες» της Ακαδημίας κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και ήδη από το 20ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ με 0-6.

 

Χατ-τρικ Παρούτσα σε 5΄


 

Μόλις σε 5 λεπτά ο Ηλίας Παρούτσας πέτυχε χατ-τρικ (5΄, 7΄,10΄). Μάλιστα τα δυο πρώτα γκολ ήταν από ασιστ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη. Ο Παρούτσας ανέβηκε στα 5 γκολ.

 


0-6 στο 20΄



 

 

 

 

 

 

Μόλις στο 20΄ και σε διάστημα 15 λεπτών η Ακαδημία σκόραρε 6 φορές(!) Στο 14΄ ο Γιούλι Σερινάϊ (Φωτογραφία Αριστερά) με δυνατό σουτ έκανε το 0-4, ο Γιάννης Καραγιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) στο 18’  με διαγώνιο σουτ σημείωσε στο 0-5 και μόλις στο 20ο λεπτό ο Ναπολεών Μουρτογιάννης με σέντρα σουτ «παραβίασε» για 6η φορά την εστία του Τυμφρηστού.

 

Ξανά με «Νάπο»

Ο Ναπολέων Μουρτογιάννης στο 37΄ σκόραρε από την «άσπρη» βούλα γράφοντας το 0-7. Το πέναλτι κέρδισε ο Γιάννης Καραγιάννης από ανατροπή του Θανάση Φύκα.

 


Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Ο Μουρτογιάννης έδωσε στον Παρούτσα, που με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-1.

7΄: Ο Μουρτογιάννης με μπαλιά βρήκε τον Παρούτσα, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Μούτσελο πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

10΄: Ο Παρούτσας σε νέο τετ α τετ με τον Μούτσελο πλάσαρε εύστοχα για το 0-3.

14΄: Ο Σεριαναϊ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

18΄: Ο Καραγιάννης με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 0-5.

20΄: Ο Μουρτογιάννης με σέντρα-σουτ διαμόρφωσε το 0-6.

37΄: Ο Καραγιάννης ανατράπηκε από τον Φύκα Α. κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μουρτογιάννης το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-7.

 

Β΄ Μέρος

 

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Το δεύτερο 45λεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους «πιτσιρικάδες» των Αντωνίου-Καλαμπάκα να φτάνουν στην επιβλητική επικράτησε σε 1-9.

 

Σε κέφια ο Μουρτογιάνης

«Καρέ» τερμάτων σημείωσε ο Ναπολέων Μουρτγοιάννης που στο 59΄ σκόραρε με απευθείας χτύπημα φάουλ και στο 74’  με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 1-9.

 

Το γκολ της τιμής

Για τους «γαλάζιους» ο Πολυχρόνης Σέβο με έξοχη ατομική ενέργεια στο 72΄ πέτυχε το γκολ τις τιμής μειώνοντας προσωρινά σε 1-8.

 


Οι καλύτερες φάσεις

57΄: Σουτ του Καραγιάννη πέρασε άουτ.

59΄: Ο Μουρτογιάννης με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 0-8.

65΄: Πλασέ του Ευαγγελίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

67΄: Πλασέ του Παρούτσα έφυγε άουτ.

67΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Μούτσεος.

71΄: Σουτ του Σερινάϊ απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

72΄: Ο Σέβο έκανε εντυπωσιακή κούρσα και πλάσαρε εύστοχα για το 1-8.

74΄: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων,  ο Μουρτογιάννης έκανε ατομική ενέργεια πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-9.

 

Κίτρινες Κάρτες

Πανταζής

 

Διακριθέντες

Τυμφρηστός: -

Ακαδημία: Μουρτογιάννης, Παρούτσας

 

Συνθέσεις Ομάδων

 

Τυμφρηστός (-): Μούτσελος, Ντάλλας(46΄ Δανιήλ), Καϊτσιώτης, Πολύμερος, Φύκας Α., Μπερντούφι, Πανταζής, Ξενόπουλος, Ευαγγελίου, Καλοπήτας(60΄ λ.τρ. Φύκας Χ.), Σέβο

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε(45΄ Ντούζα), Κουδουνάς(46΄ Ρεσίτης), Καλύβας, Τριανταφυλλόπουλος Κ., Κεχριμπάρης, Καραγιάννης(55΄ Κοτρώνης), Μπαρμπούτης(46΄ Ράικος), Σεριανάϊ, Παρούτσας, Μουρτογιάννης, Τσιάρας(46΄ Τσιλίκας)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2η Βοηθός: Δήμητρα Τσούμα (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος