Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Παμπαίδες: Έσπερος Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 52-34

Ανώδυνη ήττα για τον Άτλαντα στο ντέρμπι παμπαίδων με 52-34 από τον Έσπερο Λαμίας.

Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 14:00. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Έσπερος του Νώντα Μπλούχαρη πήρε τη νίκη, συνεχίζοντας την πολύ καλή του πορεία. Οι Λαμιώτες που ήταν εξαιρετικοί στην τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας 26 πόντους, έφτασαν τις 4 νίκες στις 6 αναμετρήσεις και έχουν «κλειδώσει» μια θέση στην 16αδα.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη γνώρισε τη 2η συνεχόμενη ήττα του, μετά από αυτή με τον Λοκρό Αταλάντης. Ήταν ανταγωνιστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ωστόσο στο τελευταίο του μέρος έχασε την επαφή με το σκορ. Ο Γυμναστικός έχει εξασφαλίσει και αυτός την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετρώντας ως τώρα 3 νίκες και 3 ήττες.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων θα γίνουν στις 3 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Ο Άτλας θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Ακαδημία Ιστιαίας, ενώ ο Έσπερος παίζει στην Αταλάντη με τον τοπικό Λοκρό.

 

Αντίπαλοι ξανά

Οι δυο ομάδες θα «κοντραριστούν» και στη φάση των «16», καθώς εξασφαλίσει την πρόκριση. Στον όμιλο τους σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη θα συμμετέχουν 8 συνολικά ομάδες.

 

Στο τέλος το σκορ

Μέχρι τη λήξη της 3ης περιόδου, ο Έσπερος προηγούνταν με μικρή διαφορά (+3), ενώ το ημίχρονο είχε λήξει ισόπαλο με 16-16. Στο φινάλε το συγκρότημα του Νώντα Μπλούχαρη ήταν εξαιρετικό και με ένα επιμέρους 26-11 έφτασε στο 52-34.

 

Οι περίοδοι

5-8, 16-16, 26-23, 52-34

 

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Χαρίλας, Τσιλοφύτης, Χατζηχαραλάμπους, Πασλής, Τσώνος, Μπλούκας, Παπαγεωργίου, Μπεϊνάς, Τσαντήλας, Μπλούχαρης, Πανουτσόπουλος, Τσιάρας

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Καψάλης, Χαράμης, Σεριανάι, Καραμπάς, Τσιγαρίδας, Φέγγος, Καλαντζής, Χουσιάδας, Θεοδωρογιάννης

 

Διαιτητής: Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου