Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ραπτόπουλο-Άγραφα 3-0

Η Δόξα Ραπτοπούλου ξεκίνησε το νέο έτος όπως τελείωσε το προηγούμενο, επικρατώντας στο ντέρμπι με 3-0 του Κατσαντώνη Αγράφων.

Η συνάντηση των δυο ομάδων του Δήμου Αγράφων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, αρχίζοντας στις 15:00. Ήταν στο πλαίσιο της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία φίλαθλου κόσμου της περιοχής.

Το Ραπτόπουλο με πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη έφτασε στο 3Χ3 και βρίσκεται στην κορυφή με 9 πόντους. Ο Δήμος Ξυραφάκης σημείωσε δυο τέρματα και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ ενδιάμεσα βρήκε δίχτυα και ο αρχηγός Θωμάς Γεωργαλής. Η Δόξα μάλιστα έπαιξε με παίχτη λιγότερο στην επανάληψη για αρκετή ώρα λόγω τραυματισμού του Αποστόλη Παππά, που είχε και δοκάρι στο α΄ μέρος.

Τα Άγραφα το τελευταίο διάστημα είχν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα μετά την αποχώρηση του προπονητή τους, ωστόσο κατάφεραν να έχουν μια αξιοπρεπή εικόνα, ειδικότερα στο πρώτο μέρος που το σκορ ήταν μετά από ένα ισορροπημένο 45λεπτο ήταν στο 0-0. Στην επανάληψη ο Κατσαντώνης δεν κατάφερε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, μένοντας στους 3 πόντους (1 νίκη-1 ήττα).

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου η Δόξα θα παίξει στο Καρπενήσι στο μεγάλο ντέρμπι με την Ποταμιά, ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο Κατσαντώνης αντιμετωπίζει την Ακαδημία.

 

Ηλιόλουστος καιρός

Οι φίλοι του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον ματς με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

 


Δόξα 3Χ3

Εντυπωσιακή αρχή στο πρωτάθλημα για το Ραπτόπουλο, που με το 3/3 οδηγεί την «κούρσα» της βαθμολογίας. Με βάση τους πρώτους αγώνες φαίνεται πως η Δόξα θα αποτελέσει τη βασική αντίπαλο της Ποταμιάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Κακός αγωνιστικός χώρος

Για ένα ακόμη παιχνίδι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν επιεικώς απελπιστική.

 


Επιστροφή με ασίστ


 

Ο Φάνης Μπαστάνης (Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε με ασίστ στο 3ο γκολ των νικητών.

 

Χωρίς προπονητή

Οι δυο ομάδες κατεβαίνουν χωρίς τεχνική υποστήριξη. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με προπονητή τον Γενικό Αρχηγό τους Παναγιώτη Ζωχάκη, που παραιτήθηκε από αυτό το πόστο.

 

Ντεμπούτο Ι. Γενιτσαρόπουλου


 

Για τον Κατσαντώνη την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο νεαρός Γιάννης Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία), που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ. Τα Άγραφα συμμετέχουν με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, εκμεταλλευόμενοι τη μη κάθοδο του «δικεφάλου», που αποτέλεσε τον τροφοδότη τους.

 

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο μέρος

Χωρίς συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να παραμένουν στο 0-0.

 

Δοκάρι Παππά


 

Για τη Δόξα, ο Αποστόλης Παππάς σημάδεψε το δοκάρι του Ναπολέοντα Δρίβα στο 20ο λεπτό.

 

Οι καλύτερες φάσεις

20΄: Ο Παππάς με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι.

 

Β΄ Μέρος

Αποφασισμένη η Δόξα

Η γηπεδούχος ομάδας ήταν πολύ καλή στην επανάληψη και έφτασε στο τελικό 3-0.

 


Πρωταγωνιστής και 1ος σκόρερ


 

Δυο γκολ για τον 18χρονο Δήμο Ξυραφάκη (Φωτογραφία) στο 48΄ (1-0) και στο 85΄ (3-0), φτάνοντας τα 6 και οδηγώντας πλέον τον πίνακα των σκόρερ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Δεύτερο με Θωμά 


 

Ενδιάμεσα το Ραπτόπουλο έκανε δυο τα τέρματα του στο 63΄ με όμορφο σουτ του Θωμά Γεωργαλή (Φωτογραφία). Ο Γεωργαλής τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε στη Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με τη Θύελλα Ροδωνιάς.

 

Αναγκαστική αλλαγή


 

Για τα Άγραφα αποχώρησε στο ημίχρονο τραυματίας ο αμυντικός Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία), παραχωρώντας τη θέση του στον νεαρό Άρη Ζωχάκη.

 

Με 10 το Ραπτόπουλο

Η Δόξα συνέχισε με 10 ποδοσφαιριστές από το 65΄ και ύστερα λόγω τραυματισμού του φορ Αποστόλη Παππά και μη διαθέσιμης αλλαγής. Και οι δυο ομάδες κατέβηκαν με αποστολή 12 ποδοσφαιριστών.

 

Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Παππάς δοκίμασε σουτ, ο Δρίβας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ξυραφάκης με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

63΄: Ο Γεωργαλής με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην εστία των Αγράφων, σημειώνοντας το 2-0.

80΄: Σουτ του Κοράκη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

85΄: Ο Μπαστάνης με ωραία ενέργεια απόφυγε δυο αντιπάλους του και ο Ξυραφάκης με πλασέ σε άδειο τέρμα έκανε το 3-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

Μπαστάνης, Ξυραφάκης, Καλτσής

 

Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Ξυραφάκης, Παππάς, Γεωργαλής

Άγραφα: Ηλιάδης, Κοράκης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Θ., Ροΐδης(46΄ Ζαραΐδώνης), Αθανασίου, Πέτσας, Σιαλμάς, Κοτούλας, Παπαντζίμας, Μπαστάνης, Παππάς, Γεωργαλής Θ., Ξυραφάκης

 

Άγραφα (-): Δρίβας, Ιωάννου(46΄ λ.τρ Ζωχάκης), Κατσαρός Λ., Ίβρος, Κοράκης, Σερπάνος, Μούτσελος, Ηλιάδης, Γενιτσαρόπουλος Χ., Καλτσής, Γενιτσαρόπουλος Ι.

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος