Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Ακαδημία-Άγραφα 4-1

Η νεανική και ταλαντούχα Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002  συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 4-1 των Αγράφων.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10/2) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου & Χρήστου Καλαμπάκα συνέχισε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και χάρης την πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος έβαλε υποθήκη για το δεύτερο τρίποντο της. Για τους «πιτσιρικάδες», δυο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Τσιλίκας, και από 1 οι: Λάμπρος Κατσαρός (Αυτογκόλ) και Ναπολέων Μουρτογιάννης (Σκόραρε με πέναλτι στην επανάληψη). Μάλιστα ο τελευταίος είχε και δοκάρι.

Τα Άγραφα κατέβηκαν με την καθοδήγηση του Δημήτρη Κολλημένου, όμως στο πρώτο μέρος έκαναν άσχημη εμφάνιση και με πολλά τραγικά λάθη κυρίως στην άμυνα δέχτηκαν τρία γκολ. Στο β΄ μέρος βελτιώθηκαν μείωσαν προσωρινά σε 3-1 με γκολ του Κώστα Σερπάνου και έχασαν και πέναλτι με τον Ανέστη Κοράκη χάνοντας σημαντική στιγμή για το 3-2.

Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Ακαδημία αγωνίζεται εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο την Κυριακή (18/2), ενώ την ίδια μέρα στο Καρπενήσι τα Άγραφα παίζουν με τον ΑΠΟΚ. Η Ακαδημία έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα έμειναν στους 3.

 

Μια 20αδα

Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών.

 


2Χ2 το 2024

Η Ακαδημία μετά το εμφατικό 13-0 επί του Τυμφρηστού συνέχισε με νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας τώρα των Αγράφων. Αντίθετα ο Κατσαντώνης το 2024 έχει δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από το Ραπτόπουλο.

 

Με νέο προπονητή

Τα Άγραφα είχαν προπονητική καθοδήγηση από τον Δημήτρη Κολλημένο, ο οποίος και πέρυσι ήταν στο τεχνικό τιμ των Αγράφων ως βοηθός του Γιώργου Κρασιά.

 


Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη της συνάντησης κρατήθηκε ενός λεπτού στην μνήμη του αδικοχαμένου Θοδωρή Τσώνη.

 


Α΄ Μέρος

 

Υπήρχε μόνο η Ακαδημία

Στο α΄ μέρος η Ακαδημία κυριάρχησε και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα τραγικά λάθη στην άμυνα του αντιπάλου και προηγήθηκε με 3-0.

 

Με πρωταγωνιστή τον Τσιλίκα



 

 

 

 

 

 

Ο φορ της Ακαδημίας Γιάννης Τσιλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε δις στο α΄ μέρος, άνοιξε το σκορ στο 11΄ με πλασέ μετά από λάθος στην άμυνα των αντιπάλων, ενώ στο 28΄μετά από απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα σε σουτ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0. Προηγήθηκε ενδιάμεσα το 2-0 στο 25ο λεπτό, όταν με το φάουλ του Γιούλι Σεριανάι και την «καραμπόλα» στην περιοχή διώξιμο του Δημήτρη Ίβρου και με την μπάλα να βρίσκει στον Ηλία Παρούτσα (Φωτογραφία Δεξιά) και στον Λάμπρο Κατσαρό σημειώθηκε το περιπετειώδες τέρμα, το οποίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ.

 





Δοκάρι Μουρτογιάννη

Ο Ναπολέων Μουρτογιάννης στο 27΄ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ναπολέοντα Δρίβα με τον Γιάννη Τσιλίκα στην επαναφορά να σουτάρει άουτ.

 


Οι καλύτερες φάσεις

11΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των Αγράφων, ο Τσιλίκας μόνος του με πλασέ στην δεξιά γωνία του Δρίβα πέτυχε το 1-0.

