Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Tι είναι το e-Kouros και το myKouros


Ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε στο σημείο που θα ψηφιοποιηθεί πλήρως και ο αθλητισμός. Τόσο ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο υπουργείο παιδείας όσο και ο Γιάννης Βρούτσης στο αθλητισμού, εφαρμόζουν κατά γράμμα την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα ο αθλητισμός θα αφήσει πίσω του πολλά «κουσούρια» που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 80 και άνθισαν στα 90s.

Tο υπουργείο παιδείας, θρησκευμάτων και αθλητισμού αναπτύσσει το e-Κouros που είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα από το ψηφιακό μετασχηματισμό του με στόχος να αποτελέσει: «Ένα σύνολο χρηστικών ψηφιακών εργαλείων που θα διευκολύνει τη διείσδυση της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού στην καθημερινότητα των πολιτών και θα απλοποιήσει τη διαφανή λειτουργία των δομών του αθλητικού οικοσυστήματος» όπως αναφέρει ο Γιάννης Βρούτσης στην τοποθέτηση του.
Παράλληλα με το e-Kouros, θα αναπτυχθεί και το myKouros που είναι μια εφαρμογή στην υπηρεσία του πολίτη, όπως άλλες που έχουν δημιουργηθεί εντός του Gov.gr. Μέσα από αυτήν την εφαρμογή, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να βρει κοντά του την αθλητική δραστηριότητα που τον ενδιαφέρει, ή το αθλητικό γεγονός που θα ήθελε να συμμετάσχει.

 Πηγή: sportsfeed.gr