Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Άρης Βελουχιώτης-Γ.Σ. Άτλας 31-73

Εξαιρετικός ξανά ο Άτλας, που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 31-73 του Άρη Βελουχιώτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας, ξεκινώντας στις 11:30. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άρης Βελουχιώτης του Κώστα Κυρίτση μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Καρπενήσι με την Πανευρυτανική δεν κατάφερε να συνεχίσει με καλή εμφάνιση, γνωρίζοντας την ήττα εύκολα, αφού έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ. Με 9 πόντους τελείωσε το ματς ο Κώστας Κυρίτσης.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη με 12 αθλητές του να βρίσκουν σκορ πέρασε με επιτυχία το πρώτο του εκτός έδρας «τεστ». Πέτυχε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ο Γιάννης Κοκοτίνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και του αγώνα με 12 πόντους.

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική στις 11 Φεβρουαρίου ο Άτλας θα υποδεχτεί στο ντέρμπι κορυφής το Μαυρομάτι, ενώ ο Άρης παίζει στην Ιστιαία με την τοπική ομάδα.

 

Απόλυτο νικών

Το 2 στα 2 έκανε ο Άτλας που δείχνει και φέτος ότι θα πρωταγωνιστήσει. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 14 αγωνιστικές όσον αφορά την 1η φάση του.

 

Σφύριξε ο Χουσιάδας

Ο Καρπενησιώτης Θανάσης Χουσιάδας ήταν ο διαιτητής του αγώνα, μαζί με την Ιωάννα Πανουργία. Μια ημέρα νωρίτερα διεύθυνε στο ίδιο γήπεδο το ματς της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ ΑΠΣ Λαμίας-Αναγέννηση Λαμίας, που έληξε με 80-72.

 

Χωρίς διψήφιο


 

Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Κυρίτσης (Φωτογραφία) σημείωσε 9 πόντους. Με 8 ακολούθησε ο Γιάννης Κραββαρίτης.

 

Φετινό ντεμπούτο

Για πρώτο ματς τη φετινή σαιζόν με τον Άτλαντα έπαιξαν οι: Aργύρης Τσάκνης, Βασίλης Μπίκας, Κώστας Σεριανάι και Γιάννης Κοκοτίνης.

 

Eπιθετικός πλουραλισμός


 

Όλοι αθλητές του Άτλαντα και οι 12 που χρησιμοποιήθηκαν από τους Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία) πρώτευσε με 12 πόντους, για να ακολουθήσει με 10 ο Άρης Νταβαρίνος.

 

Δυνατό ξεκίνημα

Οι φιλοξενούμενοι προπορεύτηκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (6-16).

 

Εντυπωσιακός στο 2ο

Με ένα επιμέρους 4-28, ο Άτλας έφτασε στο 10-44, «κλείνοντας» εντυπωσιακά το ημίχρονο.

 

Ασταμάτητος ο Άτλας

Με σκορ 19-60 τελείωσε η 3η περίοδος. Το επιμέρους σκορ ήταν 9-16.

 

Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι

Ο Άρης έκανε φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στην ανωτερότητα του Καρπενησίου, που έφτασε στο τελικό 31-73 (12-13 το επιμέρους). Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Αργύρης Τσάκνης.

 

Τα δεκάλεπτα

6-16, 10-44, 19-60, 31-73

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Βελουχιώτης (Κώστας Κυρίτσης): Μουζόπουλος 5(1), Παπαδόπουλος, Ριζόπουλος 2, Κραββαρίτης 8, Μπαχλαβάς, Μάρκου, Κυρίτσης 9, Μάρκου, Μπούτσης 7

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 1, Καψάλης 9(1) , Κοκοτίνης 12, Κάππας 2, Σεριανάι Κ. 2, Νταβαρίνος 10, Μπάλιακας 2, Χονδρός 4, Ελεζάι 8, Τσάκνης 8, Μπίκας 8(2), Στεφανής 7(1)

 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Ιωάννα Πανουργιά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Μοσχόπουλος-Γλωσσόπουλος-Λούβαρης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος (Με πληροφορίες από το stereabasket.gr)