13΄: Σουτ του Σεριανάϊ από αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

25΄: Ο Σεριαναϊ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά μετά από διώξιμο του Ίβρου, η μπάλα βρήκε στον Παρούτσα και στον Κατσαρό Λ. και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

27΄: Σουτ του Μουρτογιάννη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσιλίκας σούταρε άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

28΄: Σουτ του Μουρτογιάννη απέκρουσε ο Δρίβας και στην επαναφορά ο Τσιλίκας πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ εύκολα από δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

32΄: Σουτ του Παρούτσα απέκρουσε ο Δρίβας.

38΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Μουρτογιάννη απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

44΄: Ο Κρασιάς σέντραρε, το σουτ του Ρουμελιώτη κόντραρε σε αντίπαλο και ο Γραβιάς από κοντά σούταρε πάνω από την εστία του Τσάνε.

 

Β΄ Μέρος

 

Αισθητή ανάκαμψη

Ο Κατσαντώνης βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη, όμως ήταν  αρκετά αργά για να ανατρέψει την κατάσταση, παρόλα αυτά προσωρινά μείωσε σε 3-1 και απώλεσε και πέναλτι.

 

3-1 με Junior «Σερ»


 

Πολύ νωρίς στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι σκόραραν όταν ο ταχύτατος Πάνος Κατσαρός πλάσαρε, ο Γιάννης Τσάνε απέκρουσε και ο νεαρός φορ Κώστας Σερπάνος (Φωτογραφία) εύκολα με πλασέ μείωσε σε 3-1.

 



Χαμένο πέναλτι Κοράκη


 

Τα Άγραφα στο 53΄ απώλεσαν πέναλτι, όταν ο Λάμπρος Κατσαρός ανατράπηκε από τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία) το εκτέλεσε σουτάροντας ψηλά άουτ.

 



«Κλείδωσε» την νίκη


 

Η Ακαδημία στο 65΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη (Φωτογραφία) διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Ο Μουρτογιάννης ανέβηκε στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ με 6 γκολ.

 



Τραυματισμός Κ. Τριανταφυλλόπουλου


 

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) της Ακαδημίας αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το τέλος.

 


Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Μπαλιά του Ίβρου, πλασέ του Κατσαρού Π. απέκρουσε ο Τσάνε και στην συνέχεια ο Σερπάνος από κοντά με πλασέ μείωσε σε 3-1.

53΄: Ο Κατσαρός Λ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τριανταφυλλόπουλο Κ. κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κοράκης το εκτέλεσε σουτάροντας ψηλά άουτ από το αριστερό «Γ» του Τσάνε.

64΄: Σουτ του Παρούτσα έφυγε άουτ.

65΄: Ο Παρούτσας κέρδισε πέναλτι, αφού ανατράπηκε από τον Κοράκη. Ο Μουρτογιάννης το εκτέλεσε εύστοχα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Κατσαντώνη για το τελικό 4-1.

91΄: Πλασέ του Μπαρμπούτη απέκρουσε ο Δρίβας.

96΄: Σουτ του Κεχριμπάρη απέκρουσε ο Δρίβας.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καραγιάννης, Ρεσίτης, Τσάρας, Κατσαρός Λ., Κοράκης

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Σεριανάϊ, Τσιλίκας, Παρούτσας

Άγραφα: Κατσαρός Π.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Τριανταφυλλόπουλος Κ.(83΄ λ.τρ. Κεχριμπάρης), Καλύβας(77΄ Μπαρμπούτης), Καραγιάννης, Ρεσίτης, Σεριανάϊ, Τσιλίκας(67΄ Ράικος), Παρούτσας, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Τσάρας(89΄ Τριανταφυλλόπουλος Γ.)

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Δρίβας, Κατσαρός Λ., Γενιτσαρόπουλος Ι.(46΄ Κατσαρός Π.), Ίβρος, Γραβιάς, Αχλαδής, Κοράκης, Κρασιάς, Καλτσής(84΄ Ζωχάκης), Σερπάνος, Ρουμελιώτης(65΄ Μούτσελος)

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος