Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Κ14: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 7-0

Με 7-0 επικράτησε η Φθιώτιδα της Ευρυτανίας στην κατηγορία κάτω των 14.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ  Καλυβίων «Αλέκος Παπαγεωργίου» και άρχισε στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14.

Η Φθιώτιδα του Γιώργου Νικολάου έφτασε στη νικηφόρα πρεμιέρα, πετυχαίνοντας ήδη 4 γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Θα είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, ξεχωρίζοντας με το «καλημέρα». Τρία γκολ πέτυχε για τους νικητές ο Νίκος Καραγεώργος.

Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου πραγματοποίησε φιλότιμη προσπάθεια και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και φέτος συνιστά επιτυχία. Αποτελεί την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, συλλέγοντας νέες εμπειρίες με αρκετούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν για πρώτη φορά.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου με τη 2η αγωνιστική. Η Φθιώτιδα θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Εύβοια, ενώ η Ευρυτανία υποδέχεται τη Βοιωτία.

 

Σε νέο όμιλο

Η Ευρυτανία λαμβάνει μέρος στον 7ο Όμιλο με αντιπάλους τις ΕΠΣ: Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας.

 

Νέα δελτία

Στο πρωτάθλημα Κ14 λαμβάνουν αθλητές γεννημένοι τα έτη 2010 και 2011. Δελτίο απέκτησαν πρόσφατα οι: Γιώργος Πόλλου (Αίολος), Βαγγέλης Παπαδοκωστόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιλίκας, Θανάσης Κοπάνης, Βαγγέλης Κουκλάρας, Δημήτρης Τσουκαλάς, Κίμων Κεχριμπάρης, Γρηγόρης Τριανταφύλλου και Θανάσης Τσάρας (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002).

 

Σταθερή επιλογή

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι για μια ακόμη χρονιά ενωσιακός προπονητής, ενώ την αποστολή συνόδεψε ο Πρόεδρος της επιτροπής μικτών ομάδων Δημήτρης Αθανασόπουλος. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.

 

12 Ακαδημία-3 Αίολος

Μάλιστα όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ανήκουν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 με εξαίρεση τους: Γιώργο Πόλλου, Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο και Παναγιώτη Κουτρομάνο του Αιόλου.  Οι δυο ενεργές ακαδημίες της Ευρυτανίας κάνουν εξαιρετική δουλειά.

 

Σκόρερ ο Τσιγαρίδας

Ο Ευρυτάνας Σπύρος Τσιγαρίδας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας συμμετέχει στην ομάδα Κ14 της ΕΠΣ Φθιώτιδας και άνοιξε μάλιστα το σκορ. Ο πατέρας του Δημήτρης «κοουτσάρει» την Κ16 της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 


Εύκολα από το ημίχρονο

Οι Φθιωτοί προηγήθηκαν με 4-0 από το ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη έφτασαν στο τελικό 7-0. Τρία γκολ πέτυχε ο Νίκος Καραγεώργος των Καλυβίων στο 9΄, στο 29΄ και στο 48΄ και από ένα οι: Σπύρος Τσιγαρίδας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας στο 2΄, Νίκος Τσολακίδης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Μώλου στο 26΄, Δημήτρης Νέλλας του Αστέρα Λαμίας στο 59΄ και ο τερματοφύλακας Ηλίας Πιτσίκας, επίσης του Αστέρα Λαμίας στο 74΄ με πέναλτι.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Γιώργος Νικολάου): Πιτσίκας, Παπαλούκας, Ζήσιμος, Αλεξίου, Χαρτοδιπλωμένος, Τσοκαλίδης, Νέλλας, Τσιγαρίδας, Καραγεώργος, Κοντέλας, Δελεζάκης

Συμμετείχαν και οι: Σινάνι, Κρίντας, Παπακώστας, Παντζιάς, Κωστής, Σάλια, Τσανής, Κωστόπουλος

 

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Κοπάνης, Λάππας, Παπαδοκωστόπουλος, Τριανταφύλλου Π., Μπούκας, Κουτρομάνος, Κουκλάρας, Πόλλου, Τσιλίκας, Τριανταφυλλόπουλος, Τριανταφύλλου Γ.

Έπαιξαν και οι: Μπόνιας, Τσουκαλάς, Κεχριμπάρης, Τσάρας

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Παγωνόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)

1η  Βοηθός: Ελένη Γκατζούνα (ΣΔΠ Θεσσαλίας)

2ος Βοηθός: Ζήσης Ανδραδόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)

 









Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Κώστας Αναγνώστου