Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Μινώταυρος-Καρπενήσι Futsal 9-4

Με ήττα έκλεισε τον πρώτο γύρο του Καρπενήσι Futsal, με τον Μινώταυρο να επικρατεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση με σκορ 9-4.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Ταύρου «Τιμόθεος Ευγενικός». Άρχισε στις 3 και ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Futsal League, παρουσία περίπου 60-70 θεατών.

Ο Μινώταυρος του Κίμωνα Αναστασίου με πολύ καλή εμφάνιση και επιθετικό πλουραλισμό επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από την ήττα τους Θρακομακεδόνες. Πρωταγωνιστής με τέσσερα γκολ για τους «ταύρους» ήταν ο Δημήτρης Μαυράκης. Οι γηπεδούχοι «φιγουράρουν» με 18 πόντους στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το Καρπενήσι Futsal του Γιώργου Μαντέκα διανύοντας μια χρονιά επανεμφάνισης, στην οποία κατεβαίνει με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά και  δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα η ομάδα της Ευρυτανίας θα παρουσιαστεί βελτιωμένη στον δεύτερο γύρο με την κατάλληλη μεταγραφική ενίσχυση. Οι Καρπενησιώτες βρίσκονται στην 4η θέση με 13 πόντους.

Για την επόμενη (9η) αγωνιστική και τελευταία του 1ου γύρου, οι νικητές θα αγωνιστούν εκτός έδρας με το Κατενάτσιο Νέα Γενιά, ενώ ρεπό έχει το Καρπενήσι.  

 

Κορυφαίος ο Μαυράκης


 

Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Δημήτρη Μαυράκη (Φωτογραφία) των γηπεδούχων, που σημείωσε 4 γκολ. Μάλιστα ο Μινώταυρος έπαιξε χωρίς τον βασικο τερματοφύλακα του Γιώργο Σανιάνο.

 

1ος σκόρερ


 

Ο Χρήστος Αρβανιτάκης (Φωτογραφία) των «κιτρίνων» πέτυχε δυο ακόμη γκολ και οδηγεί τον πίνακα των σκόρερ με 14 τέρματα. Ο συμπαίχτης του Γρηγόρης Κωνσταντίνου με το ένα του γκολ, έφτασε τα 11.

 

Σε κλειστό

Μινώταυρος, ΠΑΟΚ και Καρπενήσι είναι οι 3 ομάδες του ομίλου που συμμετέχουν σε κλειστό γυμναστήριο.

 

Επιστροφή «Κάτσα»

Με τη φανέλα του Καρπενησίου αγωνίστηκε μετά από 1,5 χρόνο ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία), ο οποίος σκόραρε μάλιστα με κεφαλιά.

 


Σε «τροχιά» 4αδας

Το Καρπενήσι στην επανεμφάνιση του στην κατηγορία ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο στην 4η θέση με 13 πόντους, βρισκόμενο σε «τροχιά» πρόκρισης στην 8αδα και στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

 

Παρουσία ΕΠΣ Σάλας

Τη συνάντηση παρακολούθησαν οι παράγοντες της ΕΠΣ Σάλας Νίκος Κωστής και Νικήτας Τζιούβελης, καθώς και ο υπάλληλος της Ένωσης Κώστας Χρυσάφης, με το γιό του Νικόλα να εκτελεί χρέη χρονομέτρη.

 


Δίπλα στην ομάδα

Τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο τιμωρημένος Γιώργος Πλεξίδας, που παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα. Απών ήταν επίσης και ο τραυματίας Άλεξ Μπακαλίδης, ενώ στον πάγκο έμεινε για τον ίδιο λόγο ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο πορτιέρο Γιώργος Καλύβας και δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου με το Ψυχικό.

 


Ενδιαφέρον ματς

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 3-2. Το Καρπενήσι κατάφερε να ισοφαρίσει από 2-0 σε 2-2. Στην επανάληψη ο Μινώταυρος «φόρτσαρε» στο τέλος και έφτασε στο τελικό 9-4.

Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι: Δημήτρης Μαυράκης (4), Χρήστος Αρβανιτάκης (2), Στέφανος Γιώτης (2) και Γρηγόρης Κωνσταντίνου (1). Από πλευράς Ευρυτάνων τα γκολ πέτυχαν κατά σειρά οι: Γιάννης Ηλιάδης, Αποστόλης Φούκας, Δημήτρης Κατσαδούρος και Άγγελος Παχής. Ο Παχής αστόχησε σε δυο δεκάμετρα πέναλτι στο β΄ μέρος, τα οποία απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας Πετρος Βαρτζής, ενώ στο πρώτο εξ αυτών σκόραρε στην επαναφορά.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καλύβας, Κωνσταντίνου, Μενεγάτος Α., Αθανασόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Μινώταυρος (Κίμωνας Αναστασίου): Βαρτζής, Μαυράκης, Κωνσταντίνου, Γιώτης, Αρβανιτάκης (Μενεγάτος Θ., Δράμης, Γαλακατόπουλος, Μενεγάτος Α., Διαμαντόπουλος, Θεοχάρης, Τσίκος, Ντούμης)

 

Καρπενήσι Futsal (Γιώργος Μαντέκας): Κόκκοτος, Ηλιάδης, Παχής, Φούκας, Σταμούλης (Αθανασόπουλος, Μπουμπουρής, Καλύβας, Ζαχαράκης, Φακίτσας, Πατρώνης, Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος Χ.)

 

Διαιτητές: Γιώργος Σύρρος& Γιώργος Ρουσσάκης

Χρονομέτρης: Νικόλας Χρυσάφης

 
























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος