Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ και του Πάνου Γαλανού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου


 Δωρεά ειδών εκτάκτου ανάγκης, αλλά και αθλητικού εξοπλισμού παρέδωσε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου κλιμάκιο του ΟΠΑΠ και ο πράκτορας και συνεργάτης του Οργανισμού Πάνος Γαλανός.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου και ο διευθυντής του Σιδέρης Μοτσιολας αναφερει: "

Δωρεά ειδών εκτάκτου ανάγκης αλλά και αθλητικού εξοπλισμού παραλάβαμε το μεσημέρι της Παρασκευής, 2 Φεβρουαρίου 2024, από κλιμάκιο του ΟΠΑΠ και τον πράκτορα και συνεργάτη του ΟΠΑΠ κ. Γαλανό Παναγιώτη.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί για καλό σκοπό» που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ και έχει ως στόχο οι κατά τόπο πράκτορές του να συνεργαστούν με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την βελτίωση των συνθηκών ζωής μιας τοπικής κοινωνίας.

Ο Διευθυντής, το Διδακτικό Προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και οι μαθητές, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον ΟΠΑΠ και τον Πράκτορα κ. Γαλανό Παναγιώτη για την ευγενική δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα περιστατικά καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, μιας βαλίτσας φαρμακείου πρώτων βοηθειών και αθλητικού υλικού.

Ο απινιδωτής αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό εργαλείο, για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Θα παραμείνει στον φυσικό χώρο του Σχολείου και θα είναι άμεσα προσβάσιμος και διαθέσιμος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Ευχή όλων μας να παραμείνει αχρείαστος μα, «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ»!

Πρωτοβουλίες όπως αυτή ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του προσωπικού του σχολείου, των μαθητών, των γονέων–κηδεμόνων και αποτελούν παράδειγμα έκφρασης κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Με την αξιέπαινη πράξη αυτή αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως εμείς οι Έλληνες, είμαστε άξιοι συνεχιστές της Πατροπαράδοτης Ελληνικής Αλληλεγγύης. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να σας έχουμε αρωγούς σε κάθε προσπάθειά μας .

Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε, να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας!

Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά και ευχόμαστε να συνεχίσετε απρόσκοπτα το πολυσήμαντο έργο σας.

   Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου

Σιδέρης Β. Μοτσιόλας