Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Καρπενησίου 1-1 (3-2 πέναλτι)

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατέκτησε φέτος την πρωτιά στην Ευρυτανία στο ποδόσφαιρο αγοριών, καταβάλλοντας στα πέναλτι με 3-2 το ΓΕΛ Καρπενησίου. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με 1-1, ενώ και στην παράταση δεν επετεύχθη κάποιο γκολ, με το σκορ να παραμένει ίδιο.

Η ιδιαίτερα συναρπαστική συνάντηση του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων νομού Ευρυτανίας διεξήχθη την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Γυμνασίου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12:00, παρουσία πληθώρα μαθητών.

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου της Βίκυς Γιαννοπούλου επέστρεψε στην κορυφή, καταφέρνοντας να φτάσει στη νίκη στη «ρωσική ρουλέτα». Σε αυτή τη διαδικασία πρωταγωνίστησε ο τερματοφύλακας Γιάννης Τσάνε, που απέκρουσε τρία πέναλτι. Το Επαγγελματικό Λύκειο είχε αναδειχτεί πρώτο για τελευταία φορά το 2020.

Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι με τέρμα στην εκπνοή, ωστόσο εκεί ο αντίπαλος ήταν πιο ψύχραιμος και τυχερός, μένοντας φέτος δεύτερο στο νομό μετά από δυο σερί κατακτήσεις.

Ο νικητής προχωρά στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας σχολείο εκτός νομού.

 

Και φέτος στα πέναλτι

Ο αντίστοιχος περυσινός αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι και τότε, αλλά με νικητή το ΓΕΛ, το οποίο είχε κατακτήσει την πρωτιά το 2022 και το 2023.

 

Στολές Ακαδημίας

Οι δυο ομάδες συμμετείχαν με στολές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, στην οποία αγωνίζονται αρκετοί ποδοσφαιριστές των δυο σχολείων.

 

Σφύριξε ο Τσιγαρίδας

Το παιχνίδι διεύθυνε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου.

 


Μαθητική κερκίδα

Το γήπεδο του Γυμνασίου Καρπενησίου, στο οποίο έγινε για 2η συνεχόμενο Φεβρουάριο το αντίστοιχο ματς γέμισε από μαθητές. Μάλιστα το ΕΠΑΛ τοποθέτησε και σχετικό πανό.

 



Συνέχεια με βόλεϊ

Τα Σχολικά Πρωταθλήματα των Λυκείων της Ευρυτανίας θα συνεχιστούν με αγώνες πετοσφαίρισης την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

 

Κρίθηκε στα πέναλτι-Πρωταγωνιστής ο Τσάνε


 

Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με 1-1. Το ΕΠΑΛ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Χαράλαμπο Ζαχαράκη, για να ισοφαρίσει στο φινάλε για το ΓΕΛ ο Άρης Κουδουνάς σε 1-1. Στην 20λεπτη παράταση οι δυο ομάδες έμειναν χωρίς γκολ.

Στη διαδικασία των πέναλτι για το ΓΕΛ σκόραραν οι: Φώτης Χρυσικός και Θανάσης Καρφής, ενώ ο πρωταγωνιστής του ΕΠΑΛ ήταν ο κίπερ Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των: Ναπολέοντα Μουρτογιάννη, Άρη Κουδουνά και Θοδωρή Αθανασόπουλου.

Για το ΕΠΑΛ τα γκολ σημείωσαν οι: Ηλίας Παρούτσας, Αχιλλέας Καλύβας και Θύμιος Καραγιάννης. Αστόχησαν οι: Γιούλι Σεριανάι (Δοκάρι και άουτ) και Γιάννης Καραγιάννης (Άουτ).

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου): Τσάνε, Ανδρέου, Καραγιάννης Ι., Λιάγκος, Καλύβας, Σεριανάι, Παρούτσας, Καραγιάννης Ε., Ντάλλας, Ζαχαράκης, Τσιλίκας (Μπουμπουρής)

 

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Τρίκκας, Ρεσίτης, Τσιάρας, Τουφεκούλας, Ζαρονικόλας, Καρφής, Κουδουνάς, Καλογιάννης, Χρυσικός, Μουρτογιάννης, Αθανασόπουλος

 

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας

 














Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος